Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πυρά Orban: Λάθος οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας – Μόνη χαμένη η Ευρώπη, νικήτρια η Κίνα

Πυρά Orban: Λάθος οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας – Μόνη χαμένη η Ευρώπη, νικήτρια η Κίνα
Η Ουγγαρία εξαρχής ήταν αντίθεση στις κυρώσεις από τη στιγμή που αυτές δεν βοηθούσαν την Ουκρανία είπε ο Orban
Σχετικά Άρθρα

Πυρά κατά της ΕΕ για την πολιτική των κυρώσεων που εφαρμόζει απέναντι στη Ρωσία εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Viktor Orban, υποστηρίζοντας πως αυτές όχι μόνο δεν βοηθούν την Ουκρανία, αλλά πλήττουν μόνο την Ευρώπη.
Σε δηλώσεις του στον ουγγρικό ραδιοφωνικό σταθμό Kossuth, ο Orban είπε πως οι ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά της Ρωσίας δεν βοηθούν την Ουκρανία και δεν συνδράμουν στη διευθέτηση της κρίσης, αλλά πλήττουν την ίδια την Ευρώπη.
«Υπάρχουν χώρες που στηρίζουν κατηγορηματικά την πολιτική των κυρώσεων, αλλά οι Βρυξέλλες πρέπει να παραδεχτούν ότι αυτή η πολιτική ήταν λάθος, ότι αυτή η πολιτική δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες και ότι είχε το αντίθετο αποτέλεσμα.
Πίστευαν ότι η πολιτική των κυρώσεων θα έβλαπτε τους Ρώσους, αλλά βλάπτει εμάς περισσότερο» υποστήριξε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, αναφερόμενος κυρίως στους Ευρωπαίους πολιτικούς που ζητούν περαιτέρω κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Λάθος τακτική, να το παραδεχθεί η Ευρώπη

Όπως είπε ο Orban, η Ουγγαρία εξαρχής ήταν αντίθετη στις κυρώσεις, από τη στιγμή που αυτές δεν βοηθούσαν την Ουκρανία.
«Η πολιτική των κυρώσεων δεν συντομεύει τη διάρκεια του πολέμου.
Η Ευρώπη πρέπει να παραδεχτεί ότι επέλεξε λάθος τακτική» επισήμανε ο Orban.

Νικήτρια η Κίνα, χαμένη η Ευρώπη

Ο Orban υποστήριξε πως ως αποτέλεσμα της επιβολής των κυρώσεων στη Ρωσία, η Ευρώπη είναι η μεγάλη χαμένη, η Κίνα η μεγάλη κερδισμένη και ότι οι ΗΠΑ δεν χάνουν.
«Η Κίνα κερδίζει, οι ΗΠΑ δεν χάνουν και η Ευρώπη υποφέρει» υποστήριξε ο Ούγγρος πρωθυπουργός αναφερόμενος αφενός στην ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη και αφετέρου στην πρόσβαση της Κίνας στο ρωσικό πετρέλαιο και αέριο.
«Η Κίνα ήταν τελείως στο έλεος των Αράβων όσον αφορά το πετρέλειο, αλλά τώρα παίρνει πετρέλαιο από τη Ρωσία» υποστήριξε ο Orban, τονίζοντας σχετικά με την οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην Ευρώπη μετά τις κυρώσεις, πως οι Ευρωπαίοι δεν πυροβόλησαν τα πόδια τους, αλλά τους πνεύμονες τους και πλέον δεν μπορούν να ανασάνουν.
«Σε κάποιες χώρες δεν θα υπάρχει αέριο, ενώ σε άλλες θα υπάρχει μόνο που θα είναι πανάκριβο» τόνισε ο Orban, επισημαίνοντας πως η Ουγγαρία ανήκει στην τελευταία κατηγορία των κρατών και για αυτό η κυβέρνηση του ανακοίνωσε ένα έκτακτο σχέδιο αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης