Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χρυσός: Άνοδος 0,4%, στα 1.710,20 δολάρια η ουγγιά

Χρυσός: Άνοδος 0,4%, στα 1.710,20 δολάρια η ουγγιά
Ανοδικά έκλεισαν όλα τα μέταλλα
Σχετικά Άρθρα

Με άνοδο 0,4% έκλεισε ο χρυσός, ανακτώντας τμήμα των πρόσφατων απωλειών του, χάρη στην υποχώρηση της τιμής του δολαρίου, ενώ η άμβλυνση των φόβων για αύξηση των επιτοκίων κατά 100 μονάδες βάσης από τη Fed αποτέλεσε επίσης στήριγμα.
Ο δείκτης του δολαρίου υποχώρησε από τα υψηλό 20 ετών, με πτώση 0,3%, καθιστώντας τον χρυσό σε τιμή δολαρίου λιγότερο ακριβό για τους αγοραστές που κατέχουν άλλα νομίσματα.
«Οι αγορές εκτιμούν ότι μειώνονται οι πιθανότητες αύξησης των επιτοκίων κατά 100 μονάδες βάσης της Fed στη συνεδρίαση του Ιουλίου, κάτι που προσφέρει κάποια ανακούφισης για τον χρυσό», δήλωσε ο Han Tan, επικεφαλής αναλυτής αγοράς στην Exinity.
Αλλά και η πολιτική αύξησης των επιτοκίων της Fed για την καταπολέμηση του πληθωρισμού που έχει πλήξει την ελκυστικότητα του χρυσού, καθώς η αύξηση των επιτοκίων κάνει το περιουσιακό στοιχείο να φαίνεται λιγότερο ελκυστικό, αναμένεται να χάσει λίγη απο την επιθετικότητά της.
«Μια κίνηση 75 μονάδων βάσης φαίνεται τώρα πιο πιθανή καθώς το αμερικανικό δολάριο έχει αποδυναμωθεί ελαφρώς από το ρεκόρ που σημείωσε την περασμένη εβδομάδα, παρέχοντας ανακούφιση στις αγορές μετοχών και εμπορευμάτων», δήλωσε ο Rupert Rowling, αναλυτής αγοράς στην Kinesis Money.
Αξιωματούχοι της Fed έδωσαν σήμα ότι θα επιμείνουν σε αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μ.β. στη συνεδρίασή τους στις 26-27 Ιουλίου.
Στο πλαίσιο αυτό, ο χρυσός παράδοσης Αυγούστου έκλεισε με άνοδο 0,4%, στα 1.710,20 δολάρια η ουγγιά.
Το ασήμι Σεπτεμβρίου κέρδισε 1,3%, κλείνοντας στα 18,84 δολάρια η ουγγιά.
Όσο αφορά τα υπόλοιπα μέταλλα, ο χαλκός Σεπτεμβρίου σημείωσε κέρδη 3,8%, στα 3,575 δολάρια η λίβρα.
Η πλατίνα Οκτωβρίου αυξήθηκε κατά 2,2% στα 849 δολάρια η ουγγιά, ενώ το παλλάδιο Σεπτεμβρίου αυξήθηκε κατά 0,5% στα 1.839 δολάρια η ουγγιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης