Τελευταία Νέα
Διεθνή

Milley (αρχιστράτηγος ΗΠΑ): Ο κινεζικός στρατός έχει γίνει πιο επιθετικός και επικίνδυνος τα τελευταία 5 χρόνια

Milley (αρχιστράτηγος ΗΠΑ): Ο κινεζικός στρατός έχει γίνει πιο επιθετικός και επικίνδυνος τα τελευταία 5 χρόνια
Το μήνυμα είναι ότι ο κινεζικός στρατός, στον αέρα και στη θάλασσα, έχει γίνει πολύ περισσότερο και αισθητά πιο επιθετικός, δήλωσε ο Mark Milley
Σχετικά Άρθρα

Ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ υποστήριξε την Κυριακή (24/7/2022) ότι ο στρατός του κινεζικού καθεστώτος έχει γίνει πιο επιθετικός και επικίνδυνος τα τελευταία πέντε χρόνια.
Ο στρατηγός Mark Milley, επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Στρατού, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους έχουν πραγματοποιήσει ολοένα και περισσότερες αναχαιτίσεις κινεζικών αεροσκαφών και πλοίων στον Ειρηνικό.
Ο αριθμός των μη ασφαλών πτήσεων έχει επίσης αυξηθεί σημαντικά, είπε.
Το μήνυμα είναι ότι ο κινεζικός στρατός, στον αέρα και στη θάλασσα, έχει γίνει πολύ περισσότερο και αισθητά πιο επιθετικός στη συγκεκριμένη περιοχή», σημείωσε ο Milley, ο οποίος πρόσφατα ζήτησε από το επιτελείο του να συγκεντρώσει λεπτομέρειες σχετικά με τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών και άλλων την περιοχή.

Επικίνδυνη πτήση

Ο ανώτατος στρατηγός, ο οποίος δέχθηκε την κλήση του Κογκρέσου για δύο τηλεφωνήματα με έναν κορυφαίο Κινέζο στρατηγό κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών της διακυβέρνησης Trump, δεν έδωσε συγκεκριμένα στοιχεία για τα περιστατικά που αφορούσαν κινεζικά αεροσκάφη ή πλοία.
Αλλά σε ένα παράδειγμα, ένα κινεζικό μαχητικό αεροσκάφος J-6 τον Μάιο πέταξε κοντά σε ένα αυστραλιανό κατασκοπευτικό αεροπλάνο P-8 Poseidon.
«Η αναχαίτιση κατέληξε σε έναν επικίνδυνο ελιγμό που αποτελούσε απειλή για την ασφάλεια του αεροσκάφους P-8 και του πληρώματός του», δήλωσε ο στρατός της Αυστραλίας τον περασμένο μήνα σχετικά με το περιστατικό.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης