Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zakharova: Είναι τρομερό που ο Guterres δεν καταδικάζει τη δολοφονία παιδιών από Ουκρανούς στο Donbass

Zakharova: Είναι τρομερό που ο Guterres δεν καταδικάζει τη δολοφονία παιδιών από Ουκρανούς στο Donbass
«Είναι τρομερό που ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Antonio Guterres δεν καταδικάζει απερίφραστα επίσης τη δολοφονία των παιδιών στο Donbass από το καθεστώς του Κιέβου», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών

H εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova απάντησε στην καταδίκη από τον ΟΗΕ της ρωσικής πυραυλικής επίθεσης το Σάββατο (23/7/2022) στο λιμάνι της Οδησσού δηλώνοντας:
«Είναι τρομερό που ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Antonio Guterres δεν καταδικάζει απερίφραστα επίσης τη δολοφονία των παιδιών στο Donbass από το καθεστώς του Κιέβου».
Η ρωσική επίθεση απειλεί τη συμφωνία που υπογράφηκε στην Κωνσταντινούπολη για την επανάληψη των εξαγωγών σιτηρών από την Ουκρανία και την άμβλυνση μιας παγκόσμιας επισιτιστικής κρίσης.
Νωρίτερα, σε ανακοίνωσή του ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Hulusi Akar εκφράζοντας την ανησυχία της χώρας του για τα πλήγματα κατά του λιμανιού της Οδησσού, ανέφερε ότι η Ρωσία αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή στα πλήγματα κατά του ουκρανικού λιμανιού.
«Οι Ρώσοι μάς είπαν ότι δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με την επίθεση αυτή και ότι εξετάζουν το θέμα από πολύ κοντά», σημείωσε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης