Τελευταία Νέα
Διεθνή

Corman (ΟΟΣΑ): Η ενίσχυση της προσφοράς ο καλύτερος τρόπος για να σταθεροποιηθούν οι τιμές του πετρελαίου

Corman (ΟΟΣΑ): Η ενίσχυση της προσφοράς ο καλύτερος τρόπος για να σταθεροποιηθούν οι τιμές του πετρελαίου

Στη συνεδρίαση του G20 θα τεθεί και το θέμα του πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου

Σχετικά Άρθρα

Ο καλύτερος τρόπος για να σταθεροποιηθούν οι τιμές του πετρελαίου είναι η ενίσχυση της προσφοράς δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ, Mathis Corman.
Μιλώντας στο CNBC στο περιθώριο του G20, o Corman δήλωσε ότι ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία αποτελεί ένα τεράστιο βάρος για τον κόσμο.
«Οδηγεί σε πιο αργή ανάπτυξη, υψηλότερο πληθωρισμό, υψηλότερες τιμές ενέργειας, υψηλότερες τιμές τροφίμων, προκλήσεις επισιτιστικής ασφάλειας. Έτσι, ο κόσμος θα ήταν σαφέστατα καλύτερα εάν ο Vladimir Putin σταματούσε αυτόν τον πόλεμο» είπε ο ίδιος.
Μία ημέρα πριν, η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Janet Yellen, δήλωσε ότι ένα πλαφόν στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου θα είναι κρίσιμο για τη μείωση του πληθωρισμού. Υπενθυμίζεται ότι ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ εκτοξεύθηκε στο 9,1% τον Ιούνιο του 2022.
«Το πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο είναι ένα από τα πιο ισχυρά εργαλεία μας για να αντιμετωπίσουμε τον πόνο που νιώθουν οι Αμερικανοί και οι οικογένειες σε όλον κόσμο όταν φτάνουν στην αντλία της βενζίνης και στο παντοπωλείο» είπε η ίδια.
Σε απάντηση, ο Corman είπε ότι οι υπουργοί Εξωτερικών του G20 θα «συνομιλήσουν» για την επιβολή ανώτατου ορίου τιμών.
«Οποιοδήποτε μέτρο για την αύξηση της προσφοράς θα μειώσει την τιμή του πετρελαίου και θα έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα» είπε ο γγ του ΟΟΣΑ.
«Το μήνυμα μου είναι, υπάρχουν διαθέσιμες επιλογές στον κόσμο στο πλαίσιο της ανοιχτής παγκόσμιας οικονομίας… μέσω της αυξημένης παραγωγής από άλλες πηγές, μπορούμε να καλύψουμε μέρος αυτή της διαφοράς και μπορούμε να βοηθήσουμε να διασφαλιστεί ότι η τιμή θα σταθεροποιηθεί σε πιο κατάλληλο επίπεδο» τόνισε ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης