Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bostic (Fed) : Όλα είναι στο τραπέζι - Ακόμη και μια αύξηση των επιτοκίων κατά 100 μονάδες βάσης

Bostic (Fed) : Όλα είναι στο τραπέζι - Ακόμη και μια αύξηση των επιτοκίων κατά 100 μονάδες βάσης
Ο πρόεδρος της Fed της Ατλάντα, με τις δηλώσεις του για τον πληθωρισμό, ενίσχυσε τις προσδοκίες ότι επίκειται μια μεγάλη αύξηση των επιτοκίων, της τάξης των 100 μονάδων βάσης
Σχετικά Άρθρα

O πρόεδρος της Fed της Ατλάντα, Raphael Bostic, ενίσχυσε τις προσδοκίες ότι η Fed ετοιμάζεται να προχωρήσει σε πιο επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων της, υπαινισσόμενος ότι μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό Ιουνίου μπορεί να απαιτείται μια αύξηση των επιτοκίων κατά 100 μονάδες βάσης στην συνεδρίαση του Ιουλίου.
«Όλα είναι στο τραπέζι» δήλωσε ο Bostic μιλώντας σε δημοσιογράφους.
Όταν ρωτήθηκε αν αυτό σημαίνει μια αύξηση επιτοκίων κατά 100 μονάδες βάσης, απάντησε ότι «μπορεί να σημαίνει οτιδήποτε».
Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Bostic δήλωσε ότι αν και πρέπει να μελετήσει καλύτερα τις λεπτομέρειες της έκθεσης για τον πληθωρισμό, έχει την αίσθηση ότι τα νούμερα που ανακοινώθηκαν σήμερα 13/7,  δείχνουν ότι η πορεία του πληθωρισμού δεν είναι προς την επιθυμητή κατεύθυνση.
Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ανακοινώθηκε ότι ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ σκαρφάλωσε στο 9,1% τον Ιούνιο σε ετήσια βάση, ξεπερνώντας κατά πολύ τις προβλέψεις των αναλυτών που ανέμεναν ότι ο δείκτης θα εμφανίσει επιτάχυνση μεν αλλά σημαντικά ηπιότερη, στο 8,8%.
Παρομοίως, ο δομικός πληθωρισμός, που εξαιρεί τις ευμετάβλητες τιμές των τροφίμων και της ενέργειας, σημείωσε ισχυρό άλμα στο 5,9% έναντι προβλέψεων για 5,5%.
Σε μηνιαία βάση, ο ΔΤΚ εμφάνισε αύξηση 1,3% σε σχέση με τον Μάιο, ενώ ο δομικός ΔΤΚ ενισχύθηκε κατά 0,7%, έναντι εκτιμήσεων για αύξηση κατά 1,1% και 0,5% αντίστοιχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης