Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: H Hilary Clinton θα είναι ξανά υποψήφια στις εκλογές για την προεδρία το 2024

ΗΠΑ: H Hilary Clinton θα είναι ξανά υποψήφια στις εκλογές για την προεδρία το 2024
Θα πάρει τη θέση του Biden που δεν μπορεί να είναι ξανά υποψήφιος λόγω νοητικής έκπτωσης ως η μετριοπαθής υποψήφια των Δημοκρατικών, απέναντι στους πλέον ριζοσπαστικούς
Σχετικά Άρθρα
Ένας πρώην κορυφαίος σύμβουλος του Bill Clinton υποστηρίζει ότι ο Joe Biden δεν θα είναι ξανά υποψήφιος για την αμερικανική προεδρία και θα αντικατασταθεί από τη Hilary, η οποία ετοιμάζεται να διεκδικήσει ξανά την προεδρία το 2024.
Η πρόβλεψη αυτή διατυπώθηκε από τον Dick Morris, ο οποίος διεύθυνε την επιτυχημένη εκστρατεία επανεκλογής του Bill Clinton το 1996 και κάποτε διαφημιζόταν ως ο σύμβουλος της Hilary Clinton με τη μεγαλύτερη επιρροή.
Σύμφωνα με τον Morris, το Δημοκρατικό κατεστημένο γνωρίζει «ότι ο Biden δεν μπορεί να είναι ξανά υποψήφιος το 2024», λόγω της «ταχέως εξελισσόμενης νοητικής του έκπτωσης» και της καταστροφής στην οποία οδήγησε την αμερικανική οικονομία.
Οπότε, ο Morris υποστηρίζει ότι ο Biden θα υποκύψει τελικά στις πιέσεις να μην θέσει υποψηφιότητα, αλλά και ότι τη θέση του δεν θα πάρει η Kamala Harris που δεν θα έχει καμία τύχη απέναντι στον Trump.
Ο πρώην σύμβουλος μάλιστα υποστηρίζει ότι θα προκύψει ένας «μαύρος υποψήφιος», ενώ πιθανότητες δίνει και στην ισπανόφωνη Alexandria Ocasio Cortez.
«Επειδή όμως οι αριστεροί υποψήφιοι αναδεικνύονται ως πρωτοπόροι στις προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών, η πίεση θα αυξηθεί στη Hilary Clinton να μπει στην κούρσα», συνεχίζει ο Morris.
«Όπως έγινε με την αιφνιδιαστική είσοδος του Biden το 2020, έτσι και με την Hilary οι Δημοκρατικοί θα δουν ως τη σωτήρα τους, μία έμπειρη πολιτικό ικανό να γεφυρώσει τις αριστερές και πιο μετριοπαθείς πτέρυγες του κόμματος».
O Morris υποστηρίζει ακόμη ότι οι πρόσφατες συνεντεύξεις της Hilary στα μέσα ενημέρωσης και το γεγονός ότι οι φίλοι της άρχισαν να τη διαφημίζουν ως αντικαταστάτρια του Biden είναι σαφείς ενδείξεις ότι σκέπτεται να θέσει ξανά υποψηφιότητα το 2024.
Άλλοι όμως εκφράζουν σκεπτικισμό απέναντι στην υποστήριξη άλλης μιας υποψηφιότητας της Hilary Clinton με τους Δημοκρατικούς, δεδομένου ότι έχει ήδη αποτύχει δύο φορές να εκλογεί.
Θα ήταν επίσης 77 ετών αν έμπαινε στον Λευκό Οίκο το 2024.

Τι θα κάνει ο Donald Trump

Σε ότι αφορά τις εξελίξεις στους Ρεπουμπλικάνους, ο Trump αναμενόταν να ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητά του αυτόν τον μήνα, αλλά δεν το έχει κάνει ακόμη.
Στις αρχές Ιουλίου πάντως, ένα βίντεο που ανέβηκε στο YouTube έδειχνε το αεροπλάνο του Donald Trump να βάφεται, δηλώνοντας ότι ο πρώην πρόεδρος μπορεί να ετοιμάζεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης