Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ράλι στη Wall, λόγω αποτελεσμάτων και Ρωσίας – Στο +2,64% ο S&P 500, o Νasdaq +3,11% – Κέρδη +2,69% ο DAX

Ράλι στη Wall, λόγω αποτελεσμάτων και Ρωσίας – Στο +2,64% ο S&P 500, o Νasdaq +3,11% – Κέρδη +2,69% ο DAX
Ισχυρή άνοδος στην Wall Street...
(upd6) Ισχυρά κέρδη σημείωσαν οι κυριότεροι δείκτες στη Wall Street την Τρίτη 19 Ιουλίου, με το βλέμμα των επενδυτών να στρέφονται στα καλύτερα του αναμενόμενου εταιρικά αποτελέσματα...αλλά και στην απόφαση της Ρωσίας να διοχετεύσει φυσικό αέριο στην Ευρώπη μέσω του Nord Stream στις 21 Ιουλίου 2022.

«Επενδυτές και εταιρείες ανέμεναν θερμό πληθωρισμό, οπότε το να μιλούν οι εταιρείες για θερμό πληθωρισμό κατά το β' τρίμηνο δεν αποτέλεσε έκπληξη», δήλωσε ο Kim Forrest, ιδρυτής και επικεφαλής επενδύσεων στην Bokeh Capital Partners.
«Αυτό που αποτέλεσε έκπληξη ήταν ότι κατάφεραν να διαχειριστούν καλά τον πληθωρισμό», πρόσθεσε. 

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε με άνοδο +2,43%, στις 31.827 μονάδες

Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 έκλεισε +2,64%, στις 3.932 μονάδες
Ο σύνθετος τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσεαύξηση +3,11%, στις 11.713 μονάδες 
Ο δείκτης μεταβλητότητας VIX έκλεισε στις 24,53 μονάδες ή πτώση -3%...

fdasfsdafsdafsad.JPG
Στο ταμπλό, η μετοχή της IBM υποχώρησε κατά 5,3%, αφού η τεχνολογική εταιρεία μείωσε την πρόβλεψή της για τις ταμειακές ροές, παρόλο που ανακοίνωσε κέρδη που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της αγοράς.
Παράλληλα, η μετοχή της Halliburton ενισχύθηκε 2,1% λόγω της αύξησης των τιμών του πετρελαίου φέτος, γεγονός που ενίσχυσε τα κέρδη της εταιρείας στο τρίμηνο.
Tο Netflix κέρδισε, εν αναμονή της ανακοίνωσης αποτελεσμάτων, 5,6%.
Αργότερα μέσα στην εβδομάδα, αναμένονται αποτελέσματα από Tesla, United Airlines, American Airlines, Snap, Twitter και Verizon μεταξύ άλλων.

Στα μάκρο, συρρίκνωση σημείωσαν οι ενάρξεις κατοικιών στις ΗΠΑ για τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε υπουργείο Εμπορίου της χώρας.
Ειδικότερα, οι ενάρξεις κατοικιών συρρικνωθήκαν σε μηνιαίο επίπεδο 2% έναντι συρρίκνωσης 14,4% τον Μάιο. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν άνοδο 2%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διέγραψε τις απώλειες και έκλεισε με κέρδη 1,6% πάνω από τα 104 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημείωσε οριακή πτώση. 

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου διαμορφώνεται στο 2,98%. 

Παρά τις ανησυχίες στις ευρωπαϊκές αγορές ο DAX +2,69%, η EDF +15% λόγω Ρωσίας - Τα βλέμματα στην ΕΚΤ

Επέστρεψε η ανησυχία στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον φόβο ύφεσης να κυριαρχεί, εν αναμονή των κρίσιμων αποφάσεων της ΕΚΤ για την πρώτη αύξηση επιτοκίων εδώ και δέκα χρόνια.
Ωστόσο η απόφαση της Ρωσίας να ανοίξει τον Nord Stream συνέβαλλε στην αναστροφή του κλίματος.
Στη Φρανκφούρτη ο DAX σημείωσε αύξηση 2,69%, στις 13.308 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημείωσε άνοδο 1%, στις 7.296 μονάδες.
Στις 6.201 μονάδες με άνοδο 1,8% διαπραγματεύτηκε ο CAC 40 στο Παρίσι.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB ενισχύθηκε 2,49%, στις 21.696 μονάδες.
φδσασφδασαφδφσαδφσδα.JPG
Η μετοχή της EDF εκτινάχθηκε πάνω από 15% αφού η γαλλική κυβέρνηση πρόσφερε 9,7 δισεκατομμύρια ευρώ για να αναλάβει τον πλήρη έλεγχο της εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας που θα της λύσει τα χέρια για να διευθύνει τον όμιλο, εν μέσω ενεργειακής κρίσης.

ΕΚΤ: Στο τραπέζι και αύξηση επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Reuters, στο τραπέζι της συνεδρίασης της ΕΚΤ την προσεχή Πέμπτη (21/7/2022), θα τεθεί και το σενάριο αύξησης των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η άνοδος του πληθωρισμού.
Ειδικότερες πηγές με γνώση του θέματος δήλωσαν ότι οι αξιωματούχοι της ΕΚΤ θα συζητήσουν εάν θα αυξήσουν τα επιτόκια κατά 25 ή 50 μονάδες βάσης.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η ΕΚΤ ελπίζει και σε μια συμφωνία για την παροχή βοήθειας σε χρεωμένες χώρες όπως η Ιταλία στην αγορά ομολόγων, εάν τηρήσουν τους κανόνες της Κομισιόν για μεταρρυθμίσεις και δημοσιονομική πειθαρχία. Αυτοί περιλαμβάνουν τους στόχους που τέθηκαν από την Κομισιόν για την εξασφάλιση χρημάτων από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της ΕΕ καθώς και από το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης, όταν θα αποκατασταθεί στο επόμενο έτος μετά την πανδημία, τονίζουν οι πηγές.
Υπενθυμίζεται ότι η ΕΚΤ είχε πει ότι θα προχωρήσει σε σταδιακές αυξήσεις επιτοκίων και πιθανότητα κατά 25 μονάδες βάσης τον Ιούλιο, μεταθέτοντας για τον Σεπτέμβριο, μια μεγαλύτερη αύξηση.
Ωστόσο, η επικεφαλής της ΕΚΤ, Christine Lagarde, σε μια ομιλία της τον Ιούνιο, δήλωσε ότι «υπάρχουν ξεκάθαρα συνθήκες υπό τις οποίες η σταδιακή δράση δεν θα ήταν κατάλληλη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης