Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sell off στα μέταλλα, απογοήτευσε η Κίνα - Ο χαλκός κάτω από τα 7.000 δολ.

Sell off στα μέταλλα, απογοήτευσε η Κίνα - Ο χαλκός κάτω από τα 7.000 δολ.
Σε νέα χαμηλά υποχωρούν οι τιμές των βασικών μετάλλων
Σχετικά Άρθρα
Σε νέα χαμηλά υποχωρούν οι τιμές των βασικών μετάλλων, καθώς τα στοιχεία για την ανάπτυξη του δεύτερου τριμήνου της Κίνας ήταν κατώτερα των προσδοκιών.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χαλκού στο Λονδίνο υποχώρησαν κάτω από τα 7.000 δολάρια ο τόνος για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο του 2020, ενώ τα συμβόλαια του σιδηρομεταλλεύματος στο Dalian της Κίνας σημείωσαν πτώση 10%, μετά την ανακοίνωση του ΑΕΠ της Κίνας, η οποία αποτελεί τον μεγαλύτερο καταναλωτή και των δύο μετάλλων στον κόσμο.

Απογοήτευσε η Κίνα

Η οικονομία της Κίνας συρρικνώθηκε κατά 2,6% το δεύτερο τρίμηνο, την ώρα που οι αναλυτές ανέμεναν πτώση 1,4%.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χαλκού υποχώρησαν 1,9% στα 6.991 δολάρια ανά τόνο, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης νικελίου σημείωσαν πτώση 1,5% και τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αλουμινίου -0,4%.
To sell off στα βασικά μέταλλα κλιμακώνεται τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς η παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση έχει αυξηθεί,  λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία και της αντίδρασης της Δύσης σε αυτήν.
Τα οικονομικά προβλήματα της ίδιας της Κίνας - συμπεριλαμβανομένης της τεράστιας υπερχείλισης του χρέους στον τομέα των ακινήτων και η συνεχιζόμενη εξάρτησή της από αυστηρά lockdown για τον περιορισμό της COVID-19 έχουν προσθέσει σε αυτούς τους φόβους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης