Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Biden προσπαθεί να αποτρέψει το ταξίδι Pelosi στην Ταϊβάν – Ανησυχεί για την κινεζική αντίδραση

Ο Biden προσπαθεί να αποτρέψει το ταξίδι Pelosi στην Ταϊβάν – Ανησυχεί για την κινεζική αντίδραση
Η Ταϊβάν είναι το μόνο πιο επίμαχο και ασταθές ζήτημα στη σχέση ΗΠΑ-Κίνας, η οποία έχει περιέλθει στη χειρότερη κατάστασή της εδώ και χρόνια

Η κυβέρνηση Biden ανησυχεί ολοένα και περισσότερο ότι ένα προγραμματισμένο ταξίδι της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Nancy Pelosi στην Ταϊβάν τον επόμενο μήνα θα μπορούσε να προκαλέσει μεγάλη κρίση στην περιοχή και ο Λευκός Οίκος και μια σειρά από αξιωματούχους εθνικής ασφάλειας την έχουν ενημερώσει για τους κινδύνους μία επίσκεψης αυτή την περίοδο.
Εάν η Pelosi πραγματοποιήσει το ταξίδι, θα είναι η πρώτη πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων που θα επισκεφθεί το αυτοδιοικούμενο νησί εδώ και 25 χρόνια.
Η Κίνα  υποστηρίζει ότι η Ταϊβάν είναι δική της, ενώ οι ΗΠΑ έχουν ενισχύσει τους οικονομικούς δεσμούς και τις πωλήσεις όπλων στο νησί, γράφει η Washington Post.

Στο κόκκινο οι σχέσεις ΗΠΑ - Κίνας

Η Ταϊβάν είναι το μόνο πιο επίμαχο και ασταθές ζήτημα στη σχέση ΗΠΑ-Κίνας, η οποία έχει περιέλθει στη χειρότερη κατάστασή της εδώ και χρόνια.
Οι Κινέζοι ηγέτες θα έβλεπαν το ταξίδι της Pelosi ως σκόπιμη πρόκληση από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ανησυχούν Αμερικανοί αξιωματούχοι.
Αξιωματούχοι της Άμυνας, του Στρατού και της Υπηρεσίας Πληροφοριών «προσπάθησαν να εξηγήσουν τους κινδύνους που συνδέονται με το χρονοδιάγραμμα του προτεινόμενου ταξιδιού της», είπε ένας αξιωματούχος της κυβέρνησης, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας λόγω της ευαισθησίας του θέματος.
«Όμως όλοι καταλαβαίνουν ότι αυτή είναι η απόφασή της», ανέφερε η ίδια πηγή.
Μεταξύ εκείνων που ενημέρωσαν την Pelosi ήταν ο στρατηγός Mark A. Milley, επικεφαλής των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, ανέφεραν αξιωματούχοι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης