Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ρωσικές δυνάμεις προετοιμάζουν μεγάλη επίθεση σε Slovyansk, Siversk, Bakhmut στο Donetsk – Τι συνέβη στην Vinnytsia

Οι ρωσικές δυνάμεις προετοιμάζουν μεγάλη επίθεση σε Slovyansk, Siversk, Bakhmut στο Donetsk – Τι συνέβη στην Vinnytsia
Οι Ρώσοι πιθανότατα θα ξεκινήσουν μια μεγαλύτερης κλίμακας και πιο αποφασιστική επίθεση κατά μήκος της γραμμής Slovyansk – Siversk - Bakhmut σύντομα

Η επιχειρησιακή παύση της Ρωσίας συνεχίστηκε σε μεγάλο βαθμό, με περιορισμένες ρωσικές χερσαίες επιθέσεις κατά μήκος της ζώνης Slovyansk – Siversk - Bakhmut.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τους σφοδρούς βομβαρδισμούς, τις επιθέσεις με πυραύλους και τις αεροπορικές επιδρομές σε όλη τη γραμμή του μετώπου.
Οι Ρώσοι πιθανότατα θα ξεκινήσουν μια μεγαλύτερης κλίμακας και πιο αποφασιστική επίθεση κατά μήκος της γραμμής Slovyansk – Siversk - Bakhmut σύντομα, αλλά δεν υπάρχουν ακόμη ενδείξεις για το πόσο σύντομα θα ξεκινήσει αυτή η επίθεση.

Η πυραυλική επίθεση στη Vinnytsia

Η ρωσική πυραυλική επίθεση στη Vinnytsia στην Κεντρική ουκρανία είχε ως αποτέλεσμα τουλάχιστον 22 θανάτους αμάχων, περίπου 100 τραυματίες και 39 αγνοούμενους.
Ο αναπληρωτής επικεφαλής του Γραφείου του Προέδρου της Ουκρανίας Kyrylo Tymoshenko ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν πυραύλους Kalibr από ένα υποβρύχιο στο κέντρο της πόλης Vinnytsia.

Βασικά σημεία

Η Ρωσία συνέχισε την εκστρατεία συστηματικών επιθέσεων σε πόλεις της Ουκρανίας χτυπώντας, Vinnytsia την πόλη του Kharkiv και την πόλη του Mykolaiv.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις προσπάθειες για να προχωρήσουν στο Siversk, αλλά η πρόοδός τους είναι ασαφής.

Τα ρωσικά στρατεύματα πραγματοποίησαν περιορισμένες χερσαίες επιθέσεις γύρω από το Bakhmut και Slovyansk.

Ο ηγέτης της Τσετσενίας Razman Kadyrov ισχυρίστηκε ότι ένα από τα τέσσερα νέα τάγματα που έχει σχηματίσει έχει αναπτυχθεί στην Ουκρανία.

Ανατολική Ουκρανία

Οι ρωσικές δυνάμεις προσπάθησαν να βελτιώσουν τις τακτικές θέσεις βορειοδυτικά του Slovyansk στις 14 Ιουλίου.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επίθεση στην Kurulka (περίπου 27 χλμ βορειοδυτικά του Slovyansk).
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να βομβαρδίζουν οικισμούς νοτιοδυτικά και νοτιοανατολικά του Izyum και εξαπέλυσαν αεροπορική επιδρομή στο Mayaky, περίπου 10 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Slovyansk.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις δυτικά της περιοχής Lysychansk σε μια προσπάθεια να προχωρήσουν στο Siversk.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επίθεση στο Verkhnokamyanske (περίπου 8 χλμ ανατολικά του Siversk), αλλά οι ουκρανικές δυνάμεις απέκρουσαν τις ρωσικές επιθέσεις στην περιοχή.
Ο βοηθός του υπουργού Εσωτερικών της Λαϊκής Δημοκρατίας του Luhansk ενίσχυσε τους ισχυρισμούς των Ρώσων πολεμικών ανταποκριτών ότι οι ρωσικές δυνάμεις εστιάζουν στο Siversk στις 14 Ιουλίου μετά την κατάληψη του Verkhnokamyanske.
Το φιλορωσικό κανάλι Telegram Rybar ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις εξακολουθούν να πολεμούν στα περίχωρα του Verkhnokamyanske.
Το Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε επίσης ότι οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να βομβαρδίζουν το Siversk και το Kramatorsk, και οικισμούς γύρω από αυτές τις περιοχές.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να επιτίθενται σε οικισμούς νοτιοανατολικά του Bakhmut.

Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο σημείωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις απέκρουσαν μια ρωσική επίθεση στο θερμοηλεκτρικό εργοστάσιο Vuhlehirska, Kodema και Vershyna σε απόσταση 20 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά του Bakhmut.
Ο επικεφαλής της διοίκησης της περιφέρειας του Donetsk, Pavlo Kyrylenko, ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν το Bakhmut με συστήματα πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων (MLRS) και βομβάρδισαν το Chasiv Yar (δυτικά του Bakhmut), πιθανόν σε μια προσπάθεια να διαταράξουν την ουκρανική επιμελητεία κατά μήκος του Bakhmut – Kramatorsk - Slovyansk

Οι ρωσικές δυνάμεις επανέλαβαν τις επιθετικές επιχειρήσεις βορειοανατολικά της Avdiivka, πιθανότατα σε μια προσπάθεια να παρακάμψουν τις ουκρανικές οχυρώσεις στην περιοχή.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις σταμάτησαν τις ρωσικές προελεύσεις στην Kamianka, περίπου 6 χλμ βορειοανατολικά της Avdiivka, αφού οι ρωσικές δυνάμεις είχαν μερική επιτυχία στην περιοχή.
Η εδαφική άμυνα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk (DNR) ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν την Kamianka στις 14 Ιουλίου.

Νότιος Άξονας – Kherson και Zaporizhia

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να αναλαμβάνουν αμυντικά μέτρα για να αποτρέψουν τις ουκρανικές αντεπιθέσεις κατά μήκος του Νότιου Άξονα.
Η Ουκρανική Κεντρική Στρατιωτική Διεύθυνση (GUR) ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις δημιούργησαν μια αποθήκη πυρομαχικών στο Kherson City Drama Theatre μεταξύ 11 Ιουλίου και 12 Ιουλίου.
Οι ρωσικές δυνάμεις είναι πιθανό να συνεχίσουν να μεταφέρουν αποθήκες πυρομαχικών σε ιστορικά ορόσημα για την υπεράσπιση του εξοπλισμού και του ανθρώπινου δυναμικού από τα ουκρανικά χτυπήματα.
Δορυφορικές εικόνες έδειξαν επίσης ότι οι ρωσικές δυνάμεις ανέπτυξαν τουλάχιστον έξι αεροσκάφη Su-25 στην αεροπορική βάση Dzankoi στη βόρεια Κριμαία από τις 11 Ιουλίου, επίσης πιθανώς για την προετοιμασία αεροπορικών επιδρομών σε ουκρανικές μονάδες.
Ο δήμαρχος της Μελιτόπολης Ivan Fedorov ανέφερε επίσης ότι οι ρωσικές δυνάμεις άρχισαν να κρύβουν στρατιωτικό εξοπλισμό σε κτίρια κατοικιών και επιβεβαίωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις κατέστρεψαν δύο αποθήκες πυρομαχικών στη Μελιτόπολη μέσα σε δύο εβδομάδες.
Η Διοίκηση της Περιφέρειας Kherson επιβεβαίωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έπληξαν δύο ρωσικές θέσεις διοίκησης και ένα ελικοδρόμιο στη Nova Kakhovka, και πλάνα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειξαν τεράστιες εκρήξεις στην περιοχή.
Το GUR είπε ότι παρατήρησε ρωσικές δυνάμεις να μετέφεραν περίπου 40 τραυματίες στρατιώτες στο κινητό νοσοκομείο της πόλης Kherson, αλλά δεν διευκρίνισε εάν οι στρατιώτες τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια ουκρανικών επιδρομών σε ρωσικές αποθήκες πυρομαχικών στην πόλη.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να βομβαρδίζουν ουκρανικές θέσεις κατά μήκος των συνόρων της Περιφέρειας Kherson -Mykolaiv και Kherson - Dnipropetrovsk και οικισμών στην πρώτη γραμμή της περιφέρειας Zaporizhia.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν επίσης να εκτοξεύουν πυραύλους στην πόλη Mykolaiv, σύμφωνα με πληροφορίες με συστήματα αεράμυνας S-300.
cc1_20.png
cc2_21.png

cc3_20.png

cc4_19.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης