Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Αίγυπτος θα αποκτήσει εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας

Η Αίγυπτος θα αποκτήσει εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας
Ο πυρηνικός σταθμός El Dabaa θα είναι ο πρώτος πυρηνικός σταθμός στην Αίγυπτο και θα αποτελείται από τέσσερις μονάδες ισχύος 1.200 MW η καθεμία.
Σχετικά Άρθρα

Η Αίγυπτος είναι έτοιμη να ενταχθεί στην ομάδα των χωρών που έχουν εργοστάσια παραγωγής πυρηνικής ενέργειας.
Σύμφωνα με τον διευθύνων σύμβουλο της ρωσικής Rosatom Corporation, Aleksey Likhachev, η έναρξη κατασκευής της πρώτης μονάδας παραγωγής ενέργειας του πυρηνικού σταθμού El Dabaa (NPP) σημαίνει ότι η Αίγυπτος εντάσσεται στο «κλαμπ» της παγκόσμιας πυρηνικής ενέργειας.
«Η κατασκευή της μονάδας 1 του NPP El-Dabaa σημαίνει ότι η Αίγυπτος κάνει γρήγορα βήματα προς την κατεύθυνση της ένταξης.
Η Rosatom θα κατασκευάσει σύγχρονες μονάδες ισχύος VVER-1200 στην Αραβική Δημοκρατία της Αιγύπτου», δήλωσε ο Likhachev.
«Η κατασκευή του πυρηνικού σταθμού θα επιτρέψει στην Αίγυπτο να φτάσει σε ένα νέο επίπεδο ανάπτυξης τεχνολογίας, βιομηχανίας και εκπαίδευσης.
Το εργοστάσιο αυτό θα είναι το μεγαλύτερο έργο της ρωσοαιγυπτιακής συνεργασίας από την εποχή του Υψηλού Φράγματος του Ασουάν.
Η Αυγιπτιακή βιομηχανία πυρηνικής ενέργειας είναι ένα όνειρο για τον αιγυπτιακό λαό για περισσότερο από μισό αιώνα και είναι μεγάλη τιμή για τη Rosatom να κάνει αυτό το όνειρο πραγματικότητα», είπε ο Likhachev.
Ο πυρηνικός σταθμός El Dabaa θα είναι ο πρώτος πυρηνικός σταθμός στην Αίγυπτο.
Θα αποτελείται από τέσσερις μονάδες ισχύος 1.200 MW η καθεμία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης