Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Για «σκληρό» φθινόπωρο στην οικονομία προειδοποιεί ο Macron

Γαλλία: Για «σκληρό» φθινόπωρο στην οικονομία προειδοποιεί ο Macron
O Γάλλος πρόεδρος σημείωσε ότι η αύξηση των δαπανών των ενόπλων δυνάμεων θα συνεχίσει να είναι κατά τα επόμενα σημαντική

Για «δύσκολο» και «σκληρό» φθινόπωρο, τόσο στο μέτωπο της στρατιωτικής σύγκρουσης στην Ουκρανία, όσο και στο μέτωπο της γαλλικής και ευρωπαϊκής οικονομίας έκανε λόγο ο πρόεδρος της Γαλλίας Εmmanuel Macron κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης που παραχώρησε, με την ευκαιρία της σημερινής εθνικής εορτής της Γαλλίας.
Μία συνέντευξη που παραδοσιακά γίνεται μετά τη στρατιωτική παρέλαση στον κήπο του Μεγάρου των Ηλυσίων Πεδίων, που καθιερώθηκε επί προεδρίας Ζισκάρ Ντ' Εστεν και που συνήθως την παρακολουθούν πάνω από 10 εκατομμύρια Γάλλοι.
Την παράδοση «έσπασε» ο Nicola Sarkozi Σαρκοζί που την απέφευγε, ενώ για τον Emmanuel Macron είναι η δεύτερη στα πέντε χρόνια της θητείας του στην Προεδρία.
Αναφερόμενος ειδικότερα στα ζητήματα της άμυνας ο Γάλλος πρόεδρος σημείωσε ότι η αύξηση των δαπανών των ενόπλων δυνάμεων ήταν τα τελευταία χρόνια και θα συνεχίσει να είναι κατά τα επόμενα σημαντική, τονίζοντας πως η Γαλλία είναι η ισχυρότερη στρατιωτική δύναμη στην Ευρώπη.
Τάχθηκε υπέρ της ενίσχυσης και της ευρωπαΐκής άμυνας ο ρόλος της οποίας θα πρέπει να είναι, όπως είπε, συμπληρωματικός προς εκείνον του ΝΑΤΟ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης