Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Κράτος τρομοκρατών η Ουκρανία - Κατατέθηκε νομοσχέδιο που θα δημεύει και τα περιουσιακά στοιχεία

Ρωσία: Κράτος τρομοκρατών η Ουκρανία - Κατατέθηκε νομοσχέδιο που θα δημεύει και τα περιουσιακά στοιχεία
SRZP: Προτείνουμε να αναγνωριστούν οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλοι συνεργοί του Zelensky ως κρατικοί χορηγοί της τρομοκρατίας

Οι βουλευτές της παράταξης «Δίκαιη Ρωσία - Για την αλήθεια» υπέβαλαν στην Κρατική Δούμα νομοσχέδιο για την αναγνώριση της Ουκρανίας ως τρομοκρατικό κράτος και τη δήμευση περιουσιακών στοιχείων που ανήκουν σε πολίτες της.
Την ανακοίνωση έκανε ο αρχηγός της παράταξης SRZP στη Δούμα, Mironov, στο κανάλι του στο Telegram.
"Οι βουλευτές του κόμματός μας «Δίκαιη Ρωσία - Πατριώτες - Για την αλήθεια» εισήγαγαν νομοσχέδιο που αναγνωρίζει την Ουκρανία ως τρομοκρατικό κράτος αναφέρει το TASS.
Προτείνουμε να αναγνωριστούν οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλοι συνεργοί του Zelensky ως κρατικοί χορηγοί της τρομοκρατίας.
Σε σχέση με αυτές τις χώρες, στο πλαίσιο της το νομοσχέδιο μας, θα πρέπει να εφαρμοστούν τα ίδια μέτρα με αυτά κατά ενός τρομοκρατικού κράτους», είπε ο Mironov.
Οι συντάκτες του νομοσχεδίου πιστεύουν ότι η περιουσία που ανήκει στους πολίτες της Ουκρανίας «πρέπει να δημευτεί και να μετατραπεί σε εισόδημα της Ρωσικής Ομοσπονδίας για να αποζημιωθεί για τη ζημιά που υπέστη από το τρομοκρατικό κράτος».
«Πρέπει να ληφθούν παρόμοια μέτρα εναντίον χωρών που είναι συνεργοί της τρομοκρατίας», τόνισε ο Mironov.
Σημείωσε ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία της Ρωσικής Ομοσπονδίας, μόνο μια οργάνωση μπορεί να αναγνωριστεί ως τρομοκρατική.
Ωστόσο, τόνισε ο Mironov, ορισμένες χώρες «οργανώνουν σκόπιμα τρομοκρατικές ενέργειες, εκρήξεις και εμπρησμούς που στρέφονται κατά του άμαχου πληθυσμού».
«Πρώτα από όλα, φυσικά, εννοώ την Ουκρανία με το γραφείο Zelensky», έγραψε ο Mironov.

Το προτεινόμενο νομοσχέδιο 

Από αυτή την άποψη, οι βουλευτές του SRZP προτείνουν να εισαχθούν οι έννοιες του «τρομοκρατικού κράτους» και του «κράτους που χορηγεί την τρομοκρατία» στη ρωσική νομοθεσία.
Το νομοσχέδιο θεσπίζει επίσης τους λόγους για την αναγνώριση ενός κράτους ως τρομοκρατικού κράτους.
"Πρώτον, εάν ευθύνεται για την οργάνωση εκρήξεων, εμπρησμών ή άλλων ενεργειών που τρομάζουν τον πληθυσμό και δημιουργούν κίνδυνο θανάτου.
Δεύτερον, για πρόκληση σημαντικής ζημιάς σε περιουσίες, οργάνωση παράνομης ένοπλης ομάδας και εγκληματικής κοινότητας", είπε ο Mironov.
Ένας άλλος λόγος για την αναγνώριση ενός κράτους ως τρομοκρατικού προτείνεται να είναι οι εκκλήσεις για αποξένωση μέρους του εδάφους ή παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
"Με ένα τέτοιο κράτος, είναι απαραίτητο να διακοπούν όλες οι διπλωματικές σχέσεις.
Ο κατάλογος των κρατών που υποστηρίζουν την τρομοκρατία, καθώς και τα μέτρα που εφαρμόζονται εναντίον τους, θα πρέπει να καθοριστούν από την κυβέρνηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας", πρόσθεσε ο Mironov.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης