Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lastochka-M: Το μυστηριώδες drone των Ρώσων - Προέλευση από την... Δύση; - Τι ερευνούν οι Βρετανοί

Lastochka-M: Το μυστηριώδες drone των Ρώσων - Προέλευση από την... Δύση; - Τι ερευνούν οι Βρετανοί
Σύμφωνα με τον Βρετανό ερευνητή, αυτό το drone, καθώς και ορισμένα δείγματα άλλων ρωσικών όπλων και εξοπλισμού επικοινωνιών, θα εξεταστούν για την παρουσία ξένων εξαρτημάτων

Οι ουκρανικές δυνάμεις δήλωσαν πως κατέρριψαν ένα «μυστηριώδες» ρωσικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος, το οποίο φέρεται να είναι το Lastochka-M.
Το drone φαίνεται να είναι ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος που μπορεί να μεταφέρει ελαφριά μη καθοδηγούμενα πυρομαχικά.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας με έδρα την Βρετανία Conflict Armament Research, πρόκειται για ένα σύγχρονο ρωσικό drone Lastochka-M, το οποίο εμφανίστηκε για πρώτη φορά στα τέλη Σεπτεμβρίου 2021 κατά τη διάρκεια των ρωσικών στρατιωτικών ασκήσεων ZAPAD.

Σύμφωνα με τον Βρετανό ερευνητή, αυτό το drone, καθώς και ορισμένα δείγματα άλλων ρωσικών όπλων και εξοπλισμού επικοινωνιών, θα εξεταστούν για την παρουσία ξένων εξαρτημάτων.
Αυτό είναι απαραίτητο για την παρακολούθηση των αλυσίδων εφοδιασμού προς τη Ρωσία.
Το Lastochka-M μπορεί να εξοπλιστεί με διάφορα πυρομαχικά που εκτοξεύονται από τον αέρα, όπως το High Explosive Fragmentation (HE-FRAG) και το High-Eplosive Anti-tank (HEAT).
Το drone ζυγίζει 5,2 κιλά και μπορεί να πετάξει στα 45 χιλιόμετρα. Η μέγιστη αντοχή είναι δύο ώρες ανάλογα με τη φύση της αποστολής.
Το μη επανδρωμένο εναέριο όχημα Lastochka-M μπορεί να φτάσει σε ταχύτητα 120 km/h.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης