Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ξεκίνησαν οι Ρώσοι νέες σκληρές επιθετικές επιχειρήσεις σε Slovyansk, Bakhmut, Siversk – Σκότωσαν 600 Ουκρανούς

Ξεκίνησαν οι Ρώσοι νέες σκληρές επιθετικές επιχειρήσεις σε Slovyansk, Bakhmut, Siversk – Σκότωσαν 600 Ουκρανούς
Μεγάλες καταστροφές για τους Ουκρανούς – Σκοτώθηκαν 600 στρατιώτες σε δύο ημέρες ρωσικών επιθέσεων 

(upd 5) Νέες σκληρές επιθετικές επιχειρήσεις ξεκίνησαν οι ρωσικές δυνάμεις στην Ανατολική Ουκρανία, εγκαταλείποντας την επιχειρησιακή παύση περίπου 10 ημερών.
Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν μια σειρά από χερσαίες επιθέσεις βορειοδυτικά του Slovyansk, νοτιοανατολικά του Siversk, κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου T1302 του Bakhmut-Lysychansk, νοτιοανατολικά του Bakhmut και νοτιοδυτικά της πόλης Donetsk.
Αυτές οι επιθέσεις μπορεί να υποδηλώνουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να επαναλάβουν τις επιθετικές τους επιχειρήσεις στο Donbass.

Μεγάλες καταστροφές για τους Ουκρανούς – Σκοτώθηκαν 600 στρατιώτες σε δύο ημέρες ρωσικών επιθέσεων 

Οι Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις κατέστρεψαν ολοσχερώς την 115η μηχανοκίνητη ταξιαρχία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας που επιχειρούσε στην κατεύθυνση Siversk, οι απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ανέρχονται σε περισσότερα από 600 άτομα.
«Ως αποτέλεσμα των χτυπημάτων υψηλής ακρίβειας των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων, η 115η μηχανοκίνητη ταξιαρχία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, που επιχειρούσε στην κατεύθυνση Siversk, καταστράφηκε ολοσχερώς.
Μόνο τις τελευταίες δύο ημέρες, οι ουκρανοί έχουν χάσει 600 στρατιώτες.
Οι κάτοικοι του Siversk, του Nikolaevka και άλλοι κινητοποιούνται επειγόντως για να αναπληρώσουν την κατεστραμμένη ταξιαρχία.

Επλήγη μονάδα πυραύλων Tochka-U

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις κατέστρεψαν μία εργοστασιακή μονάδα στην ουκρανική πόλη Ντνίπρο που παρήγαγε εξαρτήματα των βαλλιστικών πυραύλων Tochka-U, όπως ανέφερε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας. Οι ρωσικές δυνάμεις κατέρριψαν επίσης, τρία ουκρανικά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, σύμφωνα με το ίδιο υπουργείο.
Επίσης, ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε τέσσερις θέσεις διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας μέσα σε μια μέρα.
«Τα όπλα υψηλής ακρίβειας των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων κατέστρεψαν τέσσερις θέσεις διοίκησης σε μια μέρα, συμπεριλαμβανομένης της 80ης αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας επίθεσης στην περιοχή Serebryanka της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk και της 3ης ταξιαρχίας αρμάτων μάχης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στη Novopokrovka, περιοχή της περιοχής Kharkov, μια αποθήκη πυρομαχικών στην περιοχή Konstantinovka της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk»
Ποιες οι συνολικές απώλειες των Ουκρανών;

Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης,
256 αεροσκάφη,
139 ελικόπτερα,
1.
557 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα,
355 αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα,
1.
073 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης,
746 οχήματα μάχης πολλαπλά συστήματα εκτόξευσης πυραύλων, έχουν καταστραφεί
1.149 πυροβόλα, πυροβολικό πεδίου και όλμοι, καθώς και
1.253 μονάδες ειδικών στρατιωτικών οχημάτων.

Οι νέες επιθετικές επιχειρήσεις των Ρώσων

Εάν η επιχειρησιακή παύση έχει πραγματικά τελειώσει, οι Ρώσοι πιθανότατα θα συνεχίσουν και θα επεκτείνουν τέτοιες επιθέσεις τις επόμενες 72 ώρες.
Οι Ρώσοι θα μπορούσαν αντ 'αυτού να εναλλάσσουν πιο σύντομες παύσεις με ισχυρότερες επιθέσεις για αρκετές ημέρες πριν ξεκινήσουν μια επιθετική επιχείρηση πλήρους κλίμακας.
Μια επιχειρησιακή παύση διάρκειας 10 ημερών είναι ανεπαρκής για την πλήρη αναγέννηση των ρωσικών δυνάμεων για μεγάλης κλίμακας επιθετικές επιχειρήσεις.
Ωστόσο, ο ρωσικός στρατός φαίνεται να αισθάνεται συνεχείς πιέσεις ώστε να εντείνει τις επιθετικές επιχειρήσεις πριν μπορέσει εύλογα να ξαναχτίσει επαρκή μαχητική ισχύ για να επιτύχει αποφασιστικά αποτελέσματα με λογικό κόστος.

Επιδρομές της ουκρανικής άμυνας με το πυραυλικό σύστημα HIMARS σκότωσαν ή τραυμάτισαν τέσσερις ρώσους αναπληρωτές διοικητές της 106ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας.
Τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία ανέφεραν τον θάνατο των υποδιοικητών της 106ης Μεραρχίας, τον Συνταγματάρχη Sergey Kuzminov, τον Συνταγματάρχη Andrey Vasiliev και Συνταγματάρχη Maxim Kudrin, επιβεβαιώνοντας φαινομενικά τους ουκρανικούς ισχυρισμούς ότι τα χτυπήματα με το σύστημα HIMARS στο Shaktarsk στις 9 Ιουλίου σκότωσαν ή τραυμάτισαν σημαντικό μέρος της ηγεσίας της 106ης Μεραρχίας.

Πέντε νεκροί σε Kharkiv και Dnipropetrovsk

Οι ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις που αναφέρθηκαν το Σάββατο (16/7) στις περιοχές Kharkiv και Dnipropetrovsk της ανατολικής Ουκρανίας
είναι οι τελευταίες σε μια σειρά επιχειρήσεων που οδήγησαν σε εναέριο συναγερμό στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Οι επιθέσεις με ρουκέτες στην πόλη Chuhuiv στην περιοχή Kharkiv σκότωσαν τρεις ανθρώπους - δύο άνδρες ηλικίας 60 ετών και μια 70χρονη γυναίκα - σημείωσε ο κυβερνήτης Oleh Synehubov στο Telegram.
Τρεις άλλοι νοσηλεύονται ενώ μια πολυκατοικία καταστράφηκε στην πόλη Nikopol, στις όχθες του ποταμού Dnipro.
Περισσότεροι από 50 πύραυλοι χτύπησαν κατοικημένες περιοχές, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές.
Δύο νεκροί ανασύρθηκαν από τα ερείπια ενός σπιτιού ενώ μία γυναίκα τραυματίστηκε.



Οι δρόμοι των όπλων

Η Ρωσία προσπαθεί να εντοπίσει τις διαδρομές προμήθειας ευρωπαϊκών όπλων στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Πληροφοριών του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας, οι Ρώσοι στρατιωτικοί ακόλουθοι στην ΕΕ έλαβαν εντολή να στρατολογήσουν ένστολους και ιδιώτες που εμπλέκονται στη μεταφορά όπλων για την Ουκρανία

Βασικά σημεία

Οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα βγαίνουν από την επιχειρησιακή τους παύση, εξαπολύοντας χερσαίες επιθέσεις βόρεια του Slovyansk, νοτιοανατολικά του Siversk, γύρω από το Bakhmut και νοτιοδυτικά της πόλης Donetsk.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να υπερασπίζονται τις κατεχόμενες θέσεις στην Πόλη του Kharkiv για να εμποδίσουν τις ουκρανικές δυνάμεις να προχωρήσουν προς τα ρωσικά σύνορα στην Περιφέρεια Kharkiv.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις συστηματικές επιθέσεις τους χτυπώντας την πόλη Mykolaiv στις 15 Ιουλίου.

Αξιωματούχοι της Περιφέρειας Chelyabinsk ανακοίνωσαν ότι δημιούργησαν ένα νέο τάγμα εθελοντών στις 15 Ιουλίου.

Οι ρωσικές αρχές κατοχής συνέχισαν να θεσπίζουν νέα μέτρα κοινωνικού ελέγχου στα κατεχόμενα.

Ανατολική Ουκρανία

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να εξαπολύουν τοπικές επιθέσεις και συνέχισαν τους βομβαρδισμούς βόρεια του Slovyansk.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις απέκρουσαν μια ρωσική επίθεση στο Bohorodychne, περίπου 20 χλμ βορειοδυτικά του Slovyansk.
Γεωτοποθετημένα πλάνα δείχνουν το ουκρανικό πυροβολικό να χτυπά ένα ρωσικό τεθωρακισμένο όχημα κινητικότητας στο Bohorodychne, κάτι που μπορεί να υποδεικνύει ότι οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να προχωρήσουν μέσω του οικισμού.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να βομβαρδίζουν το Slovyansk και οικισμούς νοτιοδυτικά και νοτιοανατολικά του Izyum.
Η Ουκρανική Κεντρική Στρατιωτική Διεύθυνση Πληροφοριών (GUR) έδωσε στη δημοσιότητα πλάνα από τα επακόλουθα του ρωσικού βομβαρδισμού στη Lavra Sviatohirsk (ένα μοναστήρι περίπου 19 χλμ βορειοανατολικά του Slovyansk), το οποίο δείχνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις δεν έχουν διασχίσει τον ποταμό Siverskyi.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να εξαπολύουν επιθέσεις στην περιοχή Lysychansk σε μια προσπάθεια να προχωρήσουν προς το Siversk.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις προσπάθησαν ανεπιτυχώς να καταλάβουν το Spirne (περίπου 13 χλμ. νοτιοανατολικά του Siversk), πιθανόν να εμποδίσουν τις ουκρανικές επίγειες γραμμές επικοινωνίας (GLOC) κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου T0513.
Η Ουκρανική Επιχείρηση Μικτών Δυνάμεων (JFO) δημοσίευσε πλάνα που επιβεβαιώνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις δεν κατέλαβαν το Siversk στις 14 Ιουλίου, σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς του Βοηθού του Υπουργού Εσωτερικών Vitaly Kiselyov της Λαϊκής Δημοκρατίας του Luhansk (LNR).
Οι ρωσικές δυνάμεις φέρεται να συνέχισαν να βομβαρδίζουν το Kramatorsk, το Hryhorivka και το Zakitne και εξαπέλυσαν αεροπορική επιδρομή στο Verkhnokamyansk.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις βορειοανατολικά του Bakhmut, πιθανότατα σε μια προσπάθεια να καταλάβουν τον αυτοκινητόδρομο T1302 Bakhmut-Lysychansk.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν στο Nahirne και το Bilohorivka κατά μήκος του T1302. Γεωτοποθετημένα πλάνα δείχνουν το ουκρανικό πυροβολικό να βομβαρδίζει μια ρωσική αποθήκη πυρομαχικών στο Nahirne, κάτι που δείχνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα έχουν προχωρήσει εντός του οικισμού, αλλά δεν έχουν εξασφαλίσει πρόσβαση στο T1302.
Η Λαϊκή Δημοκρατία του Luhansk ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν τη Nova Kamyanka και τη Stryapivka, κατά μήκος του T1302.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ουκρανικές δυνάμεις απέκρουσαν επίσης επιθέσεις στο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Vuhlehisrka, Vershyna και Kodema, ακριβώς νοτιοανατολικά του Bakhmut.

Οι ρωσικές δυνάμεις επανέλαβαν τις επιθέσεις σε οικισμούς ανατολικά των συνόρων της Περιφέρειας Donetsk και Zaporizhia.
Το Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο σημείωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις προσπάθησαν ανεπιτυχώς να προχωρήσουν προς το Vodyane και το Pavlivka, περίπου 40 και 50 χλμ. νοτιοδυτικά της πόλης του Donetsk.

Νότιος Άξονας – Kherson και Zaporizhia

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να βομβαρδίζουν τις ουκρανικές θέσεις κατά μήκος της γραμμής επαφής κατά μήκος του Νότιου Άξονα.
Ουκρανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν στις 15 Ιουλίου ότι οι ουκρανικές δυνάμεις κατέστρεψαν μια ρωσική αποθήκη πυρομαχικών στο Radensk (περίπου 26 χλμ. νοτιοανατολικά της πόλης Kherson) και απροσδιόριστες ρωσικές θέσεις στη Nova Kakhova.
Η ουκρανική Νότια Επιχειρησιακή Διοίκηση ανέφερε ότι τα ρωσικά Su-35 πραγματοποίησαν τρεις επιθέσεις σε ουκρανικά αεροσκάφη επίθεσης πάνω από τη Nova Kakhovka, βαθιά σε ρωσικά ελεγχόμενα εδάφη.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να εκτοξεύουν πυραύλους στην πόλη του Mykolaiv.
Ο επικεφαλής της Διοίκησης της Περιφέρειας Mykolaiv, ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν τουλάχιστον 10 πυραύλους σε δύο ουκρανικά πανεπιστήμια στο Mykolaiv.
cc1_21.png
cc2_22.png
cc3_21.png
cc4_20.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης