Τελευταία Νέα
Διεθνή

Citigroup: Δίνει 50% πιθανότητες για παγκόσμια ύφεση το 2023

Citigroup: Δίνει 50% πιθανότητες για παγκόσμια ύφεση το 2023
Διαφορετικά, προβλέπει πως οι διάφορες οικονομίες θα εισέρχονται σε ύφεση σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα, με τρόπο που θα αποτρέψει μια συγχρονισμένη παγκόσμια οικονομική ύφεση
Σχετικά Άρθρα

Οι οικονομολόγοι της Citigroup προειδοποίησαν ότι η παγκόσμια ύφεση είναι ένας «πραγματικός και παρόντας κίνδυνος» και πρόεβλεψαν πώς υπάρχουν πιθανότητες 50% για ύφεση εντός του 2023.
Σε νέο τους σημείωμα, οι υπεύθυνοι στρατηγικής της Citigroup με επικεφαλής τον Nathan Sheets, δήλωσαν ότι αναμένουν πως η παγκόσμια οικονομία θα αναπτυχθεί κατά 2,9% φέτος και κατά 2,6% το 2023 - χαμηλότερα από τις προηγούμενες εκτιμήσεις.
«Σε γενικές γραμμές, η πρόβλεψή μας βλέπει την παγκόσμια οικονομία να επιβραδύνει και να σημειώνονται τοπικά υφέσεις στις διάφορες περιοχές σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα αλλά να αποφεύγει μια συγχρονισμένη ύφεση», γράφουν οι οικονομολόγοι της Citigroup.
«Όμως οι κίνδυνοι είναι ισχυροί. Ως εκ τούτου, επιβεβαιώνουμε επίσης την πρόβλεψή μας για ύφεση 50%. Η παγκόσμια ύφεση είναι, αναμφισβήτητα, ένας σαφής και παρών κίνδυνος».
Υπάρχει ισχυρός φόβος στη Wall Street ότι η Fed θα προκαλέσει ύφεση καθώς αυξάνει τα επιτόκια με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων τριών δεκαετιών, προκειμένου να καταφέρει να τιθασεύσει τον πληθωρισμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης