Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σημαντικό μήνυμα Lavrov: Ο Zelensky και οι σύμβουλοί του δεν θέλουν διαπραγματεύσεις για ειρήνευση στην Ουκρανία

Σημαντικό μήνυμα Lavrov: Ο Zelensky και οι σύμβουλοί του δεν θέλουν διαπραγματεύσεις για ειρήνευση στην Ουκρανία
«Δεν έχουμε προκαταλήψεις για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για ένα ευρύτερο φάσμα θεμάτων (με την Ουκρανία), αλλά δεν εξαρτάται από εμάς», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών

Η Μόσχα ελπίζει ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Antonio Guterres θα καταφέρει να επιλύσει το πρόβλημα των κυρώσεων, που εμποδίζουν τις εξαγωγές σιτηρών από τη Ρωσία, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergei Lavrov την Κυριακή (24/7/2022) μετά από συνομιλίες με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Sameh Shoukry.
«Εκείνες οι παράνομες κυρώσεις που επιβλήθηκαν [κατά της Ρωσίας] είναι που εμπόδισαν τις επιχειρήσεις με ρωσικά σιτηρά, συμπεριλαμβανομένης της άφιξης των πλοίων μας σε ξένα λιμάνια και την πρόσδεση ξένων πλοίων σε ρωσικά λιμάνια», είπε ο Lavrov.
Τώρα, μετά την υπογραφή των συμφωνιών στην Κωνσταντινούπολη, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ «προσφέρθηκε εθελοντικά να επιδιώξει την άρση αυτών των παράνομων περιορισμών.
Ας ελπίσουμε ότι θα τα καταφέρει», είπε ο Lavrov, όπως αναφέρει το Tass.
Η Αίγυπτος κατανοεί τι συμβαίνει στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων των κινήτρων της Δύσης, και τάσσεται υπέρ μιας έγκαιρης διευθέτησης στην Ουκρανία που θα λαμβάνει υπόψη τα νόμιμα συμφέροντα όλων των μερών, είπε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.
«Οι Αιγύπτιοι κατανοούν τι συμβαίνει (στην Ουκρανία), κατανοούν το πλαίσιο, που συνδέεται με τη γεωπολιτική, που συνδέεται με την πολιτική της Δύσης να εξασφαλίσει την κυριαρχία της στις διεθνείς υποθέσεις, και στέκονται, κάτι που εκτιμούμε, στην αναζήτηση μιας ειρηνικής διευθέτησης λαμβάνοντας υπόψη τα θεμελιώδη, νόμιμα συμφέροντα όλων των συμμετεχόντων σε αυτή τη διαδικασία στο πλαίσιο της οικοδόμησης μιας βιώσιμης ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής ασφάλειας σε δίκαιη βάση», σημείωσε ο Lavrov.

Οι διαπραγματεύσεις με Ουκρανία

Η Ρωσία δεν έχει καμία προκατάληψη ως προς την επανέναρξη των συνομιλιών με το Κίεβο και για άλλα ζητήματα εκτός από τη διευθέτηση των τροφίμων, αλλά το Κίεβο επιμένει σε μία στρατιωτική νίκη επί της Μόσχας, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών.
«Δεν έχουμε προκαταλήψεις για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για ένα ευρύτερο φάσμα θεμάτων (με την Ουκρανία), αλλά δεν εξαρτάται από εμάς, καθώς οι ουκρανικές αρχές, ξεκινώντας από τον πρόεδρο και τελειώνοντας με τους πολυάριθμους συμβούλους του, λένε ότι δεν θα υπάρξει καμία διαπραγμάτευση έως ότου η Ουκρανία νικήσει τη Ρωσία στο πεδίο της μάχης», εξήγησε ο Lavrov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης