Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Οι αρχές άνοιξαν έρευνα για κατασκοπεία ενάντια στην Huawei - Λένε ότι μπορεί να μεταφέρει στρατωτικά μυστικά στην Κίνα

ΗΠΑ: Οι αρχές άνοιξαν έρευνα για κατασκοπεία ενάντια στην Huawei - Λένε ότι μπορεί να μεταφέρει στρατωτικά μυστικά στην Κίνα
Η Huawei αρνείται κατηγορηματικά ότι θα μπορούσε να κατασκοπεύει τους πελάτες της στις ΗΠΑ και να αποτελεί απειλή για την εθνική τους ασφάλεια
Σχετικά Άρθρα
Η κυβέρνηση Biden άνοιξε έρευνα ενάντια στην κινεζική εταιρεία κατασκευής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού Huawei λόγω των ανησυχιών ότι με τα κινητά της είναι δυνατό να λαμβάνει ευαίσθητες πληροφορίες από στρατιωτικές βάσεις και πυραυλικές εγκαταστάσεις μέσω των πύργων κινητής τηλεφωνίας, και να τις μεταδίδει στην Κίνα, ανέφεραν στο Reuters δύο άτομα που γνωρίζουν το θέμα.
Οι αμερικανικές αρχές ανησυχούν ότι η Huawei είναι δυνατό να συλλαμβάνει  ευαίσθητα δεδομένα για στρατιωτικές ασκήσεις και την κατάσταση ετοιμότητας των αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων και του στρατιωτικού προσωπικού, μέσω των κινητών της τηλεφώνων, δήλωσε ο ένας από τους δύο ανθρώπους, κρατώντας την ανωνυμία του επειδή η έρευνα είναι εμπιστευτική και αφορά την εθνική ασφάλεια.
Η έρευνα αυτή αναφέρεται για πρώτη φορά και ξεκίνησε από το Υπουργείο Εμπορίου λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του Joe Biden στις αρχές του 2021, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.
Η αρμόδια ερευνητική αρχή του Υπουργείου Εμπορίου κάλεσε την Huawei τον Απρίλιο του 2021 για να μάθει την πολιτική της εταιρείας σχετικά με την κοινή χρήση δεδομένων με ξένα μέρη που ο εξοπλισμός της μπορούσε να συλλάβει από κινητά τηλέφωνα, συμπεριλαμβανομένων μηνυμάτων και γεωτοπικών δεδομένων, σύμφωνα με το έγγραφο 10 σελίδων που είδε το Reuters.
Το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου αρνήθηκε να «επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει οτιδήποτε σχετικό με τις έρευνες αυτές που βρίσκονται σε εξέλιξη».
Πρόσθεσε ότι: «η προστασία της ασφάλειας και της ασφάλειας των ατόμων των ΗΠΑ από κακοήθη συλλογή πληροφοριών είναι ζωτικής σημασίας για την προστασία της οικονομίας και της εθνικής μας ασφάλειας».
Η Huawei δεν απάντησε σε αίτημα του Reuters για σχόλιο.
Η εταιρεία έχει όμως αρνηθεί κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης των ΗΠΑ ότι θα μπορούσε να κατασκοπεύει τους πελάτες της στις ΗΠΑ και ότι αποτελεί απειλή για την εθνική τους ασφάλεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης