Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χρυσές δουλειές για τη Lockheed Martin - Το Πεντάγωνο θα αγοράσει 375 F-35 - Στα 30 δισ. δολάρια η παραγγελία

Χρυσές δουλειές για τη Lockheed Martin - Το Πεντάγωνο θα αγοράσει 375 F-35  - Στα 30 δισ. δολάρια η παραγγελία
Tο πρώτο F-35A βγήκε από τη γραμμή παραγωγής το 2007 και είχε τότε κόστος 221 εκατ. δολάρια. Σήμερα έχει μειωθεί σε 79 εκατ. δολάρια

Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με την Lockheed Martin για να αγοράσει 375 μαχητικά αεροσκάφη F-35.
Η αξία του ντιλ πλησιάζει τα 30 δισ. δολάρια.
Η παραγγελία αναμένεται να εκτελεστεί εντός τριών ετών, ανέφεραν τρεις πηγές στο Reuters, εν μέσω προσδοκιών για αύξηση της τιμής του αεροσκάφους λόγω του υψηλού πληθωρισμού.
Το πρώτο F-35A βγήκε από τη γραμμή παραγωγής το 2007 και είχε τότε κόστος 221 εκατ. δολάρια.
Έκτοτε οι ποσότητες της παραγωγής και η τεχνογνωσία ενισχύθηκαν, μειώνοντας την τιμή του συγκεκριμένου stealth μαχητικού πέμπτης γενιάς στα 79 εκατομμύρια δολάρια.
Οι συνομιλίες μεταξύ των εκπροσώπων του αμερικανού Πενταγώνου και της Lockheed Martin είχαν ανοίξει από καιρό αλλά είχαν διακοπεί τις τελευταίες εβδομάδες.
Ωστόσο, έγινε σήμερα 18/7 μια συνάντηση στην Ουάσιγκτον που απέδωσε καρπούς καθώς επιτεύχθηκε συμφωνία τόσο ως προς το εύρος των τιμών όσο και ως προς την ποσότητα, εανέφεραν οι ίδιες πηγές. Εάν επιτευχθεί συμφωνία, εκτιμάται ότι θα χρειαστούν κάποιοι μήνες μέχρι να κλείσει το ακριβές τίμημα, όμως η τελική συνολική αξία της παραγγελίας εκτιμάται ότι θα κυμανθεί γύρω στα 30 δισεκατομμύρια δολάρια.
Πριν ακόμη το τέλος της πανδημίας, η Lockheed Martin είχε εκπέμψει το μήνυμα ότι η τιμή του τζετ F-35 θα μπορούσε να αυξηθεί καθώς οι οικονομίες κλίμακας μειώνονταν και διαρρυγνύονταν οι αλυσίδες εφοδιασμού.
Το F-35 διατίθεται σε τρεις εκδοχές: το Α-μοντέλο για την αμερικανική πολεμική αεροπορία και τους συμμάχους της, το μοντέλο F-35 B, το οποίο μπορεί να χειριστεί σύντομες απογειώσεις και κάθετες προσγειώσεις και ένα τζετ F-35C με δυνατότητα προσγείωσης σε αεροπλανοφόρο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης