Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κρίσιμη συνάντηση Putin – Erdogan στην Τεχεράνη ( 18 – 19/7) - Τι θα συζητήσουν

Κρίσιμη συνάντηση Putin – Erdogan στην Τεχεράνη ( 18 – 19/7) - Τι θα συζητήσουν
Τι θα συζητήσουν στην ιρανική πρωτεύουσα Putin και Erdogan

Ο Τούρκος Πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan σχεδιάζει να συμμετάσχει σε μια συνάντηση του σχήματος Αστάνα κατά την επίσκεψή του στο Ιράν στις 18-19 Ιουλίου και να έχει συνομιλίες με τον Ρώσο ομόλογό του, Vladimir Putin ανακοίνωσε την Κυριακή (17/7) το τουρκικό προεδρικό γραφείο.
«Στο πλαίσιο της επίσκεψης, στις 19 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η έβδομη συνεδρίαση του ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Τουρκίας-Ιράν.
Προβλέπεται να εγκριθούν βήματα για την περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων.
Παράλληλα με τα διμερή θέματα, προγραμματίζεται και την ίδια ημέρα, ο Erdogan θα συμμετάσχει στην έβδομη Σύνοδο Κορυφής σε μορφή Αστάνα, υπό την προεδρία του Ιρανού προέδρου Ebrahim Raisi και παρουσίας του Ρώσου Προέδρου Vladimir Putin.

Τι θα συζητήσουν

Αντικείμενο της Συνόδου η κατάσταση στη Συρία, η καταπολέμηση τρομοκρατικών οργανώσεων που αποτελούν απειλή για την ασφάλεια της περιοχής, όπως το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν και το Ισλαμικό Κράτος (που είναι εκτός νόμου στη Ρωσία).
Επίσης θα συζητήσουν τις προσπάθειες για την επίτευξη πολιτικής λύσης στη Συρία, την ανθρωπιστική κατάσταση, πρόβλημα της οικειοθελούς επιστροφής των Σύρων προσφύγων», ανέφερε το γραφείο του Τούρκου προέδρου, αναφέρει το Tass.
«Ο πρόεδρος (Erdogan) σχεδιάζει επίσης να έχει μια διμερή συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του», προστίθεται.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης