Τελευταία Νέα
Διεθνή

Peskov σε Biden: Ελπίζουμε να μη στρέψεις εναντίον μας τη Σαουδική Αραβία

Peskov σε Biden: Ελπίζουμε να μη στρέψεις εναντίον μας τη Σαουδική Αραβία
Έχουμε σε μεγάλη εκτίμηση τις σχέσεις μας και την επικοινωνία μας με το Ριάντ είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου
Σχετικά Άρθρα

Σαφές μήνυμα προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Joe Biden να μη στρέψει τη Σαουδική Αραβία κατά της Ρωσίας απηύθυνε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov με αφορμή την περιοδεία του Αμερικάνου προέδρου στη Μέση Ανατολή.
Ο Peskov είπε ότι ευελπιστεί πως η επίσκεψη του Biden δεν θα χρησιμοποιηθεί για να ενθαρρυνθούν αντιρωσικές σχέσεις, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση της Ρωσίας προς τη Σαουδική Αραβία στο πλαίσιο της συνεργασίας τους στον ΟΠΕΚ+.
«Είμαστε εντός του πλαισίου των συμφωνιών της ΟΠΕΚ+ και έχουμε σε ιδιαίτερη εκτίμηση το έργο που προσπαθούμε να επιτελέσουμε με τους εταίρους μας, συμπεριλαμβανόμενων κορυφαίων εταίρων όπως είναι η Σαουδική Αραβία.
Έχουμε σε μεγάλη εκτίμηση τις σχέσεις μας και την επικοινωνία μας με το Ριάντ και σίγουρα ελπίζουμε ότι η οικοδόμηση σχέσεων και η ανάπτυξη σχέσεων μεταξύ του Ριάντ και άλλων πρωτευουσών του κόσμου σε καμία περίπτωση δεν θα κατευθύνεται εναντίον μας» ανέφερε ο Peskov.
Σημειώνεται πως ο Jake Sullivan, σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου, δήλωσε ότι ο Biden θα προσπαθήσει να πείσει για την ανάγκη αύξησης της παραγωγής πετρελαίου από τις χώρες του ΟΠΕΚ προκειμένου να μειωθούν οι τιμές της βενζίνης, κατά τη συνάντησή του με ηγέτες των χωρών του Κόλπου στη Σαουδική Αραβία αυτή την εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης