Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουγκάντα: Μεγάλες διαδηλώσεις κατά της ακρίβειας σαρώνουν τις πόλεις - Με δακρυγόνα και συλλήψεις απαντούν οι αρχές

Ουγκάντα: Μεγάλες διαδηλώσεις κατά της ακρίβειας σαρώνουν τις πόλεις - Με δακρυγόνα και συλλήψεις απαντούν οι αρχές
Στην πρωτεύουσα έχουν αναπτυχθεί ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και του στρατού προκειμένου να αποτρέψουν τους αποκλεισμούς των δρόμων
Σχετικά Άρθρα

Αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων για να διαλύσουν το συγκεντρωμένο πλήθος σε τρεις πόλεις της Ουγκάντας, που εξέφραζε τη διαμαρτυρία του για την αύξηση στις τιμές των τροφίμων και των καυσίμων.
Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε έναν μήνα που οι κάτοικοι της Ουγκάντας εκφράζουν την οργή τους για το κύμα ακρίβειας που έχει προκαλέσει η αύξηση του πληθωρισμού στη χώρα της ανατολικής Αφρικής.
Στην Τζίνζα, διαδηλωτές έκαψαν λάστιχα και απέκλεισαν δρόμους προτού η αστυνομία τους απωθήσει με δακρυγόνα, σύμφωνα με μαρτυρίες που μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP), συμπληρώνοντας ότι ανάλογες σκηνές εκτυλίχθηκαν στις πόλεις Καμουλί και Λουούκα.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας, οι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας προχώρησαν σε πολλές συλλήψεις.
Στην Καμπάλα έχουν αναπτυχθεί ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και του στρατού, προκειμένου να αποτρέψουν αποκλεισμούς δρόμων στο κέντρο της πρωτεύουσας.
Την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξαν προτροπές σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκειμένου οι πολίτες να σταματήσουν να πληρώνουν τους φόρους τους, σε μια προσπάθεια να πιέσουν την κυβέρνηση να αναλάβει δράση για την αντιμετώπιση του κύματος ακρίβειας.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος Μουσεβένι υποστήριξε ότι φοροελαφρύνσεις και επιδοτήσεις θα είχαν μόνο εφήμερα αποτελέσματα και θα επιδείνωναν την οικονομική κρίση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης