Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην Αλγερία ο Mario Draghi σε αναζήτηση φυσικού αερίου

Στην Αλγερία ο Mario Draghi σε αναζήτηση φυσικού αερίου
Παρά την κυβερνητική κρίση, ο Draghi συνεχίζει τις επαφές και τα ταξίδια, για να αυξήσει τις εισαγωγές φυσικού αερίου της Ιταλίας από εναλλακτικές πηγές 

Παρά την κυβερνητική κρίση, η ιταλική κυβέρνηση συνεχίζει να επιδιώκει την ανεξαρτητοποίηση από το ρωσικό φυσικό αέριο και για το λόγο αυτό ο Mario Draghi επισκέφθηκε την Αλγερία, που αποτελεί τον σημαντικότερο προμηθευτή φυσικού αερίου της Ιταλίας, αναφέρει σε ρεπορτάζ της από την Ιταλία  η Deutsche Welle.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ο ιταλός πρωθυπουργός έγινε δεκτός από τον πρόεδρο της Αλγερίας Abdelmadjid Teboun κι έκλεισε συμφωνία για την άμεση αύξηση των εισαγωγών φυσικού αερίου  από την βορειοαφρικανική αυτή χώρα κατά 4 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα.
«Η συνεργασία μας στο ενεργειακό τομέα επιταχύνεται περισσότερο από ότι είχαμε προβλέψει, ενώ τα επόμενα χρόνια οι προμήθειες φυσικού αερίου θα αγγίξουν ακόμη υψηλότερα επίπεδα», δήλωσε ο Draghi.
Τους τελευταίους μήνες η Αλγερία  έγινε ο πρώτος προμηθευτής αερίου της Ιταλίας.
Παράλληλα, στο σύνολο του εισαγόμενου φυσικού αερίου, το ρωσικό δεν ξεπερνά, πλέον, το 25%.
Η Ρώμη, στοχεύει να επεκτείνει την συνεργασία αυτή, όπως είπε ο ίδιος ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός, «στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, με ιδιαίτερη έμφαση στο πράσινο υδρογόνο, αλλά και στην ηλιακή, γεωθερμική και αιολική ενέργεια».
Η κινητικότητα και τα ουσιαστικά αποτελέσματα των τελευταίων μηνών, με συμφωνίες που υπεγράφησαν με Αίγυπτο, Μοζαμβίκη, Κατάρ, και Αλγερία, για την ενίσχυση των ενεργειακών προμηθειών της Ιταλίας, είναι ένας από τους λόγους που ώθησε τους Ιταλούς επιχειρηματίες, βιομήχανους και εμπόρους, να ζητήσουν από τον Draghi  να μην παραιτηθεί από την πρωθυπουργία.

Θα διασφαλίσει ο Draghi την στήριξη που επιδιώκει;

Σήμερα, ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης συνάντησε τον γραμματέα του Δημοκρατικού Κόμματος Enrico Letta στο μέγαρο Παλάτσο Κίτζι και στην συνέχεια μετέβη στο προεδρικό μέγαρο, όπου είχε άτυπη συνάντηση με τον πρόεδρο της δημοκρατίας Sergio Matarrela.
Αύριο το πρωί, 20/7, μιλώντας στην Γερουσία, ο Mario Draghi θα πει αν δέχεται, τελικά, να συνεχίσει να ηγείται της κυβέρνησης.
Όλα δείχνουν ότι θα αποφασίσει να παραμείνει, μόνον αν, τις ώρες αυτές διαπιστώσει ότι υπάρχει, όντως μια ευρεία, όσο και ειλικρινής στήριξη της κυβέρνησης, εκ μέρους των ιταλικών κομμάτων.
Τα προβλήματα όμως, δεν έχουν απαλειφθεί: τα κόμματα της εθνικιστικές δεξιάς Φόρτσα Ιτάλια και Λέγκα, επανέλαβαν ξανά ότι δεν εννοούν να συνεχίσουν να συγκυβερνούν με το Κίνημα των Πέντε Αστέρων.
Εξέλιξη που θέτει επιπλέον εμπόδια στην επίτευξη μιας κοινά αποδεκτής λύσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης