Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ρώσοι χτυπούν Slovyansk, Bakhmut, οι Ουκρανοί επιχειρούν σε Kherson – Η πρώτη χρήση τυφεκίου με βεληνεκές 4.210 μέτρα

Οι ρώσοι χτυπούν Slovyansk, Bakhmut, οι Ουκρανοί επιχειρούν σε Kherson – Η πρώτη χρήση τυφεκίου με βεληνεκές 4.210 μέτρα
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov διατύπωσε νέους γεωγραφικούς στόχους για τις ρωσικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία, επιβεβαιώνοντας ότι η Ρωσία στοχεύει πέραν από Luhansk και Donetsk

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση ο πόλεμος στην Ανατολική Ουκρανία αφού οι ρωσικές δυνάμεις έχουν θέσει ως βασικό επιχειρησιακό στόχο την κατάληψη των Slovyansk, Bakhmut στο Donetsk της Ανατολικής Ουκρανίας.
Εν τω μεταξύ οι Ουκρανικές δυνάμεις προσπαθούν να αντεπιτεθούν στην Kherson στην Νότια Ουκρανία…

Το τυφέκιο με το μεγαλύτερο βεληνεκές στον κόσμο…

Στην Ουκρανία χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το τουφέκι με το μεγαλύτερο βεληνεκές στον κόσμο «Twilight» ρωσικές κατασκευής.
«Οι ρωσικές ειδικές δυνάμεις στη ζώνη της στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία χρησιμοποίησαν για πρώτη φορά το τουφέκι μεγάλης εμβέλειας SVLK-14S.
Ειδικότερα, χρησιμοποιήθηκε από ελεύθερους σκοπευτές κοντά στο Kharkiv και το Κίεβο, ωστόσο το έδαφος δεν ήταν πάντα κατάλληλο για την κανονική λειτουργία του σε μεγάλες αποστάσεις».
Το SVLK-14S (Large-caliber Lobaev Sniper Rifle) αναπτύχθηκε από την ιδιωτική εταιρεία όπλων Lobaev Arms το 2012.
Πριν από αρκετά χρόνια, η βρετανική Daily Mail χαρακτήρισε το Dusk «όπλο με το πιο μεγάλο βεληνεκές στον κόσμο» και ισχυριζόταν ότι είναι το «πιο θανατηφόρο».
Μάλιστα σημειώθηκε παγκόσμιο ρεκόρ το 2017 - ο στόχος χτυπήθηκε σε απόσταση 4.210 μέτρων.
Μέχρι στιγμής, το ρεκόρ δεν έχει καταρριφθεί.
Ακόμη και με βεληνεκές 3.000 μέτρων, το ρωσικό τουφέκι ήταν δύο φορές πιο ικανό από το τουφέκι ελεύθερου σκοπευτή L115A3 που χρησιμοποιούσε ο βρετανικός στρατός.

Η ακρίβεια του «Twilight» είναι 0,4, ενώ τα τυφέκια Cheytac αμερικανικής κατασκευής έχουν ακρίβεια 1,5.
Η μέγιστη αποτελεσματική εμβέλεια είναι μεγαλύτερη από 2,5 χιλιόμετρα.
Το τουφέκι επιταχύνει τη σφαίρα στα 900 μέτρα το δευτερόλεπτο (σχεδόν τρεις φορές την ταχύτητα του ήχου) και έχει βάρος 9,7 kg. Δεν έχει γεμιστήρα και οπλίζεται χειροκίνητα.

Το όπλο είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο αεροπορικού τύπου ενώ η κάνη από ανοξείδωτο ατσάλι υψηλής ποιότητας.
Το μοντέλο έχει ενισχυμένο, σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκδόσεις, κοντάκι πολλαπλών στρώσεων από ανθρακονήματα, Kevlar και fiberglass και είναι ειδικά σχεδιασμένο για χρήση με τόσο ισχυρά πυρομαχικά όπως το φυσίγγιο .408 Cheytac (10,36x77 mm).

Οι Ουκρανοί χτυπάνε Kherson

Στην περιοχή Kherson οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας επιχείρησαν να χτυπήσουν την γέφυρα Antonovsky εκτοξεύοντας
12 πύραυλους που καταρρίφθηκαν από την ρωσική αεράμυνα, ωστόσο άλλοι 4 πύραυλοι βρήκαν στόχο.
Ως αποτέλεσμα του βομβαρδισμού, η γέφυρα Antonovsky - η μόνη γέφυρα στον Δνείπερο στο Kherson - υπέστη ζημιές σε 4 σημεία. Οι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις επιτέθηκαν στη γέφυρα με αμερικανικούς εκτοξευτές πολλαπλών ρουκετών HIMARS.
Η γέφυρα Antonovsky είναι η μόνη γέφυρα αυτοκινήτων και πεζών κατά μήκος του Δνείπερου στα προάστια του Kherson, που συνδέει το χωριό Antonovka, που βρίσκεται στα προάστια του Kherson, με την πόλη Alyoshki στην αριστερή όχθη.

Οι ρώσοι χτυπούν Slovyansk, Bakhmut

Η τρέχουσα ρωσική επίθεση μπορεί να εξασφαλίσει πρόσθετα εδαφικά κέρδη στο Donbass βορειοανατολικά του αυτοκινητόδρομου Ε40, με στόχο Slovyansk, Bakhmut.
Τα ρωσικά στρατεύματα προσπαθούν κυρίως να καταλάβουν το Siversk μετά την κατάληψη του Lysychansk και τον έλεγχο της Περιφέρειας Luhansk.
Η ανανέωση των ενεργών χερσαίων επιθέσεων μετά τη σύντομη επιχειρησιακή παύση δεν έχει ακόμη μεταφραστεί σε ουσιαστική πρόοδο από τις ρωσικές δυνάμεις, αν και είναι πιθανό να υπάρξουν εδαφικά κέρδη προσεχώς.

Οι στόχοι της Ρωσίας

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov διατύπωσε νέους γεωγραφικούς στόχους για τις ρωσικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία, επιβεβαιώνοντας ότι η Ρωσία στοχεύει πέραν από Luhansk και Donetsk.
H γεωγραφία της «ειδικής επιχείρησης» έχει αλλάξει από τον Μάρτιο και τώρα περιλαμβάνει όχι μόνο τις Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk και Luhansk, αλλά και τη Kherson και την περιφέρεια της Zaporizhia αλλά και άλλες περιοχές.
Ο Sergey Lavrov προειδοποίησε επίσης ότι αυτοί οι στόχοι θα επεκταθούν εάν η Δύση συνεχίσει να παρέχει στην Ουκρανία όπλα μεγάλου βεληνεκούς.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αναγνώρισε δημόσια τον Αντιστράτηγο Andrey Sychevoy ως διοικητή της ομάδας δυτικών δυνάμεων στην Ουκρανία στις 20 Ιουλίου.
Οι ομάδες ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία φαίνεται να ακολουθούν τη δομή των καθιερωμένων ρωσικών στρατιωτικών τακτικών.
Η Ομάδα Πληροφοριών Συγκρούσεων της Ουκρανίας (CIT) είχε αναφέρει προηγουμένως ότι ο Sychevoy αντικατέστησε τον διοικητή Alexander Zhuravlev στη θέση του διοικητή της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας.
Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Sergey Shoigu έδωσε εντολή στο Sychevoy να επικεντρωθεί στην καταστροφή ουκρανικών UAV που λειτουργούσαν κοντά στα σύνορα Ουκρανίας - Ρωσίας, δείχνοντας ότι η ομάδα δυτικών δυνάμεων πιθανότατα επιχειρεί στον άξονα της πόλης του Kharkiv.
Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν έτσι προφανώς χωρίσει την Περιφέρεια του Kharkiv σε δύο άξονες: την ομάδα δυτικών δυνάμεων που επιχειρούν προς την πόλη του Kharkiv ο και την ομάδα ανατολικών δυνάμεων που δραστηριοποιούνται στην κατεύθυνση Izyum-Slovyansk

Βασικά σημεία

Η τρέχουσα ρωσική επίθεση πιθανότατα θα επιτύχει εδαφικά κέρδη βορειοανατολικά του αυτοκινητόδρομου Ε40 στο Dinetsk πριν κορυφωθεί κατά μήκος του Ε40.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov δήλωσε ότι η Ρωσία επιδιώκει διευρυμένα εδαφικά κέρδη στην Ουκρανία πέρα από το Donbass.

Οι ρωσικές δυνάμεις επανέλαβαν περιορισμένες χερσαίες επιθέσεις βορειοδυτικά του Slovyansk και γύρω από την περιοχή του Donetsk την πόλη Avdiivka.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις τοπικές χερσαίες επιθέσεις ανατολικά του Siversk και σημείωσαν οριακά κέρδη βορειοανατολικά του Bakhmut.

Οι ουκρανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν το δεύτερο συνεχόμενο χτύπημα υψηλής ακρίβειας κατά της γέφυρας Antonivskyi -- μια σημαντική ρωσική αρτηρία υλικοτεχνικής υποστήριξης ανατολικά της πόλης Kherson.

Ανατολική Ουκρανία

Οι ρωσικές δυνάμεις επανέλαβαν τοπικές χερσαίες επιθέσεις βορειοδυτικά του Slovyansk κατά μήκος των συνόρων της Περιφέρειας Kharkiv-Donetsk.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι ουκρανικά στρατεύματα απέκρουσαν μια ρωσική επίθεση στο Bohorodychne, περίπου 20 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Slovyansk.
Αυτή είναι η πρώτη επιβεβαιωμένη επίγεια επίθεση κατά μήκος των συνόρων της Περιφέρειας Kharkiv-Donetsk από τις 15 Ιουλίου.
Ο Επικεφαλής της Περιφέρειας του Donetsk, Pavlo Kyrylenko, σημείωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν εντείνει τον άμεσο βομβαρδισμό του Slovyansk, πιθανότατα πριν από τις προσπάθειες να κινηθούν απευθείας στην πόλη κατά μήκος του E40.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν περιορισμένες χερσαίες επιθέσεις ανατολικά του Siversk στις 20 Ιουλίου.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο δήλωσε ότι τα ουκρανικά στρατεύματα απώθησαν τα ρωσικά στρατεύματα κοντά στο Hryhorivka (βορειοανατολικά του Siversk) και στο Spirne (νοτιοανατολικά του Siversk).
Η ρωσική ομάδα σε αυτήν την περιοχή πιθανότατα εξακολουθεί να είναι σοβαρά υποβαθμισμένη από τις πρόσφατες επιχειρήσεις για την ολοκλήρωση της κατάληψης των διοικητικών συνόρων της Περιφέρειας Luhansk.

Οι ρωσικές δυνάμεις έκαναν σταδιακή πρόοδο βορειοανατολικά του Bakhmut κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου T1302 στις 20 Ιουλίου.
Η Δύναμη Εδαφικής Άμυνας της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk (DNR) ισχυρίστηκε ότι ρωσικά στρατεύματα ανέλαβαν τον έλεγχο του Berestove, περίπου 25 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Bakhmut.
Η εδαφική αμυντική δύναμη του DNR πρότεινε ότι τα στρατεύματα του DNR θα χρησιμοποιήσουν την κατάληψη του Berestove για να κινηθούν νοτιοδυτικά κατά μήκος του T1302 προς το Soledar και τελικά στο Bakhmut.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν επίσης να πολεμούν νότια του Bakhmut γύρω από τη Vershyna και το Novoluhanske, συμπεριλαμβανομένου του σταθμού ηλεκτροπαραγωγής Vuhledar. Οι ρωσικές δυνάμεις είναι πιθανό να θέτουν όρους για προέλαση προς 3 σημεία στο Bakhmut - από τα νοτιοδυτικά της γραμμής Berestove – Soledar, δυτικά από το Pokrovske και βόρεια από το Novoluhanske και την επικράτεια του σταθμού ηλεκτροπαραγωγής Vuhledar.
Τα ρωσικά στρατεύματα συνέχισαν να διεξάγουν αεροπορικές επιδρομές και να βομβαρδίζουν γύρω από το Bakhmut κατά μήκος αυτών των τριών γραμμών προέλασης.

Νότιος Άξονας – Kherson και Zaporizhia

Ουκρανικές δυνάμεις χτύπησαν τη γέφυρα Antonivskyi πάνω από τον ποταμό Dnipro ανατολικά της πόλης Kherson για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα στις 20 Ιουλίου, αλλά η γέφυρα παραμένει ανοιχτή σε επιβατικά οχήματα.
Ο Σύμβουλος Στρατιωτικής Διοίκησης της Ουκρανικής Περιφέρειας της Kherson Serhiy Khlan δήλωσε ότι τα ουκρανικά χτυπήματα στη γέφυρα Antonivskyi έχουν καταστήσει αδύνατη για τις ρωσικές δυνάμεις να μεταφέρουν βαρύ εξοπλισμό μέσω της γέφυρας.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τα πλήγματα κατά μήκος της γραμμής επαφής αλλά δεν πραγματοποίησαν επιβεβαιωμένες χερσαίες επιθέσεις στον Νότιο Άξονα στις 20 Ιουλίου.
Η Νότια Επιχειρησιακή Διοίκηση της Ουκρανίας ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν 20 πυραύλους από αντιαεροπορικά συστήματα S-300 στην Περιφέρεια Kherson σε επίγειους στόχους κατά τη διάρκεια της νύχτας στις 19-20 Ιουλίου.
Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν αεροπορικές και πυραυλικές επιδρομές στη Murakhivka and Novohryhorivka, Mykolaiv και στην Zatoka της Odesa

Ουκρανοί επιτέθηκαν σε πολιτικό προσωπικό στον πυρηνικό σταθμό Zaporizhia (NPP) στην κατεχόμενη Enerhodar της περιφέρειας Zaporizhia στις 19 Ιουλίου.
Το Ουκρανικό Κέντρο Αντίστασης ανέφερε ότι η επίθεση τραυμάτισε εννέα Ρώσους πολίτες.
Ο επικεφαλής της κατοχικής διοίκησης της Περιφέρειας Zaporizhia, ο οποίος υποστηρίζεται από τη Ρωσία, Vladimir Rogov ισχυρίστηκε ότι οι Ουκρανοί τρομοκράτες, επιτέθηκαν στον πυρηνικό σταθμό Zaporizhia (NPP) με UAVs.
Γεωγραφικά πλάνα δείχνουν σκάγια αλλά όχι άλλα στοιχεία ζημιάς 300 μέτρα από τους αντιδραστήρες στον πυρηνικό σταθμό της Zaporizhia.

CC1_2.png

CC2_1.png

CC3_1.png

CC4_2.png

CC5_1.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης