Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το κακοστημένο παιχνίδι της Δύσης κατά της Ρωσίας παίζεται στην Ουκρανία – Lavrov: Σε κόσμο ψευδαισθήσεων ΗΠΑ και ΕΕ

Το κακοστημένο παιχνίδι της Δύσης κατά της Ρωσίας παίζεται στην Ουκρανία – Lavrov: Σε κόσμο ψευδαισθήσεων ΗΠΑ και ΕΕ
Η Δύση ζει σε κόσμο ψευδαισθήσεων... αναφέρει ο ρώσος υπουργός εξωτερικών Sergei Lavrov

Το κακοστημένο παιχνίδι της Δύσης κατά της Ρωσίας παίζεται στην Ουκρανία, αναφέρει μεταξύ άλλων ο υπουργός εξωτερικών της Ρωσίας Sergei Lavrov ο οποίος προειδοποιεί την Δύση και την Γερμανία ειδικότερα ενώ τονίζει ότι η εμπλοκή του ΝΑΤΟ είναι εμφανής αφού εκπαιδεύει τους ουκρανούς στρατιώτες.

Το μεγάλο παιχνίδι

Η ουκρανική κρίση στο σύνολό της παρουσιάζεται ως μια πράξη «μεγάλου παιχνιδιού» στον αγώνα της Δύσης εναντίον της Ρωσίας σύμφωνα με το σενάριο, το οποίο προώθησε κάποτε ο βοηθός του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών για την εθνική ασφάλεια στο 1977-1981, Zbigniew Brzezinski, επισήμανε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergei Lavrov για την εφημερίδα Izvestiya.

«Αν κοιτάξετε τα σημερινά γεγονότα μέσα από ένα ιστορικό πρίσμα, η ουκρανική κρίση εμφανίζεται ως μέρος ενός «μεγάλου παιχνιδιού» σύμφωνα με το σενάριο που προώθησε κάποτε ο Zbigniew Brzezinski.
Ήδη στις αρχές της δεκαετίας του 2000, οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση άρχισαν ανοιχτά να απαιτούν από την Ουκρανία να αποφασίσει με ποιον είναι: με τη Δύση ή τη Ρωσία, επισήμανε ο Lavrov.

Πρόσθεσε ότι η Δύση από το 2014 «στηρίζει το ρωσοφοβικό καθεστώς που ήρθε στην εξουσία μέσω πραξικοπήματος».
«Το να φέρεις τον Zelensky τον Ουκρανό Πρόεδρο στο προσκήνιο είναι μέρος μιας σκηνής του μεγάλου παιχνιδιού, όπως και τώρα που τον παρουσιάζουν σε όλα τα διεθνή forum.
Ο Zelensky με αξιολύπητες ομιλίες προσπαθεί να κερδίσει την διεθνή κοινή γνώμη ενώ την ίδια στιγμή στα τέλη Μαρτίου, ενώ φαινόταν φως στις διαπραγματεύσεις Ρωσίας – Ουκρανίας… αναγκάστηκε να υποχωρήσει, χρησιμοποιώντας, μεταξύ άλλων, ένα στημένο επεισόδιο στην Bucha», εξήγησε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών

Το ΝΑΤΟ εκπαιδεύει Ουκρανούς στρατιώτες

Το ΝΑΤΟ και ειδικά στρατιωτικοί της Συμμαχίας, κατευθύνουν τις ενέργειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και των εθνικών ταγμάτων.
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών πιστεύει επίσης ότι το ουκρανικό καθεστώς, χάνει στο πεδίο της μάχης, οργανώνει σχεδιασμένα δράματα με αίμα… για να προκαλέσει την διεθνή κοινή γνώμη.

Η εμπλοκή του ΝΑΤΟ…

Εκπαιδευτές του ΝΑΤΟ και ειδικευμένοι στρατιωτικοί στα πυραυλικά συστήματα MLRS κατευθύνουν ήδη τις ενέργειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και των εθνικιστικών ταγμάτων, ανέφερε ο Lavrov.
«Ελπίζω ότι μεταξύ των Ευρωπαίων υπάρχουν υπεύθυνοι πολιτικοί που έχουν επίγνωση των συνεπειών τέτοιων ενεργειών»
«Σχετικά με αυτό, είναι αξιοσημείωτο ότι κανείς στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ δεν επέπληξε τον διοικητή της γερμανικής Πολεμικής Αεροπορίας Gerhartz, ο οποίος δήλωσε την ανάγκη προετοιμασίας για τη χρήση πυρηνικών όπλων και πρόσθεσε: «Putin μην προσπαθήσετε να μας ανταγωνιστείτε».
Η Ευρώπη ξεχνάει αυτάρεσκα τον ρόλο της Γερμανίας στην ιστορία της».

Οι Ουκρανοί σκηνοθετούν δραματικά γεγονότα

Ο Lavrov πιστεύει ότι το ουκρανικό καθεστώς, χάνοντας στο πεδίο της μάχης, σχεδιάζει και σκηνοθετεί δραματικά γεγονότα με αίμα για να δαιμονοποιήσει τη Ρωσική Ομοσπονδία στα μάτια της διεθνούς κοινότητας.
Έχουν ήδη υπάρξει τέτοια γεγονότα όπου οι Ουκρανοί κατασκεύασαν ιστορίες για να πλήξουν την Ρωσία όπως την Bucha, Mariupol, Kramatorsk, Kremenchug.

Η Δύση ζει σε κόσμο ψευδαισθήσεων

Ο Ρώσος υπουργός εξωτερικών κάλεσε τη Δύση να επιστρέψει από τον κόσμο των ψευδαισθήσεων και να κατανοήσει την νέα πραγματικότητα.
«Η συλλογική Δύση θα έπρεπε να είχε επιστρέψει στη γη από τον κόσμο των ψευδαισθήσεων.
Είναι καιρός να παίξουμε ειλικρινά, όχι σύμφωνα με τακτικές εξαπάτησης, αλλά με βάση το διεθνές δίκαιο».

Σύμφωνα με τον ρώσο υπουργό εξωτερικών, όσο πιο γρήγορα συνειδητοποιήσουν όλοι «ότι δεν υπάρχει εναλλακτική στις αντικειμενικές ιστορικές διαδικασίες του σχηματισμού ενός πολυπολικού κόσμου που βασίζεται στον σεβασμό της αρχής της κυρίαρχης ισότητας των κρατών, θεμελιώδης για τον Χάρτη του ΟΗΕ και ολόκληρη την παγκόσμια τάξη πραγμάτων, τόσο το καλύτερο»

«Εάν τα μέλη της δυτικής συμμαχίας δεν ξέρουν πώς να αντιμετωπίσουν τα νέα δεδομένα, δεν είναι έτοιμα να οικοδομήσουν μια πραγματικά καθολική αρχιτεκτονική ίσης ασφάλειας και συνεργασίας, τότε ας αφήσουν τους άλλους ήσυχους, ας σταματήσουν να προωθούν τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Οι απαιτήσεις του Scholz

Ο Lavrov επισήμανε ότι ο γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz προσπαθεί μάταια όταν απαιτεί από τη Ρωσία μια νέα συμφωνία για τις εγγυήσεις της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας της Ουκρανίας μετά την αποτυχία των συμφωνιών του Minsk.
Όταν ο Olaf Scholz απαιτεί να αναγκάσει τη Ρωσία να συμφωνήσει σε μια συμφωνία για τις εγγυήσεις της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας της Ουκρανίας, προσπαθεί μάταια.
Υπήρχε ήδη μια τέτοια συμφωνία - οι συμφωνίες του Minsk – τις οποίες έχει παραβιάσει η Ουκρανία.
Ο Lavrov τόνισε ότι οι συμφωνίες του Minsk ήταν ένα σχέδιο… της Δύσης… για να εξαπατήσει την Ρωσία.
Η Ουκρανία δεν επρόκειτο να εκπληρώσει αυτές τις συμφωνίες, η ουκρανική πλευρά ήθελε απλά να κερδίσει χρόνο και να «χτίσει τη δύναμη των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας».
«Το τίμημα αυτής της σκηνοθεσίας το πληρώνει ο ουκρανικός λαός, ο οποίος είναι το θύμα.

Η Δύση αναζητεί ή κατασκευάζει αντιπάλους…

Ο Lavrov πιστεύει ότι η εξωτερική πολιτική της συλλογικής Δύσης στοχεύει στην δημιουργία νέων θέρετρων πολέμου.
Η Δύση έχει εγκλωβιστεί από τις απερίσκεπτες κυρώσεις, καταστρέφει τα οπλοστάσια της, προμηθεύει όπλα την Ουκρανία, χωρίς να απαιτεί έλεγχο για το που καταλήγουν αυτά τα όπλα.
Κερδίζουν οι αμερικανικές βιομηχανίες όπλων, το ακριβό υγροποιημένο φυσικό αέριο LNG των ΗΠΑ κόντρα στο διαθέσιμο και φθηνό ρωσικό φυσικό αέριο.
Επίσης η εικονική συγχώνευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το ΝΑΤΟ, καθιστούν ανέκδοτο την στρατηγική αυτονομία της Ευρώπης.

«Όλοι έχουν ήδη καταλάβει ότι η εξωτερική πολιτική της συλλογικής Δύσης είναι ένα «θέατρο ενός ανθρώπου» υπονοώντας τον Biden.
O Lavrov επέστησε επίσης την προσοχή στη δήλωση του επικεφαλής των Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, Josep Borrell, ότι η σύγκρουση πρέπει να τερματιστεί με «νίκη της Ουκρανίας στο πεδίο της μάχης».
H διπλωματία χάνει το νόημά του στη «σκηνική παράσταση» της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Το γεωπολιτικό στοίχημα κατά της Ρωσίας

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών είπε ότι η χορήγηση στην Ουκρανία και στη Μολδαβία του καθεστώτος του «αιώνιου υποψηφίου για την ΕΕ» αποτελεί μέρος ενός γεωπολιτικού παιχνιδιού κατά της Ρωσίας.
«Εν τω μεταξύ, διαφημίζουν την Ευρωπαϊκή Πολιτική Κοινότητα με πρωτοβουλία του Προέδρου της Γαλλίας Macron, όπου ζητάει όλες τις ευρωπαϊκές χώρες να εισέλθουν ως μέλη από την Ισλανδία έως την Ουκρανία αλλά όχι τη Ρωσία.
Γιατί αυτή η σκόπιμη εξαίρεση;
Σύμφωνα με τον Lavrov, η Ουκρανία, η Μολδαβία και άλλες χώρες που «βρίσκονται στον προθάλαμο» της ΕΕ προορίζονται να είναι «τα extra παιχνίδια της Δύσης».

Ο Zelensky καθαίρεσε τον επικεφαλής των Μυστικών Υπηρεσιών και την Γενική Εισαγγελέα

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensky απομάκρυνε την Γενική Εισαγγελέα της Ουκρανίας, όπως και τον επικεφαλής των Μυστικών Υπηρεσιών, SBU λόγω πολυάριθμων γεγονότων προδοσίας μεταξύ των υπαλλήλων των υπηρεσιών τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης