Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πολύ τρομακτικό σημάδι – Η Κίνα ζήτησε από τους κατοίκους να φορούν βραχιόλια παρακολούθησης για τον Covid

Πολύ τρομακτικό σημάδι – Η Κίνα ζήτησε από τους κατοίκους να φορούν βραχιόλια παρακολούθησης για τον Covid
Το βραχιόλι περιγράφεται ως «συσκευή ανίχνευσης πολλαπλών σημάτων», με λειτουργίες όπως μέτρηση θερμοκρασίας σώματος, παρακολούθηση καρδιακών παλμών και παρακολούθηση άσκησης
Σχετικά Άρθρα

Οι τοπικές αρχές του Πεκίνου σε ορισμένες κοινότητες ζήτησαν πρόσφατα από τους κατοίκους που επέστρεφαν από εσωτερικά ταξίδια να φορούν βραχιόλια παρακολούθησης Covid.
Οι εντολές προκάλεσαν ευρεία κριτική από το κοινό σχετικά με την κλιμακούμενη κρατική επιτήρηση.
Σύμφωνα με τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης Caixin, μια γυναίκα κάτοικος του Πεκίνου που επέστρεψε από το Γκουανγκντόνγκ στις 13 Ιουλίου ενημερώθηκε από το κοινοτικό γραφείο ότι πρέπει να τεθεί σε καραντίνα στο σπίτι για επτά ημέρες.
Ένας υπάλληλος της κοινότητας ήρθε να της δώσει ένα ηλεκτρονικό βραχιόλι παρακολούθησης και της ζήτησε να κατεβάσει την εφαρμογή «Wei Health» για να ανεβάσει τα δεδομένα που συλλέγονται από το βραχιόλι.

Το βραχιόλι

Της είπαν ότι έπρεπε να το φοράει καθ' όλη τη διάρκεια της καραντίνας για να μπορεί να μετρήσει τη θερμοκρασία του σώματός της.
Το εγχειρίδιο προϊόντος περιγράφει το βραχιόλι ως «συσκευή ανίχνευσης πολλαπλών σημάτων», με λειτουργίες όπως μέτρηση θερμοκρασίας σώματος, παρακολούθηση καρδιακών παλμών και παρακολούθηση άσκησης.
Αναφέρει επίσης ότι η συσκευή πρέπει να φοριέται 24 ώρες την ημέρα. Ένα μέλος του προσωπικού ενός κοινοτικού γραφείου στην περιοχή Chaoyang του Πεκίνου είπε στα μέσα ενημέρωσης Caixin ότι το βραχιόλι παρακολούθησης Covid είναι ένα νέο μέτρο ελέγχου που παραγγέλθηκε από τις αρχές πριν από λίγες ημέρες και η πιο χρήσιμη λειτουργία του είναι να εντοπίσει την ακριβή τοποθεσία του χρήστη.

Οργισμένοι οι κάτοικοι

Η απόφαση αυτή προκάλεσε την οργή των κατοίκων του Πεκίνου.
Από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επικρίνουν αξιωματούχους για τη χρήση μέτρων πρόληψης του Covid για ευκαιρίες για να κερδίσουν χρήματα.
Κάτοικοι της κοινότητας Tiantongyuan είπαν ότι δεν είχαν δει καμία επίσημη πολιτική ή κανονισμούς σχετικά με τη χρήση βραχιολιών παρακολούθησης και κατήγγειλα πως « παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα».
Λόγω πάρα πολλών διαμαρτυριών, οι υπάλληλοι της κοινότητας πήραν τελικά τα βραχιόλια πίσω. Το προσωπικό του υπο-περιφερειακού γραφείου Wangquan στην περιοχή Shunyi ανέφερε ότι η πόλη έχει επιλέξει τρεις περιοχές για να δοκιμάσει τα μέτρα του βραχιολιού παρακολούθησης. Στις 14 Ιουλίου, το προσωπικό της Δημοτικής Υγείας του Πεκίνου και της Επιτροπής Υγείας απάντησαν ότι ποτέ δεν εξέδωσε απόφαση που να απαιτεί τη χρήση βραχιολιών παρακολούθησης.
«Μπορεί να είναι τα μέτρα πρόληψης της επιδημίας των τοπικών κοινοτήτων», ανέφερε.
Ο αναλυτής Wang He είπε στους The Epoch Times ότι το Πεκίνο διεξάγει ένα απροειδοποίητο πιλοτικό πρόγραμμα με τα βραχιόλια παρακολούθησης.
Επειδή όμως το θέμα είναι πολύ ευαίσθητο και αντιμετωπίζει πολλές αντιδράσεις από το κοινό, οι αρχές αρνούνται ότι έχουν μια τέτοια πολιτική.

Τρομακτικό σημάδι

Ο Lai Jianping, ένας μελετητής διεθνούς δικαίου, συμφώνησε ότι η νέα τάξη πραγμάτων πιθανότατα σχεδιάστηκε και προωθήθηκε από ανώτερες αρχές του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος.
Πρόσθεσε ότι η εταιρεία που παράγει τα βραχιόλια παρακολούθησης, Beijing Microchip Perception Technology Co., Ltd., ανήκει στη Δημοτική Επιτροπή Επιστήμης και Τεχνολογίας του Πεκίνου και στην Κυβέρνηση της Περιφέρειας Haidian.
Εκτός από την επέκταση της κρατικής επιτήρησης των πολιτών, «υπάρχει ένας άλλος σκοπός, ο οποίος είναι να εκμεταλλευτούμε αυτήν την ευκαιρία για να αποκτήσουμε κρατικούς πόρους μέσω της κρατικής προμήθειας της συσκευής».
Ο Wang είπε ότι αυτό όχι μόνο δείχνει ότι η βιομηχανία πρόληψης Covid έχει επεκταθεί, «η πανδημία COVID-19 έδωσε στο Πεκίνο μια άνευ προηγουμένου ευκαιρία να κάνει το ψηφιακό ολοκληρωτικό σύστημα επιτήρησής του να φτάσει σε ιστορικό επίπεδο».
«Έχει περάσει από τον εμβολιασμό και τη δοκιμή νουκλεϊκού οξέος στο βραχιόλι παρακολούθησης για τον πλήρη έλεγχο των ανθρώπων.
Μπορεί να ελέγξει όποιον θέλει. Αυτό είναι ένα πολύ τρομακτικό σημάδι», είπε ο Wang.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης