Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουλάχιστον 22 νεκροί από τις σαρωτικές πλημμύρες στο νότιο Ιράν

Τουλάχιστον 22 νεκροί από τις σαρωτικές πλημμύρες στο νότιο Ιράν
Επανειλημμένες ξηρασίες έπληξαν το Ιράν την τελευταία δεκαετία, αλλά και συχνές πλημμύρες λόγω των καταρρακτωδών βροχών, ένα φαινόμενο που επιδεινώνεται από την ξηρασία του εδάφους

Πλημμύρες στο νότιο Ιράν έχουν προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 22 ανθρώπων, ενώ ένας άνθρωπος φέρεται ως αγνοούμενος μετά τις κατακλυσμιαίες βροχές σε αυτή την άνυδρη σε μεγάλο βαθμό χώρα, μεταδίδουν κρατικά μέσα ενημέρωσης.
Βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν αυτοκίνητα να έχουν πέσει μέσα στον ποταμό Ρονμπάλ και να έχουν ξεβραστεί πιο μακριά.
Επανειλημμένες ξηρασίες έπληξαν το Ιράν την τελευταία δεκαετία, αλλά και συχνές πλημμύρες λόγω των καταρρακτωδών βροχών, ένα φαινόμενο που επιδεινώνεται από την ξηρασία του εδάφους.
Ο πρώτος αντιπρόεδρος κάλεσε τον κυβερνήτη της επαρχίας Fars να διενεργήσει έρευνα για να πέσει άπλετο φως στο δράμα και να αποζημιωθούν τα θύματα, σύμφωνα με το Irna.
Ο Ιρανός υπουργός Εσωτερικών μετέβη στην περιοχή για να «επιβλέψει τις επιχειρήσεις διάσωσης και να παρηγορήσει τις οικογένειες των νεκρών», σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Η μετεωρολογική υπηρεσία της επαρχίας προειδοποίησε για πιο ισχυρές βροχοπτώσεις πιθανόν στο τέλος της εβδομάδας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης