Τελευταία Νέα
Διεθνή

Orban: Οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας απέτυχαν, η ΕΕ χρειάζεται νέα στρατηγική

Orban: Οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας απέτυχαν, η ΕΕ χρειάζεται νέα στρατηγική
Η στρατηγική της ΕΕ πρέπει να στοχεύει στην ειρήνη αντί να κερδίσει τον πόλεμο, είπε ο Orban

Η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται μια νέα στρατηγική για τον πόλεμο στην Ουκρανία καθώς οι κυρώσεις κατά της Μόσχας δεν έχουν αποδώσει, δήλωσε το Σάββατο (23/7/2022) ο Ούγγρος πρωθυπουργός Viktor Orban.
Η στρατηγική της ΕΕ πρέπει να στοχεύει στην ειρήνη αντί να κερδίσει τον πόλεμο, είπε ο Orban σε ομιλία του στη Ρουμανία.
Οι κυρώσεις που στοχεύουν τη Ρωσία ωφελούν την Κίνα ενώ πλήττουν την Ευρώπη, είχε δηλώσει τις προηγούμενες μέρες ο Orban.
Ο επικεφαλής της ουγγρικής κυβέρνησης εκτιμά ότι οι αντιρωσικοί περιορισμοί γενικά απέτυχαν στον στόχο τους επειδή δεν βοήθησαν στην επίλυση της κατάστασης στην Ουκρανία.
«Η Κίνα κερδίζει, η Αμερική δεν χάνει και η Ευρώπη υποφέρει», είχε σημειώσει ο Orban, σχολιάζοντας τις κυρώσεις που έχουν προκαλέσει ενεργειακή κρίση στην Ευρωζώνη, δίνοντας τη δυνατότητα στην Κίνα να αποκτήσει περισσότερα ρωσικά εμπορεύματα σε μειωμένες τιμές.
Όσον αφορά την οικονομική κατάσταση στην Ευρώπη, έχει επισημάνει ότι «η ευρωπαϊκή πολιτική αυτοπυροβολήθηκε στα πνευμόνια και όχι στο πόδι, άρα ασφυκτιά τώρα» λόγω ελλείψεων ενέργειας.
«Δεν θα υπάρχει φυσικό αέριο σε ορισμένες χώρες, ενώ άλλες θα έχουν φυσικό αέριο, αλλά θα είναι πολύ ακριβό», προειδοποίησε ο Ούγγρος πρωθυπουργός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης