Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Νέο πακέτο κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας - Στοχεύει αξιωματούχους σε Donnetsk και Lugansk

Βρετανία: Νέο πακέτο κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας - Στοχεύει αξιωματούχους σε  Donnetsk και Lugansk
Άλλο ένα πακέτο κυρώσεων, με στόχο κυρίως τους περιφερειάρχες της Ρωσίας και τους αξιωματούχους των Donnestk - Lugansk, υιοθετεί η βρετανική κυβέρνηση
Σχετικά Άρθρα

Η Βρετανία ανακοίνωσε σήμερα ότι επέβαλε κυρώσεις σε αξιωματούχους διορισμένους από το Κρεμλίνο στις επαρχίες Lugansk και Donnetsk στην ανατολική Ουκρανία καθώς και σε 29 περιφερειάρχες σε όλη τη Ρωσία ως απάντηση στην εισβολή της Μόσχας στην πρώην σοβιετική δημοκρατία.
Στις 42 νέες προσθήκες που έγιναν στις βρετανικές κυρώσεις περιλαμβάνονται επίσης ο υπουργός και ο υφυπουργός Δικαιοσύνης της Ρωσίας καθώς δύο ανιψιοί του Ρώσου δισεκατομμυριούχου Alishair Usmanov, στον οποίο επίσης επιβλήθηκαν κυρώσεις από το Λονδίνο τον Μάρτιο.
«Θα συνεχίσουμε να επιβάλλουμε σκληρές κυρώσεις σε αυτούς που προσπαθούν να νομιμοποιήσουν την παράνομη εισβολή του Putin έως ότου επικρατήσει η Ουκρανία», ανέφερε σε ανακοίνωση η υπουργός Εξωτερικών Liz Truss, που θεωρείται φαβορί για να διαδεχθεί τον Boris Johnson στην πρωθυπουργία.
Ο Vitaly Hotsenko και ο Vladislav Kuznetsov, που έχουν διοριστεί από τη Ρωσία στις θέσεις του πρωθυπουργού και του πρώτου αντιπροέδρου στις λεγόμενες Λαϊκές Δημοκρατίες του Donnetsk και του Lugansk, υπόκεινται τώρα σε ταξιδιωτικούς περιορισμούς ενώ ‘παγώνουν’ τα περιουσιακά τους στοιχεία, όπως ανακοίνωσε το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών.
«Ο Hotshenko και ο Kuznetsov εστάλησαν για να εφαρμόσουν τις πολιτικές της Ρωσίας σε όλη την περιοχή στην οποία έχει γίνει εισβολή, στηρίζοντας τα σχέδια του Putin να προσαρτήσει παράνομα μεγαλύτερο μέρος της Ουκρανίας και να χρησιμοποιήσει ψεύτικα δημοψηφίσματα και να νομιμοποιήσει ψευδώς την κατοχή τους», ανέφερε η ανακοίνωση.
Στους Ρώσους περιφερειάρχες επιβλήθηκαν κυρώσεις διότι διευκόλυναν τη ρωσική κατοχή και επιχείρησαν να αποσπάσουν εδάφη από την Ουκρανία μεταφέροντας κεφάλαια στο Donnetsk και του Lugansk, σύμφωνα με το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών.
Ο Johnson έχει επιχειρήσει να έχει ηγετικό ρόλο στις κυρώσεις που επιβάλει η Δύση σε βάρος της Ρωσίας μετά την εισβολή της στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.
Η Βρετανία έχει έως τώρα επιβάλει κυρώσεις σε πάνω από 1.100 πρόσωπα και περισσότερες από 100 οντότητες στη Ρωσία, στοχοθετώντας μεταξύ άλλων γνωστούς επιχειρηματίες και εταιρίες καθώς και επιφανείς πολιτικούς.
Η βρετανική κυβέρνηση δήλωσε ότι στοχοθετεί επίσης δύο οργανώσεις Σύρων σε συντονισμό με την Ευρωπαϊκή Ένωση, μία εκ των οποίων, σύμφωνα με το Λονδίνο, είναι υπεύθυνη για να στρατολογεί Σύρους για να πολεμήσουν στην Ουκρανία και η άλλη στηρίζει το «καταπιεστικό συριακό καθεστώς».

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης