Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δραματική προειδοποίηση των Γερμανών εργοδοτών: Οι Γερμανοί θα χάσουν την ευημερία τους, θα κλονιστεί η οικονομία

Δραματική προειδοποίηση των Γερμανών εργοδοτών:  Οι Γερμανοί θα χάσουν την ευημερία τους, θα κλονιστεί η οικονομία
«Αντιμετωπίζουμε τη μεγαλύτερη κρίση που είχε ποτέ η χώρα», δηλώνει ο πρόεδρος των Γερμανών εργοδοτών
Σχετικά Άρθρα

Η Γερμανία αντιμετωπίζει μια άνευ προηγουμένου κρίση λόγω μιας πιθανής διακοπής του ρωσικού φυσικού αερίου που θα διαγράψει την ευημερία που έχουν συνηθίσει οι Γερμανοί, προειδοποίησε ο Rainer Dulger, επικεφαλής της Συνομοσπονδίας Ενώσεων Γερμανών Εργοδοτών.
«Αντιμετωπίζουμε τη μεγαλύτερη κρίση που είχε ποτέ η χώρα.
Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς και να πούμε: Πρώτα απ 'όλα, θα χάσουμε την ευημερία που είχαμε εδώ και χρόνια», δήλωσε ο Dulger στη Süddeutsche Zeitung σχετικά με τις συνέπειες μιας έλλειψης αερίου.Ενώ πολλοί ζητούν περισσότερη κρατική παρέμβαση για να στηρίξει τη γερμανική οικονομία, ο Dulger υποστηρίζει ότι γενικά, όσο λιγότερες παρεμβάσεις, τόσο το καλύτερο.


Ζητούνται μέτρα

Υποστηρίζει ότι όσον αφορά την οικονομία, οι ιδιωτικές επιχειρήσεις τα πάνε πάντα καλύτερα από την κυβέρνηση.
Ωστόσο, πιστεύει ότι πρέπει να εφαρμοστούν ορισμένα μέτρα για την παροχή υποστήριξης σε άτομα που πιέζονται από την κρίση.
«Περισσότερα καθαρά κέρδη από το ακαθάριστο ποσό πρέπει τώρα να μπουν στον λογαριασμό κάθε πολίτη», υποστήριξε, τονίζοντας τη σημασία της μη μείωσης του καθαρού εισοδήματος των πολιτών και της διασφάλισης της δίκαιης αναδιανομής των κερδών που παράγονται κατά τη διάρκεια της κρίσης.
Ο Dulger δεν είναι ο μόνος που προειδοποιεί για κρίση στη Γερμανία.

Καταστροφικός χειμώνας

Ο υπουργός Οικονομίας Robert Habeck προειδοποιεί για έναν «καταστροφικό χειμώνα» λόγω φόβων μείωσης του ρωσικού αερίου.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η Γερμανία θα αντιμετωπίσει μια «κρίσιμη δοκιμασία που δεν έχει αντιμετωπίσει εδώ και πολύ καιρό».
Άλλοι ειδικοί προβλέπουν μαζικές χρεοκοπίες, πληθωρισμό και ενεργειακό δελτίο που θα στείλουν «κύματα κλονισμού» στη γερμανική οικονομία.
Η Βαυαρική Επιχειρηματική Ένωση (VBW) προειδοποίησε ότι έως και 5,6 εκατομμύρια θέσεις εργασίας σε όλη τη Γερμανία θα μπορούσαν να χαθούν
σε περίπτωση διακοπής της παροχής φυσικού αερίου από τη Ρωσία.

Έλλειψη αυτάρκειας 

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της ένωσης, ένα γερμανικό μποϊκοτάζ του ρωσικού φυσικού αερίου θα μπορούσε επίσης να μειώσει την οικονομική παραγωγή της χώρας κατά 12,7%, με την άμεση εγκατάλειψη της πρώτης ύλης να πλήττει ιδιαίτερα τις βιομηχανίες γυαλιού, σιδήρου και χάλυβα.
Οι απώλειες σε αυτούς τους τομείς θα ήταν σχεδόν 50%.
Ο Dulger βλέπει τη σημαντική αιτία της τρέχουσας κατάστασης ως την έλλειψη ικανότητας αυτάρκειας.
Για πάρα πολύ καιρό, η Γερμανία είχε αγνοήσει κάτι για το οποίο προειδοποιούσε ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Helmut Schmidt τη δεκαετία του 1970.
Όταν ξεκίνησαν οι παραδόσεις φυσικού αερίου από τη Ρωσία εκείνη την εποχή, ο Schmidt είπε: «Μπορούμε να το κάνουμε, αλλά δεν πρέπει να εξαρτόμαστε από το ρωσικό αέριο για περισσότερο από 30%».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης