Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέοι χρησμοί Kiyosaki: Βρέθηκε η καρφίτσα της φούσκας – Έρχεται πείνα, οι κονσέρβες θα αξίζουν πιο πολύ από τον χρυσό

Νέοι χρησμοί Kiyosaki: Βρέθηκε η καρφίτσα της φούσκας – Έρχεται πείνα, οι κονσέρβες θα αξίζουν πιο πολύ από τον χρυσό
Βρέθηκε η καρφίτσα για τη φούσκα της αγοράς, οι τιμές των περιουσιακών στοιχείων θα καταρρεύσουν, είπε ο γκουρού του personal finance Robert Kiyosaki
Σχετικά Άρθρα

Όλο και πιο ζοφερές είναι εκτιμήσεις για τα περιουσιακά στοιχεία, με τις περισσότερες να κάνουν λόγο για άνευ προηγουμένου συστημικά σοκ και τυφώνες στα χρηματιστήρια.
Και, φυσικά, ο γκουρού του personal finance και συγγραφέας του ευπώλητου βιβλίου «Rich Dad, Poor Dad», Robert Kiyosaki, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει...
Mάλιστα, προέβλεψε «πείνα», λόγω πληθωρισμού, που θα κάνει τις κονσέρβες, τα χαρτιά υγείας και τις σακούλες απορριμμάτων να αξίζουν περισσότερο από τον χρυσό...
«Η αγαπημένη μου λέξη, πλέον, έχει τέσσερα γράμματα… sale (σ.σ. πώληση).
Βρέθηκε η καρφίτσα για τη φούσκα της αγοράς.
Οι τιμές των περιουσιακών στοιχείων καταρρέουν.
Ωστόσο, αν κάποιος διαθέτει μετρητά, θα υπάρξουν ευκαιρίες – ειδικά στην αγορά των κρυπτονομισμάτων και στην αγορά ακινήτων.
Μη χάσετε το μεγαλύτερο discount στη Γη…» πρόσθεσε.
Υπενθυμίζεται πως οι δείκτες S&P 500 και Nasdaq έχουν υποχωρήσει 20% και 29% το 2022, το bitcoin υποχώρησε 60% ενώ τα επιτόκια έχουν αρχίσει να αυξάνουν το κόστος των στεγαστικών δανείων και να μειώνουν τη ζήτηση για κατοικίες.

Οι «χρησμοί»

Ο γκουρού του personal finance έχει κρούσει επανειλημμένα τον κώδωνα του κινδύνου για τις φούσκες που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
Είχε εκτιμήσει πως το κραχ που θα συμβεί θα είναι άνευ προηγουμένυο, ενώ θεωρεί ότι η επερχόμενη ύφεση ίσως αποτελέσει ευκαιρία για την αγορά χρυσού, ασημιού, bitcoin, ακινήτων και άλλων περιουσιακών στοιχείων που τυγχάνουν διαπραγμάτευσης με discount.
«Η μεγαλύτερη φούσκα στην παγκόσμια ιστορία γίνεται μεγαλύτερη», έγραψε στο Twitter το περασμένο καλοκαίρι.
«Έρχεται το μεγαλύτερο κραχ στην παγκόσμια ιστορία.
Αγοράστε περισσότερο χρυσό και ασήμι.
Περιμένετε το bitcoin να πέσει.
Καταρρέει, η καλύτερη στιγμή για να πλουτίσετε.
Προσέξτε» προσέθεσε…
Όταν το bitcoin κυμαινόταν γύρω στα 30.000 δολ. τον Μάιο, είπε ότι περίμενε να πέσει η τιμή έως και 9.000 δολ.
Τον περασμένο μήνα, αποκάλυψε ότι περιμένει το bitcoin να «δοκιμάσει» τα 1.100 δολάρια πριν το αγοράσει.
«Αν ανακάμψει, θα αγοράσω περισσότερα.
Αν δεν συμβεί, θα περιμένω τους ηττημένους να «συνθηκολογήσουν» να παραιτηθούν και να αγοράσω περισσότερα», έγραψε στο Twitter.

Αιρετικός…

Πέρα από τα παραπάνω, ο Kiyosaki είχε προτείνει στους ακολούθους του να επενδύσου σε είδη πρώτης ανάγκης, π.χ. χαρτί υγείας, σακούλες σκουπιδιών, κονσερβοποιημένα προϊόντα και κατεψυγμένα τρόφιμα, λόγω της πληθωριστικής έκρηξης που… ερχόταν.
Χαρακτηριστικά είπε: τα τενεκεδάκια από τις κονσέρβες τόνου μπορεί να αποδειχθούν καλύτερες επενδύσεις από τον χρυσό, το ασήμι ή το bitcoin καθώς είναι βρώσιμα.
Οι αυξανόμενες τιμές στα τρόφιμα θα καταστήσουν την πείνα πρόβλημα.
Τέλος, ο Kiyosaki κατηγορεί τον Πρόεδρο Joe Biden και την Ομοσπονδιακή Τράπεζα για τον πληθωρισμό, προβλέποντας ότι οι ΗΠΑ θα διολισθήσουν σε ύφεση.
«Η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια προκαλώντας κατάρρευση σε μετοχές, ομόλογα, ακίνητα και χρυσό», προειδοποίησε.
Το Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ δήλωσε την Τετάρτη ότι o πληθωρισμός αυξήθηκε κατά 9,1% σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα, στη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση από το 1981.
Εν τω μεταξύ, περισσότερες τράπεζες προβλέπουν ότι η οικονομία των ΗΠΑ θα διολισθήσει σε ύφεση φέτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης