Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στροφή 180 μοιρών από Fauci – Τώρα δέχεται τη θεωρία διαρροής του Covid από το εργαστήριο της Wuhan

Στροφή 180 μοιρών από Fauci – Τώρα δέχεται τη θεωρία διαρροής του Covid από το εργαστήριο της Wuhan
«Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα ενδεχόμενα», δήλωσε ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του Biden
Σχετικά Άρθρα

Ανοιχτό το ενδεχόμενο διαρροής του κορωνοϊού από το κινεζικό εργαστήριο της Wuhan αφήνει τώρα ο Anthony Fauci σε μία μεταστροφή της αρχικής του θέσης, πως ο ιός είχε φυσική προέλευση.
«Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα ενδεχόμενα, αλλά φαίνεται πολύ ότι αυτό ( ο ιός) ήταν ένα φυσικό φαινόμενο, αλλά είμαστε ανοιχτοί», είπε ο Fauci στο Fox News στις 23 Ιουλίου.
Πάντως ο διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων των ΗΠΑ υποστήριξε ότι οι περισσότεροι ισχυρισμοί σχετικά με τη θεωρία διαρροής εργαστηρίου «δεν σημαίνει ότι υπάρχουν περισσότερα στοιχεία για αυτό».

Τι έλεγε το 2020

Ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του Biden πιέστηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης για σχόλια μέσω email που έκανε πριν από δύο χρόνια, υποστηρίζοντας ότι η θεωρία διαρροής εργαστηρίου θα εξαφανιζόταν εγκαίρως, παρά τα στοιχεία και τις εσωτερικές γνωματεύσεις εμπειρογνωμόνων που υποδεικνύουν το αντίθετο.
Ο Fauci απέρριψε τη θεωρία διαρροής εργαστηρίου τον Μάιο του 2020 σε μια συνέντευξη στο National Geographic, λέγοντας ότι τα στοιχεία «υποδηλώνουν έντονα» μια φυσική προέλευση, αλλά έκανε πίσω ένα χρόνο αργότερα, υποστηρίζοντας ότι «δεν ήταν πεπεισμένος» ότι ο ιός αναπτύχθηκε φυσικά.

Έρευνα για Fauci

Οι Ρεπουμπλικάνοι δεσμευθεί να ερευνήσουν τη συμμετοχή του Fauci στην προσπάθεια αποκλεισμού της περίπτωσης διαρροής από τη Wuhan.
Ο γερουσιαστής Rand Paul είπε στο Fox News ότι ο Fauci θα μπορούσε να αναγκαστεί να καταθέσει ενόρκως για την προέλευση του ιού και το κέρδη της έρευνας λειτουργίας που φέρεται να είχε το γραφείο του στο εργαστήριο της Wuhan.
Ο Fauci έχει υπηρετήσει ως εμπειρογνώμονας δημόσιας υγείας για περισσότερα από 50 χρόνια και διορίστηκε ως μέλος της Task Force για τον Covid από τον πρώην Πρόεδρο Donald Trump το 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης