Τελευταία Νέα
Διεθνή

Brad Smith (Microsoft) - Μπροστά σε μια «νέα εποχή» λιμνάζουσας δεξαμενής εργατικού δυναμικού

Brad Smith (Microsoft) - Μπροστά σε μια «νέα εποχή» λιμνάζουσας δεξαμενής εργατικού δυναμικού
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Αμερικανικού Υπουργείου Εργασίας για τον Ιούνιο φαίνεται ότι οι εργοδότες έχουν συνεχίσει να αυξάνουν μισθούς και να προσλαμβάνουν περισσότερους εργαζομένους από το αναμενόμενο.
Σχετικά Άρθρα

Οι Αμερικανικές εταιρείες είναι αντιμέτωπες με μια «νέα εποχή» κατά την οποία λιγότεροι άνθρωποι θα μπαίνουν στο εργατικό δυναμικό και η πίεση να δίνονται μεγαλύτεροι μισθοί θα εδραιωθεί.
Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Microsoft, Brad Smith σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Reuters.
H τάση αύξησης του εργατικού δυναμικού κατά περίπου 5 εκατομμύρια ανθρώπους κάθε πέντε χρόνια μετά το 1950 άλλαξε, ξεκινώντας από την περίοδο μεταξύ του 2016 και του 2020, όταν η ανάπτυξη επιβραδύνθηκε στα 2 εκατομμύρια και τώρα πέφτει ακόμα περισσότερο, δήλωσε ο Smith επικαλούμενος στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών.
«Αυτό βοηθάει να εξηγηθεί εν μέρει το γιατί μπορείς να έχεις χαμηλή ανάπτυξη και έλλειψη εργατικών χεριών στα ύψη ταυτόχρονα.
Απλά δεν υπάρχουν αρκετά πολλοί άνθρωποι που να μπαίνουν στο εργατικό δυναμικό», εξήγησε.
Επίσης, τα πακέτα στήριξης από την αμερικανική κυβέρνηση κατά της διάρκεια της πανδημίας, οι ανησυχίες για την Covid-19, η φροντίδα των παιδιών και άλλοι παράγοντες έχουν επίσης συμβάλει στην παρούσα έλλειψη εργατικών χεριών.
Στη μάχη για την άντληση εργαζομένων από τους λίγους διαθέσιμους, η Microsoft πρόσφατα αύξησε τις αμοιβές την ίδια ώρα που μείωσε τις προσλήψεις, σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας.
Πάντως, σύμφωνα με τα στοιχεία του Αμερικανικού Υπουργείου Εργασίας για τον Ιούνιο φαίνεται ότι οι εργοδότες έχουν συνεχίσει να αυξάνουν μισθούς και να προσλαμβάνουν περισσότερους εργαζομένους από το αναμενόμενο.
Ωστόσο, η συμμετοχή στο εργατικό δυναμικό μειώθηκε για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις μήνες στο 62,2%.

www.bankinhnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης