Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βόμβα Naryshkin (Ρωσία): Η Πολωνία θέλει το διαμελισμό της Ουκρανίας – Διέρρευσαν τα σχέδια της

Βόμβα Naryshkin (Ρωσία): Η Πολωνία θέλει το διαμελισμό της Ουκρανίας – Διέρρευσαν τα σχέδια της
Προσπαθεί μέσω προπαγάνδας να διορθώσει την κατάσταση υποστήριξε ο Sergei Naryshkin
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως η Πολωνία θέλει το διαμελισμό της Ουκρανίας και ότι εποφθαλμιά τα δυτικά εδάφη της διατύπωσε ο Sergei Naryshkin, επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Ρωσίας, ο οποίος υποστήριξε πως η διαρροή των σχεδίων της, έχουν προκαλέσει τεράστια νευρικότητα στη Βαρσοβία.
«Η Πολωνία θέλει να κρύψει την επέκταση της στη δυτική Ουκρανία και αντιμετωπίζει με νευρικότητα τη διαρροή των σχεδίων της για το διαμελισμό της Ουκρανίας.
Οι πληροφορίες που έρχονται στην Υπηρεσία μας δείχνουν μια νευρική αντίδραση της ηγεσίας της Πολωνίας λόγω του ότι τα σχέδια της για το διαμελισμό της Ουκρανίας ήρθαν στη δημοσιότητα» υποστήριξε ο Naryshkin.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών, «η Βαρσοβία ήλπιζε ότι μέσα σε αυτή τη σκληρή γεωπολιτική αντιπαράθεση ούτε το Κίεβο ούτε η Ουάσινγκτον ούτε η Μόσχα θα παρατηρούσαν τις προετοιμασίες της για την κατάληψη των ουκρανικών εδαφών».

Αναγνώριση της πολωνικής επέκτασης

«Η Πολωνία είχε την ελπίδα πως όταν η σύγκρουση στην Ουκρανία φτάσει στη φάση της διπλωματικής διευθέτησης, τα εμπλεκόμενα μέρη θα αναγνωρίσουν την «επέκταση» της ως ένα τετελεσμένο γεγονός.
Τώρα και μετά τη διαρροή των ευαίσθητων αυτών πληροφοριών, η ηγεσία της Πολωνίας πρέπει να καθησυχάσει τις ανησυχίες των «φίλων» της σε ΝΑΤΟ και ΕΕ» είπε ο Naryshkin.

Ευρεία προπαγάνδα

Σύμφωνα με τον Naryshkin, πλέον η Βαρσοβία προσπαθεί να διορθώσει την κατάσταση μέσω μιας ευρείας προπαγάνδας.
«Think tanks και ΜΜΕ που ελέγχονται από την κυβέρνηση έχουν λάβει εντολή να οργανώσουν μια επικοινωνιακή εκστρατεία που θα αποκρύπτει τις πραγματικές προθέσεις της Πολωνίας για την Ουκρανία και που θα τις διαψεύδει ως «φήμες».
Όπως λέει, οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες έχουν πληροφορίες ότι η Πολωνία σχεδιάζει να επικεντρωθεί στη δημιουργία μιας ιστορίας, σύμφωνα με την οποία, θα γίνεται λόγος για «συλλογική συμμετοχή» όλων των γειτονικών με την Ουκρανία κρατών στις υποθέσεις του Κιέβου.
«Για αυτό το σκοπό, η Πολωνία σχεδιάζει να συνεργαστεί πιο στενά για το ουκρανικό πρόβλημα με την Ουγγαρία και τη Ρουμανία για να «κρυφτεί» πίσω από αυτή προκειμένου να φέρει εις πέρας τα σχέδια της» τόνισε ο Naryskhkin, επισημαίνοντας ότι «η Βαρσοβία φαίνεται να μην καταλαβαίνει ότι οι «μυστικές» φιλοδοξίες και τα κόμπλεξ της αποτελούν πηγή χλευασμού και εκνευρισμού για τους «προστάτες» της εδώ και αρκετά χρόνια».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης