Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΠΟΥ σε Ευρώπη: Πάρτε μέτρα τώρα για την Omicron - Η κοινωνία δεν είναι έτοιμη για νέα lockdown

ΠΟΥ σε Ευρώπη: Πάρτε μέτρα τώρα για την Omicron - Η κοινωνία δεν είναι έτοιμη για νέα lockdown
Η κοινωνία δεν είναι έτοιμη για νέα lockdown, προειδοποιεί ο ΠΟΥ
Σχετικά Άρθρα
Νέα προειδοποίηση στην Ευρώπη απευθύνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, προτρέποντας τις χώρες να λάβουν μέτρα άμεσα, προκειμένου να μη χρειαστεί να επιστρέψουν στα lockdown το φθινόπωρο, για τα οποία η κοινωνία δεν είναι έτοιμη.
Με την υποπαραλλαγή BA.5 της Omicron να ηγείται του νέου κύματος της Covid-19 στην Ευρώπη, οι χώρες πρέπει να επιταχύνουν τον εμβολιασμό και να επαναφέρουν μέτρα όπως η χρήση μάσκας για να αποφύγουν την αναγκαιότητα λήψης αυστηρότερων μέτρων το φθινόπωρο και τον χειμώνα, προειδoπποίησε ο Hans Kluge, περιφερειακός διευθυντής για την Ευρώπη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Κερδίζει έδαφος η υποπαραλλαγή BA.5

Σε συνέντευξή του στο Reuters, καλεί τις χώρες της Ευρώπης να αναλάβουν δράση τώρα για να αποτρέψουν την επιβάρυνση των συστημάτων υγείας, καθώς η υποπαραλλαγή BA.5 της Omicron κερδίζει έδαφος.
Περί τα τρία εκατομμύρια νέα κρούσματα της Covid καταγράφηκαν στην περιοχή τη Ευρώπης την περασμένη εβδομάδα, που αντιστοιχούν στο ήμισυ του συνόλου των κρουσμάτων παγκοσμίως.
Ο αριθμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία διπλασιάσθηκε κατά την ίδια περίοδο και περί τους 3.000 άνθρωποι καταλήγουν από την νόσο κάθε εβδομάδα, σύμφωνα με τον Kluge.
«Υπάρχει αύξηση κρουσμάτων ... την ώρα που η κοινωνία λειτουργεί σχεδόν όπως πριν», τόνισε,  υπογραμμίζοντας την ανάγκη για δράση των πανδημικών σταθεροποιητών, όπως είναι η δεύτερη αναμνηστική δόση εμβολίου, πριν από την έλευση των επικαιροποιημένων εμβολίων το φθινόπωρο, καθώς και την προώθηση της χρήσης μάσκας και του εξαερισμού.

Η κοινωνία δεν είναι έτοιμη για νέα lockdown

Αυτά τα μέτρα σταθεροποίησης της πανδημίας θα πρέπει να εφαρμοσθούν τώρα για να αποφευχθούν αυστηρότερα μέτρα, προειδοποίησε.
«Δεν πιστεύω ότι η κοινωνία είναι έτοιμη για την κήρυξη lockdown», είπε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης