Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Shopify απολύει το 10% του προσωπικού της - Σε ελεύθερη πτώση, κατά 14%, βρέθηκε η μετοχή

Η Shopify απολύει το 10% του προσωπικού της - Σε ελεύθερη πτώση, κατά 14%, βρέθηκε η μετοχή
Πριν τη Shopify και άλλες εταιρείες τεχνολογίας είχαν ανακοινώσει απολύσεις ή πάγωμα προσλήψεων, λόγω της υποχώρησης των τάσεων που κυριάρχησαν στην πανδημία
Σχετικά Άρθρα

Η καναδική εταιρεία Shopify ανακοίνωσε ότι θα απολύσει 1.000 εργαζόμενους, ή περίπου το 10% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της.
Μετά την ανακοίνωση η μετοχή της βυθίστηκε περισσότερο από 16%.
Στο κλείσιμο η πτώση της μετοχής τελικά περιορίστηκε σε 14,48%.
Σε ένα σημείωμα προς το προσωπικό, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Shopify Tobi Lutke αναγνώρισε ότι είχε εκτιμήσει εσφαλμένα πόσο καιρό θα διαρκούσε η άνθηση του ηλεκτρονικού εμπορίου λόγω της πανδημίας και ότι λόγω της ευρύτερης υποχώρησης των διαδικτυακών δαπανών, η Shopify θα προχωρήσει σε περικοπή ορισμένων θέσεων εργασίας.
Η Shopify είχε περισσότερους από 10.000 υπαλλήλους κατά το οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2021.
Οι περικοπές θα επηρεάσουν όλα τα τμήματα της Shopify, αν και οι περισσότερες απολύσεις θα αφορούν την υποστήριξη και τις πωλήσεις, ανέφερε ο Lutke.
Πριν τη Shopify και άλλες εταιρείες τεχνολογίας είχαν ανακοινώσει απολύσεις, ή το πάγωμα των προσλήψεων, λόγω της οικονομικής αβεβαιότητας και των τάσεων της πανδημίας που φθίνουν.
Νωρίτερα αυτό το μήνα, η μητρική Alphabet της Google και η Meta, ιδιοκτήτης του Facebook, δήλωσαν και οι δύο ότι θα επιβραδύνουν τον ρυθμό των προσλήψεων.
Αλλες εταιρείες τεχνολογίας όπως η Netflix και το Coinbase ανακοίνωσαν απολύσεις.
Η καναδική εταιρεία Shopify, η οποία κατασκευάζει εργαλεία για τις εταιρείες που πραγματοποιούν διαδικτυακές πωλήσεις, ήταν ένας από τους μεγαλύτερους ωφελούμενους από την άνθηση του ηλεκτρονικού εμπορίου λόγω πανδημίας.
Καθώς όμως τα καταστήματα άνοιξαν ξανά και οι καταναλωτές επέστρεψαν στις συνήθειες αγορών πριν από την πανδημία, η Shopify και άλλες εταιρείες στον τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου άρχισαν να διαπιστώνουν ότι δεν θα μπορούσαν τις υψηλές πτήσεις της πανδημίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης