Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η «επιτυχία» των κυρώσεων: Η McDonald's έχασε 1,2 δισεκατομμύρια δολ. ως αποτέλεσμα της εξόδου από τη Ρωσία

Η «επιτυχία» των κυρώσεων: Η McDonald's έχασε 1,2 δισεκατομμύρια δολ. ως αποτέλεσμα της εξόδου από τη Ρωσία
Τα συνολικά έξοδα της McDonald's για το δεύτερο τρίμηνο ανήλθαν σε 4,01 δισ. δολ αυξήθηκαν λόγω ζημιών στη Ρωσία κατά 25% σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2022 σύμφωνα με το TASS
Σχετικά Άρθρα

Οι απώλειες της αμερικανικής εταιρείας McDonald's ως αποτέλεσμα της αποχώρησης από τη Ρωσία ανήλθαν σε 1,2 δισ. δολάρια, σύμφωνα με την έκθεση της εταιρείας για το δεύτερο τρίμηνο του 2022, που δημοσιεύθηκε την Τρίτη 26/7.
Τα συνολικά έξοδα της McDonald's για το δεύτερο τρίμηνο ανήλθαν σε 4,01 δισ. δολ αυξήθηκαν λόγω ζημιών στη Ρωσία κατά 25% σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2022 σύμφωνα με το TASS.
Το συνολικό κέρδος μειώθηκε κατά 3%, στα 5,72 δισ. δολάρια, αν και προβλεπόταν στα 5,81 δισ. δολάρια.
Ως αποτέλεσμα, τα κέρδη της McDonald's το δεύτερο τρίμηνο σχεδόν μειώθηκαν στο μισό σε μόλις 1,19 δισεκατομμύρια δολάρια.
Στις 14 Μαρτίου, λίγο μετά την έναρξη μιας ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, η McDonald's ανέστειλε και τα 850 εστιατόριά της στη Ρωσία και στις 16 Μαΐου ανακοίνωσε την αποχώρησή της από τη Ρωσική Ομοσπονδία. Τ
ο μερίδιο της εταιρείας στην αγορά της εστίασης στη χώρα έφτασε το 7%.
Η McDonald's, με τη μεσολάβηση του Υπουργείου Βιομηχανίας και Εμπορίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, πούλησε την επιχείρηση σε Ρώσο ιδιοκτήτη.
Νέος ιδιοκτήτης έγινε ο επιχειρηματίας Alexander Govor.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης