Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες στη Wall, κατέρρευσε η επιχειρηματική δραστηριότητα – Στο -1% ο S&P 500, o Nasdaq -2,35% - Πτώση -40% η Snap

Απώλειες στη Wall, κατέρρευσε η επιχειρηματική δραστηριότητα – Στο -1% ο S&P 500, o Nasdaq -2,35% - Πτώση -40% η Snap
Απώλειες στο αμερικανικό χρηματιστήριο…

Ισχυρή πτώση κατέγραψαν οι κυριότεροι δείκτες στη Wall Street την Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022, καθώς η επιχειρηματική δραστηριότητα στις ΗΠΑ συρρικνώθηκε τον Ιούλιο για πρώτη φορά από το 2020.
Παράλληλα, οι επενδυτές, μετά τα απογοηητευτικά αποτελέσματα του Τwitter και της Snap, αντιμετωπίζουν με «καχυποψία» τις αναπτυξιακές μετοχές και, εν γένει, τον τεχνολογικό κλάδο...
Σημειώνεται πως μέχρι στιγμής, το 13% των εισηγμένων στον S&P 500 έχει ανακοινώσει τα αποτελέσματα β' τριμήνου, με το 67% από αυτές να υπερβαίνει τις προβλέψεις των αναλυτών, όπως αναφέρει το FactSet.
Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημείωσε πτώση -0,43%, στις 31.899 μονάδες
Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 κατέβραψε πτώση -0,93%, στις 3.961 μονάδες
Ο σύνθετος τεχνολογικός δείκτης Nasdaq υποχώρησε -1,87%, στις 11.834 μονάδες
1_411.JPG
Στα επιχειρηματικά, ενθαρρυντικά ήταν τα αποτελέσματα American Express.
Η εταιρεία πιστωτικών καρτών σημείωνε άλμα 4%, αφού δημοσίευσε κέρδη, επικαλούμενη δαπάνες ρεκόρ σε ταξίδια και ψυχαγωγία.
Οι μετοχές της Snap έπεσαν κατακόρυφα, στο -40%, αφού η μητρική Snapchat δημοσίευσε αποτελέσματα β' τριμήνου που ήταν κατώτερα των προσδοκιών των αναλυτών ενώ ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να επιβραδύνει τις προσλήψεις.
Τα αποτελέσματα από το Snap επηρέασαν άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις μετοχές τεχνολογίας.
Οι μετοχές των Meta Platforms και του Pinterest υποχώρησε 7,6% και 13,51%, αντίστοιχα, ενώ η Alphabet έχασε περισσότερο από 5,63%.
Το Twitter σημείωνε πτώση 2%, αφού ανέφερε απογοητευτικά αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου, αλλά τελικά «έκλεισε» στο +0,81%.
Το μέσο κοινωνικής δικτύωσης ανακοίνωσε μείωση εσόδων και μεγάλες απώλειες το δεύτερο τρίμηνο, επικαλούμενο το σκληρό οικονομικό περιβάλλον και τις μάχες του με τον μεγιστάνα της Tesla.
Η Verizon σημείωσε πτώση άνω του 6,74%, αφού ο πάροχος ασύρματου δικτύου μείωσε τις προβλέψεις του για ολόκληρο το έτος.

Στα μάκρο, η επιχειρηματική δραστηριότητα στις ΗΠΑ συρρικνώθηκε τον Ιούλιο για πρώτη φορά από το 2020, καθώς οι κλάδοι της μεταποίησης και των υπηρεσιών βρέθηκαν αντιμέτωποι με υποτονική ζήτηση που εντείνει τις ανησυχίες για την ύφεση.
Ειδικότερα, ο προκαταρκτικός σύνθετος δείκτης PMI της S&P Global υποχώρησε κατά 4,8 μονάδες στις 47,5, στο χαμηλότερο επίπεδο που έχει βρεθεί από τον Μάιο του 2020 της πανδημίας.
Χαρακτηριστικό είναι ότι εξαιρουμένων των πρώτων μηνών της πανδημίας με τα αυστηρά lockdown, η μέτρηση ήταν η χαμηλότερη από το 2009 της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης.
Υπενθυμίζεται ότι οι 50 μονάδες διαχωρίζουν την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση.

Στα εμπορεύματα, η τιμή του φυσικού αερίου ενισχύεται, με το ολλανδικό TTF στα 163,92 ευρώ με άνοδο 5,3%.
Οριακές μεταβολές καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου, με το αργό να υποχωρεί 0,1% στα 96,25 δολ. το βαρέλι και το brent στα 103,91 δολ. το βαρέλι με άνοδο 0,1%

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ευρωπαϊκές αγορές, στη σκιά της ΕΚΤ - Οριακές μεταβολές στον DAX

Επιφυλακτικές είναι οι κινήσεις των επενδυτών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά την αύξηση των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την κατάρρευση της κυβέρνησης στην Ιταλία.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 ήταν αμετάβλητος, με την άνοδο των μετοχών ενέργειας να αντισταθμίζεται από την πτώση στους περισσότερους άλλους κλάδους.
Σε εβδομαδιαία βάση, τα βασικά ευρωπαϊκά χρηματιστήρια αναμένεται να καταγράψουν άνοδο, καθώς περιορίστηκαν οι ανησυχίες για προβλήματα στην παροχή ενέργειας αφού αποκαταστάθηκε η ροή ρωσικού αερίου προς την Ευρώπη.
Στη Φρανκφούρτη ο DAX σημείωσε οριακές μεταβολές, στις 13.253 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημείωσε άνοδο 0,08%, στις 7.276 μονάδες.
Στις 6.216 μονάδες με οριακές μεταβολές διαπραγματεύτηκε ο CAC 40 στο Παρίσι.
Ο FTSE MIB στο Μιλάνο σημείωσε οριακές μεταβολές, στις 21.211 μονάδες.
2_346.JPG
Στα μάκρο, προ των πυλών της ύφεσης βρίσκεται η Ευρωζώνη, παρά τις διαβεβαιώσεις της ΕΚΤ ότι δεν προβλέπεται στο βασικό σενάριο, με την επιχειρηματική δραστηριότητα να καταρρέει απρόσμενα τον Ιούλιο 2022.
Υπό αυτό το πρίσμα, οι αναλυτές εκτιμούν ότι θα συνεχιστεί η πίεση προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για νέες επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων.
Τόσο στο σύνολο της Ευρωζώνης, όσο και στη Γερμανία - την ατμομηχανή της ευρωπαϊκής οικονομίας - οι σύνθετοι δείκτες PMI υποχώρησαν κάτω από το όριο των 50 μονάδων.
Ο σύνθετος δείκτης υπεύθυνων προμηθειών (PMI) της S&P Global, που θεωρείται καλός δείκτης της συνολικής οικονομικής υγείας και περιλαμβάνει και τη μεταποίηση και τις υπηρεσίες, υποχώρησε στο 49,4 τον Ιούλιο από 52,0 τον Ιούνιο, πολύ χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters, για υποχώρηση στις 51,0 μονάδες.
Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 17 μηνών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης