Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σκληραίνει η Μόσχα έναντι της Ουκρανίας – Lavrov: Θέλουμε ανατροπή της κυβέρνησης Zelensky

Σκληραίνει η Μόσχα έναντι της Ουκρανίας – Lavrov: Θέλουμε ανατροπή της κυβέρνησης Zelensky
Πρόσφατα ο Ρώσος ΥΠΕΞ είχε αναφέρει πως η Ρωσία θα καταλάβει και άλλα ουκρανικά εδάφη πέραν του Donbass
Σχετικά Άρθρα

Σκληραίνει διαρκώς τη θέση της η Ρωσία έναντι της Ουκρανίας, με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, Sergei Lavrov να δηλώνει πλέον πως στόχος της Μόσχας είναι η ανατροπή της κυβέρνησης Zelensky, κάτι που έως σήμερα αρνιόταν το Κρεμλίνο.
«Οπωσδήποτε θα βοηθήσουμε τον ουκρανικό λαό να απαλλαγεί από το καθεστώς, που είναι απόλυτα αντιλαϊκό και εναντίον της ιστορίας» ήταν η τοποθέτηση του Lavrov μετά τις συνομιλίες που είχε χθες Κυριακή 24/7 στο Κάιρο με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Sameh Shoukry.
Όπως είπε ο Lavrov, ο ρωσικός και ο ουκρανικός λαός θα ζήσουν μαζί στο μέλλον.
Η δήλωση αυτή, η οποία έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα όσα υποστήριζε έως σήμερα το Κρεμλίνο, το οποίο διεμήνυε πως στόχος της στρατιωτικής της επιχείρησης δεν ήταν να ανατρέψει την κυβέρνηση του Ουκρανού προέδρου, αν και βέβαια από την έναρξη της εισβολής η Ρωσία κάνει λόγο για «αποναζιστικοποίηση» της Ουκρανίας.
Άλλωστε και ο ίδιος ο Lavrov έλεγε τον περασμένο Απρίλιο ότι η Μόσχα «δεν σχεδιάζει» να προκαλέσει «αλλαγή καθεστώτος» στην Ουκρανία, αναφέροντας πως αυτό είναι κάτι που επαφίεται στον ουκρανικό λαό.

Κατακτήσεις εδαφών

Σημειώνεται πως την περασμένη εβδομάδα, ο Lavrov είχε κάνει μια ακόμα δήλωση, η οποία προκάλεσε εντύπωση στη διεθνή κοινή γνώμη, μια και σηματοδότησε μια ακόμα αλλαγή στη ρωσική στρατηγική.
Συγκεκριμένα, ο Ρώσος ΥΠΕΞ είχε πει πως η Ρωσία θα θέσει υπό την κατοχή της και άλλα εδάφη, πέρα από τις επαρχίες του Donbass, υπονοώντας προφανώς τις περιοχές της Kherson και της Zaporizhia που τελούν υπό τον έλεγχο της Ρωσίας.
Υπενθυμίζεται πως το Κρεμλίνο και ο πρόεδρος Putin έχουν καταστήσει σαφές πως στόχος της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης είναι η κατάληψη του Donbass, των επαρχιών του Donetsk και του Luhansk στην ανατολική Ουκρανία.
Ωστόσο με τις δηλώσεις αυτές ο Lavrov ανέτρεψε την στρατηγική αυτή.
Σε χθεσινές του δηλώσεις ο Lavrov υποστήριξε πως η Ρωσία δεν έχει καμία προκατάληψη ως προς την επανέναρξη των συνομιλιών με το Κίεβο.
«Δεν έχουμε προκαταλήψεις για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για ένα ευρύτερο φάσμα θεμάτων (με την Ουκρανία), αλλά δεν εξαρτάται από εμάς, καθώς οι ουκρανικές αρχές, ξεκινώντας από τον πρόεδρο και τελειώνοντας με τους πολυάριθμους συμβούλους του, λένε ότι δεν θα υπάρξει καμία διαπραγμάτευση έως ότου η Ουκρανία νικήσει τη Ρωσία στο πεδίο της μάχης», εξήγησε ο Lavrov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης