Τελευταία Νέα
Διεθνή

Είναι χρήσιμες τελικά οι επαναληπτικές δόσεις εμβολίου COVID-19; - Τι υποστηρίζει μελέτη του Πανεπιστημίου Yale

Είναι χρήσιμες τελικά οι επαναληπτικές δόσεις εμβολίου COVID-19; - Τι υποστηρίζει μελέτη του Πανεπιστημίου Yale
Όσο ισχυρή και αν είναι η προστασία από αυτά τα ιικά εμβόλια, είναι βραχύβια, αποφαίνεται η μελέτη της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Yale
Σχετικά Άρθρα
Είναι απαραίτητα τα ενισχυτικά εμβόλια κατά του COVID-19;
Εξαρτάται το εμβόλιο, αποφαίνεται μελέτη του αμερικανικού Πανεπιστημίου Yale.
Μελέτη από το Yale, UNC δείχνει ότι τα μέγιστα επίπεδα αντισωμάτων από τα εμβόλια mRNA υπερβαίνουν αυτά που επιτυγχάνονται μέσω φυσικής μόλυνσης
Οι ενισχυτικές δόσεις εμβολίων κατά του κορωνοϊού είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της ανοσίας του οργανισμού σε λοιμώξεις, επανέλαβε μια νέα μελέτη από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Yale, που δείχνει ότι τα μέγιστα επίπεδα αντισωμάτων που επιτυγχάνονται με τον εμβολιασμό με εμβόλιο mRNA υπερβαίνουν αυτά που λαμβάνονται από φυσική μόλυνση,

Οι εμβολιασμένοι προστατεύονται περισσότερο από την επαναμόλυνση από εκείνους που δεν έχουν εμβολιαστεί και έχουν θεραπευθεί από τον COVID-19.

Η ομάδα των ερευνητών χρησιμοποίησε μια ποικίλη σύγκριση εξελικτικών προσεγγίσεων για να κατανοήσει καλύτερα πόσο καιρό διαρκεί η ανοσία στον COVID-19 μετά τη λήψη ενός εμβολίου mRNA ή ενός αναμνηστικού εμβολίου.
Εκτίμησαν επίσης την πιθανότητα μελλοντικών λοιμώξεων με την πάροδο του χρόνου.
Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Proceedings of the National Academy of Sciences, εξέτασε τα εμβόλια Pfizer, Moderna - και τα δύο εμβόλια mRNA - και τα εμβόλια AstraZeneca και Johnson&Johnson - και τα δύο εμβόλια ιικών φορέων - παρακολουθώντας τα επίπεδα αντισωμάτων που αναπτύχθηκαν από κάθε εμβόλιο με τη σειρά τους. σε αντίθεση με τη φυσική μόλυνση.
Η μελέτη διαπίστωσε ότι ενώ τα εμβόλια mRNA παράγουν περισσότερα αντισώματα στη μέγιστη παραγωγή και επομένως περισσότερη προστασία από τη φυσική μόλυνση, τα εμβόλια ιικού φορέα παράγουν περίπου την ίδια ποσότητα αντισωμάτων με τη φυσική μόλυνση στη μέγιστη χωρητικότητα.
Αυτό σημαίνει ότι τα εμβόλια AstraZeneca και Johnson&Johnson αναμένεται να «αποφέρουν χαμηλότερη, βραχυπρόθεσμη προστασία έναντι της πρωτοφανούς μόλυνσης», λέει η μελέτη.

Ακριβέστερα, τα εμβόλια mRNA παρέχουν σχεδόν τριπλάσια διάρκεια προστασίας σε αντίθεση με τα εμβόλια ιικού φορέα.

Όσο ισχυρή και αν είναι η προστασία από αυτά τα εμβόλια, είναι βραχύβια.
Επομένως, για να επιτευχθεί αξιόπιστη προστασία από την επαναμόλυνση, πρέπει να συμβαδίζει με τις ενισχυτικές βολές, ειδικά αυτές που είναι ειδικά προσαρμοσμένες για την αντιμετώπιση νέων παραλλαγών του ιού.
«Είμαστε σε μια κούρσα εξοπλισμών με αυτόν τον ιό», δήλωσε ο επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας στο Charlotte, Alex Dornburg, συν-επικεφαλής της μελέτης. "Θα εξελίξει τρόπους για να αποφύγουμε τη φυσική μας και οποιαδήποτε προερχόμενη από εμβόλιο ανοσοαπόκριση.
Όπως είδαμε με την παραλλαγή Omicron, τα εμβόλια κατά των πρώιμων στελεχών του ιού γίνονται λιγότερο αποτελεσματικά στην καταπολέμηση νέων στελεχών του ιού."

Δύσκολη εξίσωση η Omicron

Πράγματι, η παραλλαγή Omicron ήταν εξαιρετικά δύσκολη, αποφεύγοντας την άμυνα του οργανισμού από προηγούμενους εμβολιασμούς με τρόπο που οι προηγούμενες παραλλαγές δεν μπορούσαν και προκαλώντας το εξαιρετικά επιθετικό πέμπτο κύμα της πανδημίας στα τέλη του 2021.
«Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η φυσική ανοσία και ο εμβολιασμός δεν αλληλοαποκλείονται», δήλωσε ο Jeffrey Townsend, καθηγητής Βιοστατιστικής στο Elihu στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Yale και επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης.
"Πολλοί άνθρωποι θα έχουν μερική ανοσία από πολλές πηγές, επομένως η κατανόηση της σχετικής ανθεκτικότητας είναι το κλειδί για να αποφασίσετε πότε θα ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα."

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης