Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρή πτώση στη Wall, με βαρίδι την τεχνολογία – Στο -1,16% ο S&P 500, o Νasdaq -1,9% - Απώλειες -15% η Shopify

Ισχυρή πτώση στη Wall, με βαρίδι την τεχνολογία – Στο -1,16% ο S&P 500, o Νasdaq -1,9% - Απώλειες -15% η Shopify
Αρνητικά πρόσημα στη Wall Street...

Ισχυρή πτώση κατέγραψαν οι κυριότεροι δείκτες της Wall Street την Τρίτη 26 Ιουλίου 2022, με βαρίδι τον τεχνολογικό κλάδο, αλλά και λόγω της επί τα χείρω αναθεώρησης των προοπτικών της Wall Mart, που οδήγησε τις μετοχές λιανικής σε ισχυρή διολίσθηση.
Αρνητικά επέδρασε και η υποχώρηση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης...
Στο μεταξύ, οι traders προετοιμάζονται επίσης για μια επίθεση κερδών εκ μέρους του τεχνολογικού κλάδου και των εταιρειών μεγάλης κεφαλαιοποίησης αυτή την εβδομάδα, καθώς και για το αποτέλεσμα της συνεδρίασης της Federal Reserve, που θα βοηθήσει την αμερικανική χρηματαγορά να κατευθύνει τις προσδοκίες της για το υπόλοιπο του έτους.
«Πιστεύω ότι η αγορά είναι διχασμένη» δήλωσε ο Avery Sheffield της VantageRock Capital κατά τη διάρκεια της εκπομπής του CNBC «Closing Bell: Overtime», προσθέτοντας:
«Κάποιες μετοχές έχουν πιάσει πάτο, κάποιες άλλες μάλλον όχι»
Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημείωσε πτώση -0,72%, στις 31.760 μονάδες
Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 κατέγραψε πτώση -1,16%, στις 3.920 μονάδες
Ο σύνθετος τεχνολογικός δείκτης Nasdaq υποχώρησε -1,87%, στις 11.562 μονάδες 
φδσαφδσαδφσαδσφ.JPG

Στο ταμπλό, η μετοχή της Walmart βούτηξε 7,6% και της Amazon 5,2%.
Στον αντίποδα, κέρδη 1,3% σημείωσε η μετοχή της Coca-Cola, μετά την ανακοίνωση εσόδων και κερδών που ήταν υψηλότερα των προβλέψεων.
Άνοδο 5% πραγματοποίησε η μετοχή της 3M, τη μεγαλύτερη από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη.

Στα επιχειρηματικά, η Walmart τη Δευτέρα 25 Ιουλίου αναθεώρησε επί τα χείρω το guidance για τριμηνιαία και τα ετήσια κέρδη, υποστηρίζοντας ότι ο πληθωρισμός αναγκάζει τους καταναλωτές να ξοδεύουν περισσότερα σε είδη πρώτης ανάγκης όπως τρόφιμα και λιγότερα σε είδη όπως ρούχα και ηλεκτρονικά είδη.
Μετασυνεδριακά, οι μετοχές της εταιρείας υποχωρούσαν περίπου 8%, παρασέρνοντας και τις άλλες μετοχές του κλάδου λιανικής, συμπεριλαμβανομένης της Target, η οποία υποχωρούσε περισσότερο από 5%.
«Τα αυξανόμενα επίπεδα πληθωρισμού στα τρόφιμα και τα καύσιμα επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο ξοδεύουν οι πελάτες και ενώ έχουμε σημειώσει πρόοδο στην εκκαθάριση κατηγοριών σκληρής γραμμής, η ένδυση στη Walmart στις ΗΠΑ θα μειωθεί περαιτέρω» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Doug McMillon.
Στο μεταξύ, η καναδική εταιρεία Shopify (-15%) ανακοίνωσε ότι θα απολύσει 1.000 εργαζόμενους, ή περίπου το 10% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της.
Μετά την ανακοίνωση η μετοχή της βυθίστηκε περισσότερο από 16%.
Σε ένα σημείωμα προς το προσωπικό, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Shopify Tobi Lutke αναγνώρισε ότι είχε εκτιμήσει εσφαλμένα πόσο καιρό θα διαρκούσε η άνθηση του ηλεκτρονικού εμπορίου λόγω της πανδημίας και ότι λόγω της ευρύτερης υποχώρησης των διαδικτυακών δαπανών, η Shopify θα προχωρήσει σε περικοπή ορισμένων θέσεων εργασίας.
Η Shopify είχε περισσότερους από 10.000 υπαλλήλους κατά το οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2021.

Στα μάκρο, ραγδαία υποχώρηση σημείωσε τον Ιούλιο η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ, εν μέσω αρνητικών εκτιμήσεων για την πορεία της οικονομίας και του επίμονα υψηλού πληθωρισμού.
Ειδικότερα, ο δείκτης του Conference Board κινήθηκε πτωτικά για τρίτο διαδοχικό μήνα, υποχωρώντας στις 95,7 μονάδες έναντι της καθοδικά αναθεωρημένης μέτρησης των 98,4 του Ιουνίου.
Σημειώνεται ότι σε έρευνα του Bloomberg με οικονομολόγους η μέση εκτίμηση ανέμενε πιο ήπια πτώση στις 97 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης τρεχουσών συνθηκών υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδό του από τον Απρίλιο του 2021, στο 141,3 από το 147,2.

Παράλληλα, άρχισε η αποκλιμάκωση στις αυξήσεις της αμερικανικής αγοράς κατοικιών, με τον εθνικό δείκτη Case-Shiller της S&P να επιβραδύνει ελαφρώς το Μάιο για δεύτερο συνεχόμενο μήνα.
Συγκεκριμένα οι τιμές κατοικιών τον Μάιο ήταν αυξημένες κατά 19,7% σε ετήσια βάση, έναντι 20,6% του Απριλίου.
Ο σύνθετος δείκτης 10 πόλεων υποχώρησε στο +19% ετησίως έναντι 19,6% του περασμένου μήνα.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο έκλεισε με πτώση 1,65% στα 94,9 δολάρια το βαρέλι, διαγράφοντας τα αρχικά κέρδη μετά την νέα απελευθέρωση στρατηγικών αποθεμάτων από τις ΗΠΑ.
Ο χρυσός κατέγραψε οριακή πτώση 0,1% στα 1.718 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο πραγματοποίησε ράλι 0,95% έναντι του ευρώ.
Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,014 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς περιόρισε τις απώλειες και διαμορφώθηκε στο 2,79%.

Τριγμοί στις ευρωαγορές


Υπό πίεση διαπραγματεύονται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς απογοήτευσαν τα αποτελέσματα της ελβετικής τράπεζας UBS.
Οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή των αποφάσεων της Federal Reserve την Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022, η οποία εκτιμάται ότι θα αυξήσει τα επιτόκια τουλάχιστον κατά 75 μονάδες βάσης.
Το κλίμα στις αγορές παραμένει εύθραυστο εν μέσω ανησυχιών για ύφεση.
Στο ταμπλό, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωναν οι μετοχές των εταιριών λιανικής πώλησης, που νωρίτερα υποχώρησαν κατά 2,3%, μετά την προειδοποίηση της αμερικανικής Walmart για την κερδοφορία της.
Η μετοχή της ελβετικής τράπεζας UBS σημείωσε πτώση 5,7% αφού ανακοίνωσε μικρότερη της αναμενόμενης αύξηση στα καθαρά κέρδη δεύτερου τριμήνου.
Στη Φρανκφούρτη ο DAX σημείωσε πτώση 0,86%, στις 13.096 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημείωσε οριακές μεταβολές, στις 7.306 μονάδες.
Στις 6.211 μονάδες, με πτώση -0,42%, διαπραγματεύτηκε ο CAC 40 στο Παρίσι.
Ο FTSE MIB στο Μιλάνο υποχώρησε -1,04%, στις 21.159 μονάδες.
αδα_15.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης