Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τριγμοί στις αγορές μετά τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ - Ο DAX -2,1%, τα futures της Wall έως -2%

Τριγμοί στις αγορές μετά τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ - Ο  DAX -2,1%, τα futures της Wall έως -2%
Διευρύνεται η πτώση στις διεθνείς αγορές μετά τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ
Σχετικά Άρθρα
Διευρύνονται οι απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ τον Ιούνιο 2022, ο οποίος εκτοξεύθηκε στο 9,1%.
Στη Φρανκφούρτη ο DAX σημειώνει πτώση 2% στις 12.639 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει πτώση 1,4% στις 7.107 μονάδες.
Στις 5.926 μονάδες με απώλειες 0,6% διαπραγματεύεται ο CAC 40 στο Παρίσι.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB υποχωρεί 2% στις 21.056 μονάδες.
O ΙBEX 35 στη Μαδρίτη σημειώνει πτώση 2% στις 7.902 μονάδες.
Tα futures των δεικτών της Wall Street υποχωρούν έως 2%.

Διέψευσε τις εκτιμήσεις ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ, στο 9,1% τον Ιούνιο - Με την πλάτη στον τοίχο η Fed

Στο 9,1%, έναντι του αναμενόμενου 8,8%, διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ τον Ιούνιο του 2022, προκαλώντας νέες ανησυχίες για την αντίδραση της Federal Reserve στην διαρκή αύξηση των τιμών καταναλωτή.
Σε επίπεδο μήνα, ο δείκτης καταναλωτή διαμορφώθηκε στο 1,3%, έναντι 1,1% που ανέμεναν οι αγορές.
Εξαιρουμένων των ασταθών τιμών των τροφίμων και της ενέργειας, ο λεγόμενος δομικός ΔΤΚ αυξήθηκε κατά 5,9%, σε σύγκριση με την εκτίμηση για 5,7%.

Ο κλάδος των μεταφορών των ΗΠΑ είχε τη μεγαλύτη συνεισφορά στην άνοδο των τιμών, ωστόσο, σύμφωνα με την πρώτη αντίδραση των αναλυτών, η πτώση των τιμών του πετρελαίου και η μείωση των περιθωρίων κέρδους των αντιπροσώπων αυτοκινήτων θα απομακρύνουν σύντομα την πίεση από τον δείκτη των μεταφορών, γεγονός που θα επιτρέψει και την αποσυμπίεση στον δομικό δείκτη.

Ευρωζώνη: Αύξηση +0,8% στη βιομηχανική παραγωγή τον Μάιο 2022 - Στη 2η θέση η Ελλάδα

Αύξηση 0,8% σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή στην Ευρωζώνη τον Μάιο, σύμφωνα με τα εποχικά προσαρμοσμένα στοιχεία και κατά 0,6% στην ΕΕ, σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2022.
Σε ετήσια βάση, η βιομηχανική παραγωγή εισχύθηκε τον Μάιο κατά 1,6% στην ευρωζώνη και κατά 2,7% στην ΕΕ.
Η Ελλάδα βρίσκεται στη 2η θέση μεταξύ των κρατών - μελών, όσον αφορά την αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat.
Ειδικότερα, μεταξύ των κρατών-μελών για τα οποία υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, οι υψηλότερες μηνιαίες αυξήσεις καταγράφηκαν στην Ιρλανδία (+13,9%), στην Ελλάδα (+2,6%) και στην Τσεχία (+2,4%).
Οι μεγαλύτερες μειώσεις παρατηρήθηκαν στη Λιθουανία (-7,6%), στην Ολλανδία (-3,3%) και στο Λουξεμβούργο (-2,9%).
Οι υψηλότερες ετήσιες αυξήσεις καταγράφηκαν στη Βουλγαρία (+20,2%), στη Δανία (+17,2%) και στην Πολωνία (+12,5%).
Οι μεγαλύτερες μειώσεις παρατηρήθηκαν στη Μάλτα (-4,8%), στο Λουξεμβούργο (-2,1%) και στη Γερμανία (-1,4%).

Στο 7,6% ο πληθωρισμός στη Γερμανία τον Ιούνιο

Ο πληθωρισμός στη Γερμανία έφτασε το Ιούνιο στο 7,6% σε διάστημα ενός έτους, καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία αυξάνει τις τιμές της ενέργειας και των τροφίμων, σύμφωνα με το ομοσπονδιακό στατιστικό ινστιτούτο Destatis.

Οι δείκτης ήταν σύμφωνος με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ σε επίπεδο μήνα η αύξηση των τιμών ήταν μόλις 0,1%, όπως επίσης αναμενόταν.
Ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών, που λειτουργεί ως αναφορά σε ευρωπαϊκό επίπεδο, έφτασε στο 8,2% σε ένα χρόνο, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση της Eurostat.
Ο κύριος λόγος του υψηλού πληθωρισμού παραμένει η άνοδος των τιμών των ενεργειακών προϊόντων», αλλά αυξήσεις τιμών παρατηρούνται και «για πολλά άλλα αγαθά, ιδιαίτερα τα τρόφιμα.

Ηνωμένο Βασίλειο: Απρόσμενη ανάπτυξη +0,5% τον Μάιο 2022

Απροσδόκητη ανάπτυξη σημείωσε η οικονομία της Βρετανίας τον Μάιο, λόγω της αύξησης των ραντεβού σε τοπικούς γιατρούς και της ανάπτυξης σε άλλους τομείς, αν και οι υπηρεσίες που απευθύνονται στους καταναλωτές συρρικνώθηκαν ελαφρά, καθώς ο πληθωρισμός αυξήθηκε, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.
Το ΑΕΠ αναπτύχθηκε με ρυθμό 0,5% τον Μάιο, ανακοίνωσε την Τετάρτη η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία.
Δημοσκόπηση του Reuters από οικονομολόγους είχε δείξει μηδενική ανάπτυξη τον Μάιο, σε σχέση με τον Απρίλιο.
Οι υπηρεσίες υγείας ήταν ο βασικός μοχλός ανάπτυξης, ανέφερε η ONS, επικαλούμενη «μεγάλη αύξηση στα ραντεβού για γενικούς ιατρούς».
Οι οδικοί μεταφορείς και τα ταξιδιωτικά πρακτορεία κατέγραψαν θετικές επιδόσεις.
Τους τρεις μήνες έως τον Μάιο, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,4%, σε σύγκριση με την πρόβλεψη της δημοσκόπησης του Reuters για 0,0%.
Η Τράπεζα της Αγγλίας έχει προβλέψει ότι το ΑΕΠ θα συρρικνωθεί την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου.
Αν και αναμένεται να επιστρέψει στην ανάπτυξη το τρίτο τρίμηνο, πολλοί αναλυτές επισημαίνουν τον κίνδυνο ύφεσης της οικονομίας αργότερα φέτος, σύμφωνα με το Reuters.

Γαλλία: Στην τελική ευθεία η πλήρης κρατικοποίηση της EDF - Ανεστάλη η διαπραγμάτευση

Στην τελική ευθεία μπαίνει η κρατικοποίηση της EDF, καθώς η γαλλική κυβέρνηση θα ανακοινώσει έως τις 19 Ιουλίου λεπτομέρειες για τα σχέδιά της να αναλάβει τον πλήρη έλεγχο του ομίλου ενέργειας, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών την Τετάρτη, καθώς η διαπραγμάτευση των μετοχών της εταιρείας κοινής ωφέλειας ανεστάλη μέχρι νεωτέρας.
Η Γαλλία δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα αναλάβει τον πλήρη έλεγχο της «γαλλικής ΔΕΗ», στην οποία το κράτος κατέχει ήδη μερίδιο 84%, χωρίς να εξηγήσει τον τρόπο.
Η κυβέρνηση δήλωσε την Τετάρτη ότι θα ξεκαθαρίσει τα σχέδια το αργότερο μέχρι το πρωί της 19ης Ιουλίου.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης