Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έμμεση ανακοίνωση προεδρικής υποψηφιότητας από Trump: Ξέρετε κάτι, το 2024 δεν θα μείνω σπίτι

Έμμεση ανακοίνωση προεδρικής υποψηφιότητας από Trump: Ξέρετε κάτι, το 2024 δεν θα μείνω σπίτι
O Trump εξαπέλυσε σκληρή επίθεση κατά της πολιτικής Biden την οποία χαρακτήρισε καταστροφική
Σχετικά Άρθρα

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump υπονόησε πως θα διεκδικήσει εκ νέου την αμερικανική προεδρία το 2024 σε ομιλία του σε ένα ενθουσιώδες κοινό στην πόλη Tampa της Florida.
«Συμμετείχα σε δύο εκλογές και κέρδισα και τις δύο», είπε ο Trump, αφήνοντας πως το εκλογικό αποτέλεσμα του 2020 που έδωσε την προεδρία στον Biden, ήταν αποτέλεσμα νοθείας.
O Trump εξαπέλυσε σκληρή επίθεση κατά της πολιτικής Biden την οποία χαρακτήρισε καταστροφική.
«Αν έμενα σπίτι, αν ανακοίνωνα ότι δεν πρόκειται να θέσω υποψηφιότητα, η δίωξη του Donald Trump θα σταματούσε αμέσως», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος αναφερόμενος στην έρευνα για τα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου 2021 στο Καπιτώλιο.
«Αυτό θέλουν να κάνω. Και ξέρετε κάτι; Δεν υπάρχει περίπτωση να το κάνω αυτό», συμπλήρωσε.

Επίθεση σε Biden για εμβόλια και πληθωρισμό

Ο Trump επιτέθηκε περαιτέρω στην κυβέρνηση Biden για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών κατά του Covid στον στρατό.
Τόνισε πως οι ΗΠΑ θα πρέπει «να επαναπροσλάβουν κάθε πατριώτη που απολύθηκε επαίσχυντα από τον στρατό και να ζητήσουν μια συγγνώμη».
Η επίθεση κατά του Biden ήταν σφοδρότατη και κινήθηκε γύρω από την οικονομία και την εξωτερική πολιτική.
Τον κατηγόρησε, πως οι ΗΠΑ έχουν τον υψηλότερο πληθωρισμό εδώ και 40 χρόνια και ομοίως έχουν το υψηλότερο ενεργειακό κόστος στην ιστορία τους.
Δεν είναι πλέον ενεργειακά ανεξάρτητο ή ενεργειακά κυρίαρχο όπως ήταν μόλις πριν από δύο χρόνια, σημείωσε χαρακτηριστικά.
Είναι ένα κράτος που εκλιπαρεί τη Βενεζουέλα και τη Σαουδική Αραβία για πετρέλαιο, συνέχισε.

«Ξανά η Αμερική μεγάλη»

Αποκάλεσε την Επιτροπή για τα γεγονότα του Καπιτωλίου μια «επιτροπή πολιτικών τραμπούκων» και επιτέθηκε στον βουλευτή Adam Schiff, σχετικά με τους ισχυρισμούς ότι ο Trump είχε συνεργασία με τη Ρωσία κατά τις εκλογές του 2016 και όχι μόνο.
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ αναφέρθηκε και σε θέματα ηθικής, λέγοντας πως σε όλη τη χώρα «θα πρέπει να εφαρμοστούν αυστηρές απαγορεύσεις για τη διδασκαλία ακατάλληλου φυλετικού, σεξουαλικού και πολιτικού υλικού στα παιδιά σε οποιαδήποτε μορφή».
Ο Trump έκλεισε την ομιλία του με πιο εμφανή υπαινιγμό για άλλη μια προεδρική υποψηφιότητα, λέγοντας ότι με την προεδρία του Biden, το σύνθημα επανεκλογής του «να διατηρήσει την Αμερική σπουδαία», είναι πλέον ξεπερασμένο.
Όπως είπε το νέο σύνθημα επικαιροποιείται στο «θα κάνουμε την Αμερική ξανά μεγάλη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης