Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τριγμοί στις αγορές - Ο FTSE MIB στο -3% εν μέσω πολιτικής κρίσης, τα futures της Wall -1,5%

Τριγμοί στις αγορές - Ο FTSE MIB στο -3% εν μέσω πολιτικής κρίσης, τα futures της Wall -1,5%
Το χρηματιστήριο του Μιλάνου καταγράφει τις μεγαλύτερες απώλειες, εν μέσω της πολιτικής κρίσης στην Ιταλία
Σχετικά Άρθρα
Υπό ισχυρή πίεση διαπραγματεύονται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, στον απόηχο της έκρηξης του πληθωρισμού των ΗΠΑ στο 9,1% τον Ιούνιο, καθώς οι επενδυτές προεξοφλούν πιο επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων από τη Federal Reserve.
Το χρηματιστήριο του Μιλάνου καταγράφει τις μεγαλύτερες απώλειες, εν μέσω της πολιτικής κρίσης στην Ιταλία.
Η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 3,45%.
Στη Φρανκφούρτη ο DAX σημειώνει πτώση 1,6% στις 12.557 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει πτώση 1,3% στις 7.060 μονάδες.
Στις 5.935 μονάδες με απώλειες 1,4% διαπραγματεύεται ο CAC 40 στο Παρίσι.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB υποχωρεί 3% στις 20.620 μονάδες.
O ΙBEX 35 στη Μαδρίτη σημειώνει πτώση 1,3% στις 7.838 μονάδες.
Tα futures των δεικτών της Wall Street υποχωρούν 1,5%.
Κάτω από τα 100 δολάρια το βαρέλι υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου, εν μέσω προσδοκιών για αύξηση των επιτοκίων από τη Fed κατά 100 μονάδες βάσης στις 27 Ιουλίου, μετά την έκρηξη του πληθωρισμού στις ΗΠΑ.
Το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 0,5% στα 95,8 δολ. το βαρέλι, ενώ το brent σημειώνει πτώση 0,4% στα 99,2 δολ. το βαρέλι.

Απογοήτευσε η JP Morgan: Στα 8,6 δισ. δολ. τα καθαρά κέρδη β' τριμήνου 2022 - Dimon: Είμαστε έτοιμοι για όλα

Χαμηλότερα από τα αναμενόμενα ήταν κέρδη δεύτερου τριμήνου του 2022 για την JP Morgan, καθώς η αύξηση των δανείων επιβραδύνθηκε εν μέσω αβεβαιότητας για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.
Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα διέθεσε περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια για την κάλυψη πιστωτικών κινδύνων.
Η JP Morgan ανακοίνωσε ότι τα κέρδη για το τρίμηνο που έληξε τον Ιούνιο ήταν υποχώρησαν  στα 8,949 δισ. δολάρια, ή 2,76 δολ. ανά μετοχή, μειωμένα κατά 27% από την ίδια περίοδο πέρυσι και πολύ μακριά από την πρόβλεψη της Wall Street για 2,90 δολάρια ανά μετοχή.
Η τράπεζα δημιούργησε επίσης αποθεματικά 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να αντιμετωπίσει τα επισφαλή δάνεια και τις πιστωτικές απώλειες, που συνδέονται εν μέρει με τις «επιδεινούμενες» οικονομικές προοπτικές, σε σύγκριση με την απελευθέρωση 3,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων το δεύτερο τρίμηνο του περασμένου έτους.
Τα διαχειριζόμενα έσοδα, ανέφερε η JP Morgan, μειώθηκαν κατά 0,6% από πέρυσι στα 31,6 δισεκατομμύρια δολάρια, χάνοντας πάλι τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 31,96 δισ. δολ., ενώ τα έξοδα διαμορφώθηκαν στα 18,1 δισ. δολ.
Τα καθαρά έσοδα από τόκους ήταν 13,7 δισεκατομμύρια δολάρια, αυξημένα κατά 26% από την αντίστοιχη περσινή περίοδο

Αύξηση 1% στα επιτόκια από τη Fed;

Μετά την απροσδόκητη ανακοίνωση για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ το Ιούνιο, οι traders στην αγορά συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης άρχισαν αμέσως να στοιχηματίζουν ότι η Federal Reserve θα μπορούσε να αυξήσει τα επιτόκια έως και 1% αργότερα αυτόν τον μήνα.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή, αυξήθηκε κατά 9,1% σε ετήσια βάση, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη αύξηση από τον Νοέμβριο του 1981.
Η ανακοίνωση αμέσως προκάλεσε τις συζητήσεις στην αγορά ότι η Fed θα μπορούσε να γίνει πιο επιθετική και ότι οι σκληρότερες ενέργειές της θα είχαν μεγαλύτερη πιθανότητα να προκαλέσουν ύφεση.
Η αγορά είχε προηγουμένως προβλέψει μια αύξηση επιτοκίων κατά 0,75 ποσοστιαίες μονάδες, αλλά η υψηλή ένδειξη για τα συμβόλαια του Ιουλίου στη Wall Street δείχνει ότι πολλοί επενδυτές ετοιμάζονται για αύξηση 1%.
Αυτό θα ήταν εξαιρετικά επιθετικό πέρα από την αύξηση των 75 μ.β. του Ιουνίου, τη μεγαλύτερη αύξηση από το 1994.
Ο στόχος του εύρους επιτοκίων των Fed Funds είναι επί του παρόντος 1,5%-1,75%.


Ιταλία: Υπό κατάρρευση η κυβέρνηση Draghi εν μέσω ενεργειακής κρίσης - Πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο;

Στην πολιτική αβεβαιότητα βυθίζεται για άλλη μία φορά Ιταλία, με την κυβέρνηση του τεχνοκράτη Mario Draghi να τελεί υπό κατάρρευση, καθώς το Κίνημα Πέντε Αστέρων δεν θα συμμετάσχει στην ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, η οποία θα πραγματοποιηθεί σήμερα στην ιταλική Γερουσία, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη ο επικεφαλής Giuseppe Conte.
H πολιτική κρίση πλήττει την τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο, εν μέσω της ενεργειακής κρίσης που έχει προκαλέσει η επιβολή των ευρωπαϊκών κυρώσεων στη Ρωσία, λόγω της εισβολής στην Ουκρανία.

Άλλα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού έχουν προειδοποιήσει ότι θα αποχωρήσουν από την κυβέρνηση, αν το Κίνημα των 5 Αστέρων μποϊκοτάρει την ψηφοφορία στη Γερουσία, ενώ ο ίδιος ο Draghi είχε δηλώσει νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι δεν θα ηγηθεί μιας κυβέρνησης από την οποία θα έχει αποχωρήσει το κόμμα του Conte.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης