Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Σε περίπτωση πλαφόν θα παγώσει τις εξαγωγές πετρελαίου

Ρωσία: Σε περίπτωση  πλαφόν θα παγώσει τις εξαγωγές πετρελαίου
Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι τιμές του πετρελαίου θα εκτοξευθούν στα ύψη εάν επιβληθεί ανώτατο όριο.

Η Ρωσία δεν θα προμηθεύσει πετρέλαιο στην παγκόσμια αγορά εάν επιβληθεί ανώτατο όριο τιμής, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενο τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Alexander Novak.
Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Janet Yellen, πιέζει για την επιβολή πλαφόν ώστε να μειώσει τις τιμές του πετρελαίου και να δυσκολέψει τη Μόσχα να χρηματοδοτήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία.
"Εάν αυτές οι τιμές για τις οποίες μιλούν είναι χαμηλότερες από το κόστος παραγωγής πετρελαίου, τότε φυσικά η Ρωσία δεν θα διασφαλίσει την προμήθεια αυτού του πετρελαίου στις παγκόσμιες αγορές. Αυτό σημαίνει ότι απλά δεν πρόκειται να εργαστούμε με ζημιές", δήλωσε την Τετάρτη στη ρωσική τηλεόραση ο Novak.
Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε στους δημοσιογράφους νωρίτερα ότι οι τιμές του πετρελαίου θα εκτοξευθούν στα ύψη εάν επιβληθεί ανώτατο όριο.
Η Βραζιλία, η Κίνα, η Ινδία και ορισμένες χώρες της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής αύξησαν τις εισαγωγές ενέργειας από τη Ρωσία, η οποία πουλά με μεγάλες εκπτώσεις στους παγκόσμιους αγοραστές, επειδή πολλά ευρωπαϊκά διυλιστήρια έχουν σταματήσει να αγοράζουν ρωσικό πετρέλαιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης