Τελευταία Νέα
Διεθνή

Walmart: «Bλέπει» λιγότερα έσοδα, λόγω πληθωρισμού – Καθίζηση για τη μετοχή -8%

tags :
Walmart: «Bλέπει» λιγότερα έσοδα, λόγω πληθωρισμού – Καθίζηση για τη μετοχή -8%
Μετασυνεδριακά, οι μετοχές της εταιρείας υποχωρούσαν περίπου 8%

Η Walmart τη Δευτέρα 25 Ιουλίου αναθεώρησε επί τα χείρω το guidance για τριμηνιαία και τα ετήσια κέρδη, υποστηρίζοντας ότι ο πληθωρισμός αναγκάζει τους καταναλωτές να ξοδεύουν περισσότερα σε είδη πρώτης ανάγκης όπως τρόφιμα και λιγότερα σε είδη όπως ρούχα και ηλεκτρονικά είδη.
Μετασυνεδριακά, οι μετοχές της εταιρείας υποχωρούσαν περίπου 8%, παρασέρνοντας και τις άλλες μετοχές του κλάδου λιανικής, συμπεριλαμβανομένης της Target, η οποία υποχωρούσε περισσότερο από 5%.
Παράλληλα, η Amazon «έπεφτε» περισσότερο από 3%, ενώ οι Macy's, Kohl's και Nordstrom υποχώρησαν περισσότερο από 3% η καθεμία.
Η Walmart δήλωσε ότι αναμένει ότι οι πωλήσεις στα ίδια καταστήματα στις ΗΠΑ θα αυξηθούν κατά περίπου 6% το δεύτερο τρίμηνο, εξαιρουμένων των καυσίμων, καθώς οι πελάτες αγοράζουν περισσότερα είδη παντοπωλείου.
«Τα αυξανόμενα επίπεδα πληθωρισμού στα τρόφιμα και τα καύσιμα επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο ξοδεύουν οι πελάτες και ενώ έχουμε σημειώσει πρόοδο στην εκκαθάριση κατηγοριών σκληρής γραμμής, η ένδυση στη Walmart στις ΗΠΑ θα μειωθεί περαιτέρω» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Doug McMillon.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης