Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απογοήτευσε η JP Morgan: Στα 8,6 δισ. δολ. τα καθαρά κέρδη β' τριμήνου 2022 - Dimon: Είμαστε έτοιμοι για όλα

Απογοήτευσε η JP Morgan: Στα 8,6 δισ. δολ. τα καθαρά κέρδη β' τριμήνου 2022 - Dimon: Είμαστε έτοιμοι για όλα
Χαμηλότερα από τα αναμενόμενα ήταν κέρδη δεύτερου τριμήνου του 2022 για την JP Morgan
Σχετικά Άρθρα
Χαμηλότερα από τα αναμενόμενα ήταν κέρδη δεύτερου τριμήνου του 2022 για την JP Morgan, καθώς η αύξηση των δανείων επιβραδύνθηκε εν μέσω αβεβαιότητας για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.
Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα διέθεσε περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια για την κάλυψη πιστωτικών κινδύνων.
Η JP Morgan ανακοίνωσε ότι τα κέρδη για το τρίμηνο που έληξε τον Ιούνιο ήταν υποχώρησαν  στα 8,949 δισ. δολάρια, ή 2,76 δολ. ανά μετοχή, μειωμένα κατά 27% από την ίδια περίοδο πέρυσι και πολύ μακριά από την πρόβλεψη της Wall Street για 2,90 δολάρια ανά μετοχή.
Η τράπεζα δημιούργησε επίσης αποθεματικά 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να αντιμετωπίσει τα επισφαλή δάνεια και τις πιστωτικές απώλειες, που συνδέονται εν μέρει με τις «επιδεινούμενες» οικονομικές προοπτικές, σε σύγκριση με την απελευθέρωση 3,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων το δεύτερο τρίμηνο του περασμένου έτους.
Τα διαχειριζόμενα έσοδα, ανέφερε η JP Morgan, μειώθηκαν κατά 0,6% από πέρυσι στα 31,6 δισεκατομμύρια δολάρια, χάνοντας πάλι τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 31,96 δισ. δολ., ενώ τα έξοδα διαμορφώθηκαν στα 18,1 δισ. δολ.
Τα καθαρά έσοδα από τόκους ήταν 13,7 δισεκατομμύρια δολάρια, αυξημένα κατά 26% από την αντίστοιχη περσινή περίοδο .

Dimon: Είμαστε προετοιμασμένοι για όλα τα ενδεχόμενα

«Στην παγκόσμια οικονομία μας, έχουμε να κάνουμε με δύο αντικρουόμενους παράγοντες, που λειτουργούν σε διαφορετικά χρονοδιαγράμματα», δήλωσε ο CEO Jamie Dimon.
«Η οικονομία των ΗΠΑ συνεχίζει να αναπτύσσεται και τόσο η αγορά εργασίας όσο και οι καταναλωτικές δαπάνες, καθώς και η ικανότητά τους να ξοδεύουν, παραμένουν υγιείς. "
«Όμως, γεωπολιτική ένταση, υψηλός πληθωρισμός, φθίνουσα εμπιστοσύνη των καταναλωτών, η αβεβαιότητα για το πώς πρέπει να πάνε τα υψηλά επιτόκια και η ποσοτική σύσφιξη και οι επιπτώσεις τους στην παγκόσμια ρευστότητα, σε συνδυασμό με τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις επιβλαβείς επιπτώσεις του στην παγκόσμια ενέργεια και οι τιμές των τροφίμων είναι πολύ πιθανό να έχουν αρνητικές συνέπειες στην παγκόσμια οικονομία κάποια στιγμή στο δρόμο», πρόσθεσε.
«Είμαστε προετοιμασμένοι για οτιδήποτε συμβεί και θα συνεχίσουμε να εξυπηρετούμε τους πελάτες ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές», κατέληξε ο CEO της JP Morgan.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης