Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη στην Ευρώπη με... φόρα από τη Wall - Ο DAX +1,2%, τα βλέμματα στην ΕΚΤ

Κέρδη στην Ευρώπη με... φόρα από τη Wall - Ο DAX +1,2%, τα βλέμματα στην ΕΚΤ
Κέρδη καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά το rebound στη Wall Street
Κέρδη καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά το rebound στη Wall Street, με τον ενδιαφέρον να στρέφεται στις κρίσιμες αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), την προσεχή Πέμπτη (21/7).
Στη Φρανκφούρτη ο DAX σημειώνει άνοδο 1% στις 13.000 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται 1,2% στις 7.253 μονάδες.
Στις 6.093 μονάδες με άνοδο 0,9% διαπραγματεύεται ο CAC 40 στο Παρίσι.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB ανακάμπτει 0,6% στις 21.073 μονάδες.
Η απόδοση του ιταλικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 3,345%.
O ΙBEX 35 στη Μαδρίτη σημειώνει άνοδο 0,8% στις 8.009 μονάδες.
Tα futures των δεικτών της Wall Street καταγράφουν άνοδο 1%. 
Στην Ασία, κλειστό παραμένει σήμερα το χρηματιστήριο του Τόκιο, ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng σημείωσε άλμα 2,5%.
Σημαντικά κέρδη καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου, με το αργό να ενισχύεται 2,5% στα 96,9 δολ. το βαρέλι, ενώ το brent σημειώνει άνοδο 2,6% στα 103,84 δολ. το βαρέλι.
Ανοδικά κινούνται οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη, με το ολλανδικό TTF στο +5,24% στα 167,940 ευρώ.
Η Wall Street έκλεισε με σημαντικά κέρδη την Παρασκευή, με τον Dow Jones Industrial Average να κερδίζει πάνω από 650 μονάδες ή 2,2%, καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι η Federal Reserve θα είναι λιγότερο επιθετική στην επερχόμενη συνεδρίασή της, αυξάνοντας πιθανώς τα επιτόκια κατά 75 μονάδες βάσης τον Ιούνιο και όχι κατά 100 μονάδες βάσης, που φαινόταν πιθανό μετά την εκτίναξη του πληθωρισμού των καταναλωτών στο 9,1% τον Ιούνιο.
Πίσω στην Ευρώπη, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα συνεδριάζει την Πέμπτη και αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια για πρώτη φορά μετά από μια δεκαετία, καθώς προσπαθεί να περιορίσει τον πληθωρισμό.
Πέρα από την απόφαση για το επιτόκιο και τη συνέντευξη Τύπου της προέδρου της ΕΚΤ, Christine Lagarde, η συνάντηση αναμένεται να ρίξει φως στο νέο εργαλείο του μπλοκ για να κρατήσει τις αποδόσεις των ομολόγων σε επίπεδο χώρας από υπερβολικά υψηλά επίπεδα.
Tην Τρίτη 19 Ιουλίου θα ανακοινωθούν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό Ιουλίου στην Ευρωζώνη.
Επίσης,εντάσεις προκαλούν στην Ευρώπη οι ανησυχίες για το εάν η Ρωσία θα ξαναρχίσει τη ροή φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Nord Stream 1, ενώ η Ιταλία αναμένει τις κρίσιμες πολιτικές εξελίξεις.

Άλμα στα έσοδα της Goldman Sachs λόγω των ομολόγων - Στα 2,93 δισ. τα κέρδη στο β' 3μηνο του 2022

Στα 2,93 δισ. ανήλθαν τα κέρδη της Goldman Sachs στο β' 3μηνο του 2022, ή 7,73 δολάρια ανά μετοχή, τα οποία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών για κέρδη 6,75 δολάρια.
Η Goldman Sachs εμφάνισε έσοδα και κέρδη που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών καθώς οι trades σταθερού εισοδήματος απέφεραν περίπου 700 εκατομμύρια δολάρια περισσότερα έσοδα από τα αναμενόμενα.
Η Goldman τείνει να έχει καλύτερες επιδόσεις από άλλες τράπεζες σε περιόδους υψηλής αστάθειας, κάτι που θα μπορούσε να βοηθήσει την εταιρεία.
Αλλά είναι επίσης ένας από τους μεγαλύτερους εταιρικούς συμβούλους στη Wall Street και η επιβράδυνση των IPO και των συγχωνεύσεων ήταν ευρέως διαδεδομένη.
Επίσης, η Goldman Sachs ανακοίνωσε έσοδα 11,86 δισ. δολαρίων, ενώ για το πρώτο εξάμηνο του έτους τα έσοδα ήταν 24,80 δισ. δολάρια.
Στα 5,93 δισ. δολάρια ή 73 σεντς ανά μετοχή υποχώρησαν τα κέρδη της Bank of America για το τρίμηνο μέχρι τις 30 Ιουνίου, σημειώνοντας «βουτιά» 34%, από 8,96 δισ. δολάρια ή 1,03 δολάρια ανά μετοχή το αντίστοιχο τρίμηνο του 2021.
Η πτώση οφείλεται στην υποχώρηση των εσόδων από την επενδυτική τραπεζική.
Οι επενδυτικές τράπεζες της Wall Street, υφίστανται πτώση της δραστηριότητας το πρώτο εξάμηνο του 2022 εν μέσω αστάθειας στις κεφαλαιαγορές, γεωπολιτικών εντάσεων και κλίματος κινδύνου που έχει σαρώσει τις αγορές παγκοσμίως.
 
Bank of America: «Βουτιά» 34% για τα κέρδη β' τριμήνου 2022, στα 5,93 δισ. δολ.

Με τις εισαγωγές στο χρηματιστήριο «στο πάγο» και τις εταιρείες να πατούν φρένο στις συναλλαγές, οι προμήθειες επενδυτικής τραπεζικής της Bank of America μειώθηκαν κατά 47% στα 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια το αναφερόμενο τρίμηνο.
Τα έσοδα στο τρίμηνο, καθαρά από τόκους, αυξήθηκαν 6% στα 22,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης