Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Σήμα» Bullard (Fed) για πιο επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων - Στο 3,75% - 4% έως τέλη 2022

«Σήμα» Bullard (Fed) για πιο επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων - Στο 3,75% - 4% έως τέλη 2022
Ο Bullard είχε προηγουμένως υποστηρίξει επιτόκια της τάξης του 3,5% μέχρι το τέλος του 2022
Σχετικά Άρθρα
«Σήμα» για πιο επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων από τη Federal Reserve, μετά την έκρηξη του πληθωρισμού των ΗΠΑ στο 9,1% τον Ιούνιο 2022, έστειλε ο ο πρόεδρος της Fed του St. Louis, James Bullard.
«Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα πρέπει να στοχεύσει ένα επιτόκιο πολιτικής στο εύρος 3,75% έως 4% μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους υπό το φως των θερμότερων από το αναμενόμενο στοιχείων πληθωρισμού αυτής της εβδομάδας, δήλωσε την Παρασκευή
«Θα αναθεωρούσα τώρα τις κινήσεις των επιτοκίων», δήλωσε ο Bullard σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Ευρωπαϊκό Οικονομικό & Χρηματοοικονομικό Κέντρο στο Λονδίνο.
Ο Bullard είχε προηγουμένως υποστηρίξει επιτόκια της τάξης του 3,5% μέχρι το τέλος του 2022, σημειώνει το Reuters.
«Η Fed πρέπει να αντιδράσει... χαράσσοντας μια πορεία που είναι κάπως πιο επιθετική κατά το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους», πρόθεσε.

Αύξηση - σοκ στα επιτόκια της Fed, κατά 1%, βλέπει η Wall Street


Όπως έχει μεταδώσει το bankingnews.gr, μετά την απροσδόκητη ανακοίνωση για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ το Ιούνιο, οι traders στην αγορά συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης άρχισαν αμέσως να στοιχηματίζουν ότι η Federal Reserve θα μπορούσε να αυξήσει τα επιτόκια έως και 1% αργότερα αυτόν τον μήνα.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή, αυξήθηκε κατά 9,1% σε ετήσια βάση, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη αύξηση από τον Νοέμβριο του 1981.
Η ανακοίνωση αμέσως προκάλεσε τις συζητήσεις στην αγορά ότι η Fed θα μπορούσε να γίνει πιο επιθετική και ότι οι σκληρότερες ενέργειές της θα είχαν μεγαλύτερη πιθανότητα να προκαλέσουν ύφεση.
Η αγορά είχε προηγουμένως προβλέψει μια αύξηση επιτοκίων κατά 0,75 ποσοστιαίες μονάδες, αλλά η υψηλή ένδειξη για τα συμβόλαια του Ιουλίου στη Wall Street δείχνει ότι πολλοί επενδυτές ετοιμάζονται για αύξηση 1%.
Αυτό θα ήταν εξαιρετικά επιθετικό πέρα από την αύξηση των 75 μ.β. του Ιουνίου, τη μεγαλύτερη αύξηση από το 1994.
Αν η Fed αυξήσει τα επιτόκια κατά 100 μ.β. στις 27 Ιουλίου 2022, το εύρος θα διαμορφωθεί στο 2,5% - 2,75% από 1,5% - 1,75%.

 
 www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης